Йордания не е само Петра Есен 2022г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

Йордания не е само Петра   Ще спим в бедуински лагер под звездното небе на пустинята Ще прекараме цял ден в хотел на брега на Мъртво море Ще видим библейските места и наследството на Римската империя Ще бъдем в единствената и уникална Петра   Дати за 2022 г: 22.10.2022 29.10.2022 05.11.2022 12.11.2022   1 ден [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Йордания не е само Петра

 

Ще спим в бедуински лагер под звездното небе на пустинята

Ще прекараме цял ден в хотел на брега на Мъртво море

Ще видим библейските места и наследството на Римската империя

Ще бъдем в единствената и уникална Петра

 

Дати за 2022 г:

22.10.2022

29.10.2022

05.11.2022

12.11.2022

 

1 ден / събота – Акаба

Полет София – Акаба 16.45 – 19.45 ч. Посрещане и трансфер до хотела в Акаба. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

 

2 ден / неделя – Вади Рум

Закуска. Отпътуваме към Вади Рум. Всяка пустиня е различна и уникална и Вади Рум не прави изключение. Цветът на скалите е червен, а ерозията е създала причудливи форми, които завладяват въображението. Сафарито с джипове е най-добрата възможност да разгледате скритата красота на тази местност. То се организира от местните бедуини, които ще бъдат щастливи да ви покажат техния свят. След това ще се отправим към бедуинския лагер, където ще нощуваме под звездите. Мястото е специално и е част от нашето приключение в пустинята. Разполагайки със всички удобства на съвременния свят, като комфортни стаи с баня и тоалетна, то въпреки това е все още близо до природата. Ще посрещнем залеза с чаша ментов чай или арабско кафе, а след това ни очаква вкусна традиционна вечеря. Тази нощ под звездите със сигурност ще остави в нас спомени за цял живот.

 

3 ден / понеделник – Петра

Слез закуска в лагера ще се отправим към Петра, столицата на древното кралство на набатейците. Изгубеният във времето град бил изцяло издълбан от местните жители в розовите скали на района и останал скрит за столетия, след изчезването на тяхната цивилизация. Преди 2000 г. Петра е била столица на империя, дори споменавана в библията. Дълги години тя е била и център на търговския път на Подправките на набатейците, пътували от Персийския залив и Западна Арабия до Червено море. Масивните структури на храмове, гробници и домове са изцяло издълбани в розовия пясъчник с уникално майсторство, което оставя посетителите безмълвни. Не случайно ЮНЕСКО включва комплексът в листа на световното културно наследство. Влизането в Петра става през дълъг естествен проход между скалите, в края на който се открива драматична гледка към Съкровищницата, най-известната фасада в града. Мястото е познато, като финалната сцена от филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“, но за посетителите това е едва началото на едно пътешествие, което разкрива нови изумителни гледки на всяка крачка. След екскурзията ще се настаним в хотел в Петра. Вечеря. Нощуване.

Допълнителна екскурзия „Петра през нощта“.

Да видиш Петра през нощта е усещане, което не може да се сравни с нищо друго. Началото е в 20.30 ч. от посетителския център на Петра, от където тръгва пътят, осветен само със свещи, поставени в книжни фенери. Преминавайки през Сика, процепа между скалите, който води до началото на каменния град, ваши спътници ще бъдат тишината на нощта, трепкащите свещи и звездите над вас. Пристигайки пред известната Съкровищница, ще прекарате малко време под музиката на самотен бедуин, приседнал сред море от свещи. После ще се отправите обратно по същия път. Продължителността на посещението е около 2 часа и е наистина незабравимо.

 

4 ден / вторник – Шобак – Мадаба – Небо

Закуска. Днес ще пътуваме в историята и първата ни спирка ще бъде замъка Шобак, построен от крал Балдуин I през 1115 г. Той служи за защита на кръстоносците от нападенията на армията на Саладин, докато накрая пада след 18-месечна обсада през 1189 г. През 14 век е окупиран от мамелюците, които дострояват много от старите замъци на кръстоносците. Следва Мадаба, където се намират стари византийски и омаядски мозайки, от които най-известна е мозаечната карта на Светите земи. Тук са намира и впечатляващата църква Свети Георги, на пода на която ще видим картата на древен Йерусалим. Следващата ни спирка ще бъде планината Небо, където се смята, че е погребан Моисей. При хубаво време взорът стига до долината на река Йордан, Мъртво море и дори до Йерихон, отвъд реката. Вечеря и нощуване в столицата Аман.

 

5 ден / сряда – Аман – Джераш

Закуска. Днес ще разгледаме старата част на Аман, столицата на Йордания, посещавайки Цитаделата и Римския театър. Ще имаме и свободно време за разходка из сука – традиционния арабски пазар. След това ще отпътуваме към най-големия запазен римски град, извън пределите на днешна Италия. Джераш впечатлява посетителите с размерите си и голямото количество запазени постройки. Ще видим монументалната Южна порта, овалния площад, заобиколен от колонади, Римския театър и византийската църква с мозаечен под. Ще се разходим по главната улица Кардо до Нимфеума и ще се насладим на акустиката в театъра, който всяка година става дом на международен музикален фестивал. После ще се отправим към Мъртво море, където ще имаме две нощувки. Вечеря в хотела.

