ШРИ ЛАНКА – ЗАВЛАДЯВАЩ РАЙСКИ ОСТРОВ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ШРИ ЛАНКА   Ние ще ви помогнем да разкриете мистериите на Шри Ланка! Ще преминете през Коломбо, търговската столица на страната, ще видите древни археологически градове, ще се насладите на красиви хълмове и плажове. Шри Ланка е завладяващ райски остров и дестинация, където пътешествениците ще се натъкнат на богата култура, живописна красота и разнообразие от [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ШРИ ЛАНКА

 

Ние ще ви помогнем да разкриете мистериите на Шри Ланка! Ще преминете през Коломбо, търговската столица на страната, ще видите древни археологически градове, ще се насладите на красиви хълмове и плажове. Шри Ланка е завладяващ райски остров и дестинация, където пътешествениците ще се натъкнат на богата култура, живописна красота и разнообразие от места, които да опознаят чрез вкуса на типичната кухня.

ДЕН 1 | Коломбо – Негомбо

Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летище „Бандаранайке“ в Коломбо и ще ви придружи до хотела в Негомбо. Настаняване и време за почивка. Вечерната програма се състои в обиколка на градчето Негомбо, където ще видите сгради, датиращи от холандските и португалските колониални дни. Морето и катамараните са фонът на пейзажа на Негомбо. Лагуната е известна със своята реколта от омари, раци и скариди, а рибните търгове на плажа си заслужава да бъдат разгледани. Ще посетите също холандската крепост и католическата църква. Връщане в хотела и нощувка в Негомбо.

ДЕН 2 | Негомбо – Дамбула – Сигирия

Закуска в хотела. Предстои екскурзия до „Културния триъгълник“ на Шри Ланка. В град Дамбула се намира религиозен комплекс от скални пещери-храмове, който е бил духовно убежище за много крале, още през 1 век пр.н.е. Днес, великолепно построените пет пещерни храма съхраняват някои от най-уникалните и изящни будистки рисунки, както и около 150 статуи на бог Буда. Пещереният храмов комплекс огражда „Златния храм“ на Дамбула, в който се съхранява гигантска статуя на Буда, блещукаща в злато над място, което днес е важен кръстопът в икономическия и културен възход на страната. Пристигане в хотела в района на Сигирия. Нощувка.

ДЕН 3 | Сигирия – Полонарува – Минерия – Сигирия

Закуска в хотела. Можете да се включите в посещението на градчето Полонарува, обект на историческото наследството на Шри Ланка (пакет „Допълнителни екксурзии“). Издигайки се с упадъка на Анурадхапура, град Полонарува – средновековна столица и перла в короната на крал Паракрамабаху I – остава превъзходно доказателство за древна култура и наследство, смесени с религиозни вярвания. Благословен от ступи, статуи на почиващ Буда, напоителни канали и фантастично издълбани индуистки скулптури, градът е избран за обект на Световното културно наследство на UNESCO. Ще се разходите между неговите разпръснати стени и руини докато не стигнете до къщата-реликва – „Watadage“, която се гордее с красиви каменни резби. Поглеждайки отблизо ще ви впечатли финото хиндуистко влияние върху архитектурата и статуите. Или пък просто седнете отстрани на Galviharaya и наблюдавайте абсолютната красота, бликаща от всеки ъгъл между огромните будистки статуи. Залата на Съвета на Nissankamalla обаче е главозамайващо красива! Отпуснете се и наблюдавайте нейните люлеещи се колони, напомнящи естетиката на могъщо кралство, което почива до Паракрама Самудрая – море на Паракрамабаху и шедьовър на напояването! Сле обяд имате възможност да се насладите на сафари с джипове в Минерия (пакет „Допълнителни екскурзии“). Обхващащ площ от над 8800 хектара, Националният парк Минерия е разположен до обширния, реновиран резервоар за дъждовна вода Минерия. Като част от коридора, който свързва парковете Каудула и Васгомува, Минерия предлага невероятно изживяване за разглеждане на забележителности, където можете да видите стада слонове през цялата година. През октомври ще станете свидетели на известното събиране на диви слонове, което е най-голямото известно място за среща на диви слонове в света. Паркът също така е дом на около 160 вида птици, 9 земноводни, 25 вида влечуги, 26 вида риби и повече от 78 вида пеперуди. Вечерта – връщане в хотела. Нощувка в района на Сигирия.

