Вашата почивка в България и чужбина

 


Остров Сикинос

0
Posted 18.12.2012 by Dntur.com in Блог
Гръцки остров

Сикинос е едно малко островче между островите Ион и Фолегандрос и представлява идеален избор за спокойна почивка целяща да се освободим от стреса и притесненията от напрегнатото си ежедневие имат автентичен цикладски облик където преобладават възвишения с житни култури,скални вкаменелости,многобройни параклиси и разбира се изумителни плажове със синьо-зелени води.

Първа спирка е Алопрониа – живописното пристанище на острова с варосаните къщички подредени амфитеатрално край пясъчното крайбрежие. Само на 3.5км. северозападно се намира приказния Хора на Сикинос, с двете селища които го съставляват, по – старото Кастро и по – новото Хорио. От тук се тръгва за да разгледате останалата част на острова за предпочитане пеша като вървите по добре потдържаните пътеки които ще ви омагьосат с безкрайната красота на околния пейзаж .

Преоткрийте манастира Зоодухо Пигис представляващ замък – манастир с крепостно местоположение и невероятен залез, величествената Маври Спилеа (черна пещера) в северната част на острова и още манастирския комплекс Епископис (от византийския период) , както и църквичката Св. Марина на върха на един хълм с прекрасна гледка към околността.

Тръгвайки вземете със себе си като сувенир от това магнетично кътче – вкусен мащерков мед, локум или местно сирене.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)