 

6 ден / четвъртък – Мъртво море

Закуска. Мъртво море е най-ниската точка на земята, разположено е на 423 м. под морското равнище. Известно е със силно минерализираните си води, от които се правят множество козметични продукти. Днес ще разполагаме с цял свободен ден, за да се насладим на удоволствието да полежим буквално върху силно солените води на морето и да се отдадем на СПА процедури. Вечеря в хотела.

Допълнителна екскурзия до Бетания.

„Тогава Иисус дойде от Галилея на Йордан при Йоан, за да се кръсти от него.“

Матей 3:13

Смята се, че Бетания е мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос. Разположена е на източния бряг на река Йордан, само на няколко километра от Мъртво море. Бетания се посещава от поклонници в продължение на столетия чак до 14 век. След походите на кръстоносците районът минава в ръцете на местните племена и постепенно става опасен за посещения и пилигримите бавно изчезват. В началото на 20 век поклонници започват да се връщат в района в търсене на истинското място на кръщението. Войната между Израел и Йордания спира посещенията до 1994 г., когато се подписва мирния договор между двете страни. Тогава при река Йордан са намерени останки от стари църква и мозайки. Провеждат се археологически разкопки и са открити 3 басейна от римско време, останки от манастир от 5 век, както и основи на пет църкви от различни епохи, разпръснати в региона. През 2014 г. Папа Франциск изнася меса в Бетания, а от 2015 г. е включена в листата на ЮНЕСКО.

 

7 ден / петък – Акаба

Закуска. След закуска отпътуваме обратно към Акаба, където ще се настаним в хотел за последна нощувка. Вечеря в хотела.

 

8 ден / събота – Акаба

Закуска. Трансфер до летището за полет Акаба – София 20.35 – 23.50 ч.

 

Цени:

На човек в двойна

Единична стая

Тройна стая

2 възр. и дете (0-5.99) на допълнително легло

2 възр. и дете (6-11.99) на допълнително легло

1895 лв.

2285 лв.

5635 лв.

4735 лв.

5065 лв.

Максимално настаняване 2 стандартни и 1 допълнително легло в стая.

 

Примерни 4* хотели /възможни са промени/:

Акаба – City Tower

Вади Рум – Al Sultana Luxury Camp / Mazayen Rum Camp

Петра – Canyon / Amra Palace

Аман – Olive Tree

Мъртво море – Grand East Dead Sea / Ramada Resort

 

Цената включва:

 • Самолетни билети с летищни такси, 20 кг чекиран и 5 кг ръчен багаж – чартърен полет;

 • 7 нощувки със 7 закуски и 7 вечери в хотели по програмата;

 • Местни екскурзоводи по време на екскурзиите с превод на български език;

 • Всички трансфери с автобус;

 • Входни такси по описаните обекти;

 • Джип сафари във Вади Рум;

 • Екскурзия в Петра;

 • Екскурзия до Мадаба, замъка Шобак и планината Небо;

 • Обиколка на Аман;

 • Екскурзия до Джераш;

 • Виза;

 • Тур мениджър от агенцията;

 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Алианц.

Цената не включва:

 • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лева, заплащат се от България;

 • По желание доплащане за хотел Holiday Inn 5* за 2 нощувки на Мъртво Море –– 150 лева на човек в двойна стая, 230 лв. в единична стая;

 • Евентуални горивни такси;

 • Бакшиши към местните екскурзоводи и шофьори. Препоръчителните суми са 3$ за екскурзовода и 2$ за шофьора на ден. В хотелите е обичайно да се оставят 1-2 долара за пренасяне на багажа;

 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 години.

 • Петра през нощта – 60 лв., включва трансфер и входна такса, провежда се при минимум 10 души;

 • Бетания – 120 лв., включва трансфер, входна такса и екскурзовод, провежда се при минимум 10 души;

Условия за пътуване към 18.02.2022 г.

Необходим е международен паспорт с валидност 6 месеца.

От 01.03.2022 отпадат изискванията за ваксини или ПСР при влизане в Йордания.

За връщане в България важат правилата на здравните власти към момента на пътуването.

Условия:

Възможна е промяна в полетното разписание.

При промяна в цените на горивата е възможно да има добавена горивна такса.

Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой от 100 туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.

За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100003571 от 29.11.2021 г.

Агенцията предлага застраховка Отмяна при пътуване.

Цените са смятани при обменен курс на щатския долар към лева 1,75. При промяна с над 5% може да се наложи преизчисляване на цената.

Период на пътуване:

22.10.-29.102022

29.10.-05.11.2022

05.11.-12.11.2022

12.11.-19.11.2022

Резервации:

При резервация се заплащат 20% от цената на пакета.

Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)