ДЕН 4 | Сигирия – Хиривадуна – Сигирия

Закуска в хотела. След това, сутринта ще се отправите към Лъвската скала в Сигирия. Скалната цитадела от 5-ти век на крал Касяпа и обект на световното културно наследство на UNESCO, не само се гордее с превъзходството на древното инженерство и градоустройството на Шри Ланка, но също така се провъзгласява за един от най-грандиозните паметници на изкуството и културата. Ще преминете през гигантските „Лъвски лапи“, с изглед към симетричните кралски градини отдолу, за да осъзнаете абсолютното великолепие, което някога е доминирало в тази скална крепост. Заобиколена от укрепления и ровове, Лъвската скала – наподобяваща митологичния „Град на боговете“ е покрита с фрески, които са свързани с рисунки в стил Гупта, открити в пещерите Аджанта в Индия. Ще се разходите в сянката на така наречената „Огледална стена“. С нейните сто метра изрисувани с графити тя показва пред света модерното лице на Сигирия. След това посетете интересния музей на долния етаж за едно епично пътешествие от миналото, за да разберете как цитаделата плува със замъка над хората. Езерата и напоителните системи, които изпомпват вода точно до върха й с гениална хидравлична система, са един колосален шедьовър на великия крал и си остават чудото на Азия в продължение на векове.

След това можете да се насладите на сафари с катамаран и посещение на селото Хиривадуна с включен типичен обяд (пакет „Допълнителни екскурзии“). Преходът започва с фантастична разходка по „Вева“ или изкуствен резервоар. Самият резервоар, заобикалящата го джунгла от храсти, блатата и селото са наситени с редица от весели сутрешни или вечерни дейности на местните жители. Удивителният живот на птиците, пеперудите и възможните наблюдения на крокодиите само добавят към това очарование. Можете да видите как селяните ловят риба или перат прането на брега на езерото. От катамарана ще наблюдавате пауни, зелени гълъби, корморани, кралски рибари, орли и много други птици, а по-късно ви предстои да се включите в приготявнето на типичен местен обяд и след това да му се насладите. След обяд връщане в хотела. Нощувка в района на Сигирия.

ДЕН 5 | Сигирия – Матале – Канди

Закуска в хотела. Предстои отпътуване към град Канди и по пътя ще се отбиете в Матале, където ще посетите прекрасна градина за подправки. Селскостопанска зона в централната провинция Матале е задължителна за посещение от туристите, поради забележителния си принос в производството на чай, какучук, зеленчуци и подправки на острова. Оглавявайки бунта през 1848 г., областта Матале се гордее изключително много със своята история и също така с производството на подправки. А когато спрете до градина с подправки, в която ще бъдете винаги добре дошли, наблюдавайте терапевтичните свойства на подправките и биопроцесите на чаша освежаващ билков чай! Ако пък прекарате известно време в ходене по старите улици ще изживеете истинско градско приключение, изпълнено с цветове и гласове. По-късно, по време на обиколката на град Канди ще посетите местния храм. Градът последно е управляван от крал Шри Викрама Раджасингхе – преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Сега Канди е обект на Световното културно наследство на UNESCO и е последната столица на кралете на Шри Ланка. В него се съчетават набор от култура, история, изкуство и  колониална архитектура. Тук ще изживеете чара на древното кандско наследство, което се увенчава с храма на свещената реликва, а имено зъб на бог Буда. Разходката из този малък крайезерен град, сгушен сред мъгливите хълмове включва централната му част, базара с най-новите марки от световна класа, пазара за пресни плодове и зеленчуци, центъра за изкуства и занаяти, както и музея на скъпоценните камъни. Насладете се на културно танцово шоу вечерта! Танцувайте в ритъма на традиционна музика и барабани! Пристигане в хотела и настаняване. Нощувка в Канди.

