ПРИБАЛТИКА – НОВОТО ЛИЦЕ НА ЕВРОПА

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ПРИБАЛТИКА – новото лице на Европа   Прибалтийските страни са любопитна и невероятно красива дестинация. Средновековни замъци, величествени кули, вековни църкви и сгради, направени сякаш от бисквитки, истории за рицари, героични подвизи и завоевания. Уникалната вълшебна атмосфера те кара да почувстваш магията във въздуха. ДЕН 1 | Полет до Рига Пристигане в Рига – столицата на Латвия. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ПРИБАЛТИКА – новото лице на Европа

 

Прибалтийските страни са любопитна и невероятно красива дестинация. Средновековни замъци, величествени кули, вековни църкви и сгради, направени сякаш от бисквитки, истории за рицари, героични подвизи и завоевания. Уникалната вълшебна атмосфера те кара да почувстваш магията във въздуха.

ДЕН 1 | Полет до Рига

Пристигане в Рига – столицата на Латвия. Трансфер до хотела. Нощувка в Рига.

 

ДЕН 2 | Рига – Пярну – Талин

Закуска. Отпътуване и свободно време в Пярну – лятната столица на Естония. Продължавате към Талин. Средновековната архитектура на града с неговите готически кули и калдаръмени улички ще Ви пленят със своята красота и автентичност. Ще имате автобусна обиколка и разходка из града – стария град, катедралата “св. Ал. Невски”. Нощувка в Талин.

 

ДЕН 3 | Талин (свободен ден или целодневна екскурзия до Хелзинки)

Закуска. Свободно време за разходка в Талин или по желание може да изберете и допълнителната екскурзия до Хелзинки. Нощувка в Талин.

Допълнителна екскурзия: С ферибот ще стигнете до Хелзинки – столицата на Финландия. С трамвай ще стигнете бързо до центъра на града, в най-старата му част, където ще се разходите покрай Хелзинкската катедрала, очарователния Сенатски площад, живописния Правителствен дворец, Хелзенския университет. На централния площад ще можете да закупите сувенири и местни деликатеси. По-късно ще се отправите към Еспланди – известен търговски булевард, където се намират повечето дизайнерски магазини.

 

ДЕН 4 | Талин – Сигулда (екскурзия до замъка Турайда)

Закуска. Ще поемете към Сигулда, като по пътя ще направите кратка почивка, за да се насладите на водопада Kейла Йоа (височина 6 м) и пещерата Гутмания (най-голямата пещера в Прибалтика). Нощувка в Сигулда.

Допълнителна екскурзия: Възможност да посетите средновековният замък Турайда, който беше номиниран от “Гардиън” за най-добрата в света есенна туристическа дестинация на 2013 г.

 

ДЕН 5 | Сигулда – Вилнюс

Закуска. Отпътуване за Вилнюс, като по пътя ще спрете на Хълма на кръстовете. Гледката е впечатляваща с хилядите кръстове чак до върха на хълма и не е изненадващо, че мястото е свещено, вдъхновило стотици местни легенди. Нощувка във Вилнюс.

 

ДЕН 6 | Вилнюс (екскурзия до замъка Тракай)

Закуска. Разходка и отдих във Вилнюс – столицата на Литва. Градът е основан през XIII век и се смята за столица на барока в Източна Европа. Ще видите Стария град, определен от ЮНЕСКО за културно наследство, Университета, манастира “св. Франциск и св. Бернард”, Катедралата. Хълмът Гедиминас е от особено значение за Вилнюс, тъй като именно тук е основан градът. От върха на кулата Гедиминас се разкрива прекрасна гледка към Стария град. Ще посетите и готическата църква “св. Анна”, която също е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Нощувка във Вилнюс.

Допълнителна екскурзия: Островният замък в Тракай. През XIV век курортният град Тракай е бил столица на Литва. Днес най-интересната му забележителност е готическия замък, построен на острова в езерото Галве.

 

 

ДЕН 7 | Вилнюс – Рига

Закуска. Продължавате към Рига, но преди това ще спрете в Юрмала – най-голямото курортно селище в Прибалтика. В Рига ще имате автобусна обиколка и разходка, за да се запознаете с местните забележителности – една от най-свещените средновековни сгради в Латвия – Катедралата в Рига, Стария град, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО и прекрасните сгради в стил Арт нуво. Нощувка в Рига.

 

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

 

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
23.05.2024 30.05.2024 от 1799 лв.
22.06.2024 29.06.2024 от 1999 лв.
17.08.2024 24.08.2024 от 2099 лв.
19.09.2024 26.09.2024 от 1899 лв.

 

Цената включва:

 

ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 3* и 4* хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

Цената не включва:

 

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро:
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая – 599,00 лв.)
“Пакет допълнителни екскурзии” – 399,00 лв., който осигурява:
•  Екскурзия до Хелзинки (пристигне с ферибот);

•  Посещение на островния замък в Тракай – старата столица на Литва;

•  Посещение на замъка Турайда – Латвия.
- ”Пакет 7 вечери” – 369,00 лв.;
- Застраховка “Отмяна на пътуването

 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Рига - 2 нощувки - Riga Islande Hotel 4*
Талин - 2 нощувки - Go Hotel Shnelli 3*
Сигулда - 1 нощувка - Rixwell Segevold Hotel 4*
Вилнюс - 2 нощувки - Hotel Panorama 3*


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)