Къща за гости “Даскалов” 2* с. Червена локва, Община Габрово

1
Dntur.com

За хотела

 
Звезди:
 
Настаняване:
 

Къща за гости “Даскалов” 2*  с. Червена локва, Община Габрово Местоположение : Живописно разположена в местността на с. Червена локва, Община Габрово, къща за гости “Даскалов” е отличен избор за семейна ваканция и почивка с приятели в обкръжението на красивата природа. Къща за гости “Даскалов” се намира само на 13 км., от града на хумора [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Къща за гости “Даскалов” 2*  с. Червена локва, Община Габрово

Местоположение :

Живописно разположена в местността на с. Червена локва, Община Габрово, къща за гости “Даскалов” е отличен избор за семейна ваканция и почивка с приятели в обкръжението на красивата природа.

Къща за гости “Даскалов” се намира само на 13 км., от града на хумора и сатирата-Габрово, на 55 км., от старопрестолният град Велико Търново, на 160 км., от гр. Русе, на 136 км., от гр. Пловдив, и на 218 км., от гр. София.

Уникалното местоположение на къща за гости “Даскалов” дава възможност за много и разнообразни развлечения. Къща за гости “Даскалов” съхранява в себе си съчетание на “новото” и “старото”.

Тук всеки гост ще открие съвременни удобства и приятна обстановка, предразполагаща към пълноценен отдих на тишина и спокойствие. Къща за гости “Даскалов” предлага много добри условия за настаняване и всичко необходимо за комфортен престой.

Чистият въздух и гостоприемството на домакините ще Ви накарат да забравите проблемите на забързаното ежедневие.

В същото време къщата разполага и с всичко нужно за Вашите бизнес срещи или тийм-билдинг.

Това е идеално място, където можете да се насладите на красива природа и да усетите духа на Балкана.Това е място, където времето спира и душата се подмладява чрез обикновените радости от кристалния планински въздух, спокойното селско ежедневие, вкусната местна храна, поднесена от усмихнати хора и от уютната обстановка в къщата.

Няма нужда да се тревожите за нищо,само трябва да се наслаждавате на Вашата почивка в къща за гости “Даскалов”.

 

Настаняване:

Къща за гости “Даскалов” разполага с 9 стандартни стаи, всяка от които има обособена тераса и 2 апартамента. Всички стаи са със собствен санитарен възел и изглед към полите на Стара планина. Освен невероятният панорамен изглед, къщата предлага 40-местна столова с камина, бар, музикална уредба, цифрова телевизия, барбекю, локално парно, паркинг, безжичен интернет, напълно обзаведена кухня с всичко необходимо за бита, детски атракциони, тенис маса и други удобства, които ще Ви накарат да се чувствате като у дома си.

 

Забележителности:

 • ДЕЧКОВАТА КЪЩА – ГАБРОВО
 • ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА – ГАБРОВО
 • ГАБРОВО

 Габрово – град на мостовете и стоте паметника

На по-малко от 12 км. в северозападна посока от къща за гости “Даскалов” се намира Габрово – град на мостовете и стоте паметника. Върху канара в река Янтра се издига статуята на Рачо Ковача – основателят на Габрово.

 • Екопътека “Градище – Кметовци”

Пътеката започва от разкопките на укрепеното селище в местността Градище, намиращи се на 3 км. от центъра на Габрово. Около 900 м. се следва асфалтовия път към Габрово, след което се завива в ляво по горски път.

 • Екопътека “Люляци – село Дебел дял”

Пътеката свързва местността Люляци със село Дебел дял.

Името на родното си село е прославил великомъченикът за православната вяра и народност Лазар (със светско име Лальо) Български Дебелдялски.

 • Екопътека “Градище – пазителка на прохода”

На 3 км. североизточно от Габрово извисява непристъпни скални склонове плато, което местното население от незапомнени времена нарича “Градище”. Със своите 680 м.н.в. то се откроява над околния терен и открива широк изглед към голяма част от Балкана и

 • Екопътека “Боженци – Дряновски манастир”
 • Архитектурно-историческият музей „Етъра“
 • Габровско-Соколски манастир „Успение Богородично“

В близост до къщата в местността Соколова пещера се намира един от най-красивите манастири в България – Габровско-Соколски манастир „Успение Богородично“. Разположен е по горното течение на р. Янтра, високо над северните склонове на Стара планина.

 • Село Боженци

На 15 км на изток от Габрово се намира село Боженци, обявено за архитектурно-исторически резерват. В него е запазена архитектурата от епохата на Възраждането. Характерни за боженските къщи са чардаците, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните.

 

 


Едно мнение


 1.  
  Георгиева

  В момента сме в Даскалов хаус-в стаята ни има неприятен мирис(на мухлясало), на тавана-2 петна от теч, терасата е обща, дучшето почва от мивката и тече над тоалетната, така че ако тоалетната хартия се мокри, нелюбезна домакиня, която ни обвяви цена 50 лв по телефона, но ни взе 55 лв, ресторант под стаите и значи шумничко, при настаняването се оказа, че имаме само една единична торба за шалте, а сме двама… НЯМА ДА ОТИДА ОТНОВО В ТАЗИ Т. НАР. КЪЩА ЗА ГОСТИ.

Сподели

(задължително)