ДЕН 6 | КандиНувара Елия

Закуска в хотела. Отпътуване към град Нувара Елия и по път ще посетите градините Перадения (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще се разходите из чаената плантация на Перадения и ще влезнете в чаена фабрика, за да видите цялостния процес на обработка на чая, преди да бъде класифициран и опакован. Ще дегустирате и ще се насладите на вкусовите качества на пресен цейлонски чай там, на място в имението. След което ще продължите към Нувара Елия, често наричана „Малката Англия“. Тази благородна планинска общност наистина има розово, смътно усещане за британско провинциално село, със своите бунгала от колониалната епоха, хотели в стил „Тюдорс“, добре поддържани живи плетове и красиви градини . Наистина, Нувара Елия някога е била предпочитано място за бягство в хладен климат за трудолюбивите и пиещи английски и шотландски пионери на чаената индустрия в Шри Ланка. Пристигане в хотела и настаняване. Нощувка в Нувара Елия.

ДЕН 7 | Нувара Елия – Хортън Плейнс – Нувара Елия

Тази сутрин преди закуска (сухи пакети) ще тръгнете към Хортън Плейнс – зашеметяващ природен резерват в централните планини на Шри Ланка. Със заоблени хълмове, мъгливи долини и разнообразна дива природа, той предлага спиращи дъха пейзажи и уникално биоразнообразие. Няма да пропуснете и емблематичната скала „Края на света“ заедно с живописния водопад „Бейкърс“, което прави резервата задължителна дестинация за любителите на природата и търсачите на приключения. Остатъка от следобяда ще прекарате в свободното време, наслаждавайки се на околностите. Връщане обратно в хотела. Нощувка в Нувара Елия.

ДЕН 8 | Нувара Елия – Коломбо

Закуска в хотела. Трансфер до летище „Бандаранайке“ за обратен полет към София.

*За тези които ще летят трябва да бъдат на летището най-малко 3 часа преди полета, а останалите поемат към избран от тях хотел в близост до плажа за почивка.

Удължен престой за почивка

ДЕН 8 – 12 | Нувара Елия – Коломбо

Закуска. Трансфер до хотел на брега на Индийския океан за следващите 5 дни почивка. Нощувка в района на Бентота.

ДЕН 13 | Полет към България

Закуска. Трансфер до летище „Бандаранайке“ за обратен полет към София.

ВСИЧКО ТОВА Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

                 ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

                 БАГАЖ: 20 кг регистриран / 5 кг ръчен багаж.

                 TРАНСФЕР: Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик.

                 НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.

                 ХРАНА: 12 закуски.

                 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ: Негомбо; Дамбула; Сигирия;

Матале;Канди; Нувара Елия; Хортън Плейнс.

                 ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК: ще ви придружава и дава подробна

информация по време на програмата

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

         - Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро за лица до 69 г.: 74 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

- Застраховка “Отмяна на пътуването”

- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами  и нощувате в самостоятелна стая): 839 лв.

- Издаване на Е-Visa: 109 лв. на човек.

- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор

НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

                 Пакет “Допълнителни екскурзии”: 359 лв.

                • Екскурзия до Полоннарува;

• Сафари с джипове в Миннерия;

• Посещение на Хиривадуна с обяд и катамаран;

• Посещение на Кралската ботаническа градина Перадения.

                Пакет “Вечери”: 299 лв

                Или обединени двата пакета в “МЕГА Пакет”: 619 лв.

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

1 нощ в хотел “Goldi Sands” 4 *, намиращ се в Негамбо;

3 нощувки в хотел “Habarana Village” 4 *, намиращ се в Сигирия;

1 нощ в хотел “Radisson Kandy” 4 *, намиращ се в Канди;

2 нощувки в хотел “Galway Heights Hotel” 4*, намиращ се в Нувара Елия;

5 нощувки в хотел “Club Bentota Resort” 4*, намиращ се в Бентота.

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА 2024:

София

Цена на човек

18.02.2024

3499.00 лв.

17.04.2024

3299.00 лв.


Впечатления



Какво мислите?


Сподели

(задължително)