ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ   Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 3 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ

 

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 3 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Токио – Осака и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН Полет София – Истанбул.

 

ВТОРИ ДЕН- Отпътуване от Истанбул за Сеул. Кацане на летището в Сеул. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Сеул.

 

ТРЕТИ ДЕН- Закуска. Отпътуване за Паджу и посещение на Демилитаризираната зона /DMZ/ - границата между Северна и Южна Корея. Посещение на парка Имджамак с Моста на свободата, изграден при разделянето на Южна и Северна Корея. Посещение на един от тунелите, прокопани от севернокорейците за навлизане на тяхната армия в Южна Корея, обсерваторията Дора, от която се вижда т.нар. „Пропагандно селище“ в Северна Корея и гарата Дорсан. Обяд. Завръщане в Сеул и посещение на улица „Итаеуон“. Нощувка в Сеул.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН- Закуска. Отпътуване за Сууон и посещение на крепостта Хуасеонг (ЮНЕСКО).  Завръщане в Сеул и посещение на традиционното селище Букчон Ханок. Обяд. Посещение на Сеулската телевизионна кула N. Разходка по улица „Мьонгдонг“. Нощувка в Сеул.

 

ПЕТИ ДЕН- Закуска. Освобождаване на хотела. Полудневна обиколка на Сеул – посещение на двореца Кьонбоккун, улица „Инсадонг“ с множество арт магазини и традиционния пазар Намдаемун. Обяд. Трансфер до летището. Полет до Осака. Кацане и трансфер до хотела в Осака. Нощувка в Осака или околности.

 

ШЕСТИ ДЕН- Закуска. Отпътуване за Киото (55 км) – в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Обяд. Разглеждане на Кинакуджи (Златният павилион). Разходка в квартала „Гион“ – най-известният гейша-квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време. Завръщане в хотела в Осака. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН- Закуска. Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтоитското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където животните се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани.  Обяд. Посещение на старата част на Нара. Завръщане в Осака. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки.  Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Завръщане в хотела. Нощувка в Осака.

 

ОСМИ ДЕН- Закуска. Напускане на хотела. Багажът (по един куфар на човек) се транспортира отделно от хотела в Осака до хотела в Токио и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Токио. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Обяд. Трансфер до гара Шин и отпътуване към гара Шинагава, Токио. Пътуването се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Токио.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Музея Едо, където чрез макети е пресъздадено Старо Токио (преди 1869 г). Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–стария храм в града. Разходка по колоритната търговска улица „Накамисе“, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Обяд. Посещение на „Одайба“ – един от най-модерните райони в Токио, известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Нощувка в Токио.

 

ДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Пристигане в подножието на Фуджи и изкачване до нейната пета станция (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Фуджи е действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Той е най-високата планина в Япония, която местните смятат за свещена. Обяд. Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и разходка с корабче по езерото Аши, откъдето се откриват великолепни гледки (при подходящи метеорологични условия) към планината Фуджи и национален парк Хаконе.Посещение на парка Онши. Завръщане в хотела в Токио. Нощувка.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН- Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на храма Мейджи и района Хараджуко с шикозната улица „Омоте – Сандо”.  Посещение на квартала „Шибуя” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното Хачико, очакващо своя господар). Обяд.  Посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившия замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Посещение на района Акихабара, известен още като „Електронният град“, поради многобройните магазини за електроника. Посещение на района Уено и търговската улица „Амейоко“. Трансфер до летището. Полет за Истанбул.

 

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Пристигане в Истанбул. Отпътуване за София. Пристигане в София.

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

28.04.2021 – 09.05.2021

01.10.2021 – 12.10.2021

 

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО

ЦЕНИ*

ЦЕНИ
Цена на възр. в двойна стая

6 419 лв.

6 599лв.

Цена на трети възр. в стая

6 419 лв.

6 599 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 

5 708 лв.

 5 888 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 

5 608 лв.

5 788 лв.

Цена на човек в индивидуална стая

7 712 лв.

7 892 лв.

**ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 31.12.2020 за дата 28.04.2021 – 09.05.2021.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.05.2021 за дата 01.10.2021 – 12.10.2021.

 

-     специални цени за деца под 8 год. се предоставят по заявка;

-     третият човек в стая е възможно да спи на допълнително легло.

 

Цената включва:

-     Самолетен билет София – Сеул – Токио – София с „Турски авиолинии”;

-     Самолетен билет Сеул – Осака;

-     летищни такси;

-     чекиран багаж до 30 кг и малък салонен багаж;

-     3 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеул;

-     3 нощувки със закуски в хотел 4* в Осака;

-     3 нощувки със закуски в хотел 4* в Токио;

-     9 обяда;

-     Билет за бърз влак Осака – Токио;

-     транспорт на 1 куфар на човек от Токио до Осака;

-     Трансфери;

-     Транспорт с минибус/автобус по програмата;

-     Екскурзоводски услуги по описаната програма;

-     Входни такси в посещаваните обекти;

-     Водач-придружител от туроператора;

 

 

Цената не включва:

-     Разходи от личен характер;

-     Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв.. на човек на ден;

-     Застраховка „Отмяна на пътуване”.

 

 

Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Сеул:    Tmark Grand Hotel****;

Осака:   Agora Regency Osaka Sakai****;

Токио:   Metropolitan Hotel Ikebukuro****.

 

Продължителност на полетите:

София – Истанбул и обратно: около 1 ч. и 25 мин;

Истанбул – Сеул: около 9 ч. и 45 мин;

Токио – Истанбул: около 12 ч. и 30 мин;

 

 

 

Местна Валута:  Корейски Вон и Японска йена.

 

Информация и необходими документи за пътуване до Корея: задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на излизане от страната.

 

Информация и необходими документи за пътуване до Япония: задграничен паспорт валиден след датата на завръщане.

 

 

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

 

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)