KИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

KИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО   Екскурзията е тринадесетдневна и включва 3 нощувки в Пекин, 2 нощувки в Сиан, 1 нощувка в Дънфън, 3 нощувки в Шанхай, 1 нощувка в Хонг Конг в хотели 4 звезди на база закуска, 3 обяда, 9 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

KИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО

 

Екскурзията е тринадесетдневна и включва 3 нощувки в Пекин, 2 нощувки в Сиан, 1 нощувка в Дънфън, 3 нощувки в Шанхай, 1 нощувка в Хонг Конг в хотели 4 звезди на база закуска, 3 обяда, 9 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Доха, Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Цената включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влак Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай /или Шанхай-Макао/. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Катарските авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг).

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 13:00 ч. – 17:40 ч. – полет София – Доха. Нощен тур на Доха – разходка по крайбрежната улица с гледка към пристанището и красиво осветените небостъргачи, централната част и пазара „Уакиф”, където ще имате възможност да посетите магазини за злато и бижута, парфюми, традиционни за страната стоки, различни видове птици и животни. Фотопауза при сградата на музея за мюсюлманско изкуство. Трансфер до летището.

 

ВТОРИ ДЕН – 02:05 ч. – 15:05 ч. – полет Доха – Пекин. Фото пауза на известния Олимпийски комплекс. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Обиколка с рикша из традиционни тесни улички, наречени „хутонг“. Кратка разходка покрай езерото „Хоухай“ и традиционен обяд в местно семейство. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Пекин – площад „Тянaнмън” - символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света – „Забранения град” с Императорския дворец (ЮНЕСКО). Днес дворецът е със статут на музей. Разглеждане на „Небесния храм”- храмов комплекс, символ на града. Посещение на Храма Лама (Храмът на Хармонията) – най-големият храм на тибетския будизъм в Пекин. Посещение на фабрика за производство на перли. Вечеря (патица по пекински). Нощувка в Пекин.

 

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Обяд. Следобед – отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Нощувка в Сиан.

 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия – най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на бившият конфуциански храм, сега най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Вечеря с типичните за района пелмени, съчетана с представление-спектакъл „Династия Тан” с музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Отпътуване с влак за Луоян. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на храмовия комплекс Лонгмен. Скалните ниши Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до Дънфън. Вечеря. Нощувка.

 

ОСМИ ДЕН – Закуска. Трансфер и посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Обяд.Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. По желание – вечерна разходка с корабче по река Хуанпу, по време на която ще можете да се насладите на невероятната феерия от цветове на осветените сгради и небостъргачи (с доплащане 95 лв. на човек; провежда се при минимум 10 участника и се заплаща и заявява предварително в България, а не на място). Нощувка в Шанхай.

 

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) – една от най-високите в Азия и в света (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). По желание – посещение на акробатично шоу (с доплащане 105 лв. на човек). Провеждат се при минимум 10 участника и се заплащат и заявяват предварително в България. Вечеря. Нощувка.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай или Макао. Трансфер до центъра на Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време. Полудневна обиколка на Макао – разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване с фуникуляр до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Посещение на пристанището „Абърдийн” и разходка с рибарска лодка. Свободно време за покупки на пазара „Стенли маркет”. Посещение на фабрика за бижута TSL. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището.

 

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 01:35 ч. – 05:50 ч. – полет Хонг Конг – Доха. 06:45 ч. – 11:45 ч. – полет Доха – София.

 

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през Ноември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

 

Дати:

29.04.2021 – 11.05.2021

17.10.2021 – 29.10.2021

07.11.2021 – 19.11.2021

 

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ

ПРОМО

ЦЕНИ*

ЦЕНИ

Цена на човек в двойна стая

4 163 лв.

4 363 лв.

Цена на човек в индивидуална стая

4 810 лв.

5 010 лв.

Цена на трети възрастен в стая

4 013 лв.

4 213 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни  

3 763 лв.

3 963 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен  

3 963 лв.

4 163 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване, както следва:

при дата на тръгване 29.04.2021 до 31.01.2021.

при дата на тръгване 17.10.2021 до 15.05.2021.

при дата на тръгване 07.11.2021 до 15.06.2021.

 

 

Цената включва:

-     Самолетен билет София-Пекин и Хонг Конг-София „Катарските авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг);

-     Самолетни билети за вътрешни полети Джънджоу – Шанхай и Шанхай – Джухай или Макао (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен до 5 кг);

-     10 нощувки със закуски в хотели 4 звезди;

-      9 вечери;

-      3 обяда;

-     Билети за влак Пекин-Сиан и Сиан – Луоян;

-     Билет за ферибот Макао-Хонг Конг;

-     Трансфери летище – хотел – летище;

-     Транспорт по описаната програма;

-     Екскурзоводско обслужване;

-     Входни такси за туристическите обекти по програмата;

-     Водач – придружител.

 

Цената не включва:

-     Tакса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек (туроператорът съдейства за издаване на визата);

-     Вечерна разходка с корабче по река Хуанпу в Шанхай – 95 лв. на човек

-     Изкачване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) в Шанхай – 105 лв. на човек

-     Посещение на Акробатично шоу – 105 лв. на човек

-     Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

-     Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);

-     Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;

-     Застраховка „Отмяна на пътуване”;

-     Разходи от личен характер.

 

 

Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Пекин:        Beijing Guantong Jianhui Hotel 4*

Сиан:         Tianyu Gloria Hotel 4*

Денгфенг:  Shaolin International 4*

Шанхай:     Shanghai Baolong Hotel 4*

Хонг Конг: Harbour Plaza 8 Degree 4*

 

Допълнителни услуги:

-     Tакса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек (туроператорът съдейства за издаване на визата);

-     Вечерна разходка с корабче по река Хуанпу в Шанхай – 95 лв. на човек

-     Изкачване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) в Шанхай – 105 лв. на човек

-     Посещение на Акробатично шоу – 105 лв. на човек

 

Необходими документи:

При кандидатстване за китайска виза са необходими: валиден задграничен паспорт, попълнен визов формуляр, две снимки. Паспортът следва да е валидeн най-малко 6 месеца след датата, на която се планира напускане на Китай.

 

Местна валута: Китайски юан.

 

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

 

Продължителност на полетите:

София – Доха         – около 4 ч. и 40 мин.

Доха – Пекин          – около 8 ч. и 00 мин.

Хонг Конг – Доха    – около 9 ч. и 15 мин.

Доха – София         – около 5 ч. и 00 мин.

 

 

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,67 лв. за щатски долар към 03.11.2020 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)