ИРЛАНДИЯ – ИСТОРИЯ И НАСЛЕДСТВО МИСТИКАТА НА КЕЛТИТЕ, СРЕДНОВЕКОВНИ ЗАМЪЦИ И УИСКИ ТУР03.08 – 10.08.2024

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ИРЛАНДИЯ – ИСТОРИЯ И НАСЛЕДСТВО                                                                           МИСТИКАТА НА КЕЛТИТЕ, СРЕДНОВЕКОВНИ ЗАМЪЦИ И УИСКИ ТУР                                                          03.08 – 10.08.2024                                                8 дни / 7 нощувки Ирландия е магична като приказка. Наричан още  изумрудения остров, Ирландия ще ви плени с  красотата на заливите, островите, долините и скалите – уникалната история, култура и митология на страната също [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИРЛАНДИЯИСТОРИЯ И НАСЛЕДСТВО

                                                                          МИСТИКАТА НА КЕЛТИТЕ,

СРЕДНОВЕКОВНИ ЗАМЪЦИ И УИСКИ ТУР

        

                                                03.08 – 10.08.2024

                                               8 дни / 7 нощувки

Ирландия е магична като приказка. Наричан още  изумрудения остров, Ирландия ще ви плени с  красотата на заливите, островите, долините и скалите – уникалната история, култура и митология на страната също играят своята роля.

За всеки замък, езеро, вятърна мелница и на пръв поглед обикновен път има легенда,

която се предава от поколение на поколение и се разказва отново и отново.

 

1 ден / 03.08.2024 / София – Дъблин

Излитане от София в 23.15 ч. с полет на Ryanair за Единбург. Кацане в Единбург  в 01.05 ч. Добре дошли в ирландската столица. Трансфер до центъра и настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

 

2 ден / 04.08.2024 / Дъблин 

Закуска. Начало на обзорна и пешеходна обиколка на Дъблин с местен екскурзовод. С автобуса ще се отправим към Парка Феникс, където се намира резиденцията на американския Президент, къщата на Артър Гинес /отвън/, въжения мост Самюел Бекет, моста Хаʹпени и улица ОʹКонъл. Ще продължим пешеходно, за да се насладим на колоритния център на Дъблин преминавайки през средновековните стени, останките от времето на викингите, ще видим известния колеж Тринити, Ирландската банка и Парламента, Катедралата Св. Патрик, Дъблинския замък. Нашата обиколка ще продължи покрай статуята на Моли Малоун на ул. Грифтън и Темпъл Бар с оживените си кръчми и живописни улици Следобяд, посещение на пивоварна „Гинес“, основана през 1759 г. от Артър Гинес. От 1886 г. „Гинес“ е най-голямата пивоварна в света, произвеждаща 1,2 милиона барела бира годишно. Безспорно, това е най-разпространената бира в цял свят и най-голям производител на тъмна бира в света. Днес старата пивоварна е преустроена в музей, където успешно са се слели традиции и технологии и който е една от най-популярните туристически атракции в Дъблин. Възможност за организирана вечеря с традиционна ирландска музика. Нощувка.

 

3 ден / 05.08.2024 / Дъблин  – Белфаст – Дъблин

 

Закуска. Оправяме се към столицата и най-голям град в Северна Ирландия – Белфаст. Името на града  в буквален превод значи “устието на вретеното”, като това е устието на река Фарсет, край която е основан Белфаст.

Панорамен тур на града с местен екскурзовод. Градът е обитаван още през бронзовата ера, като по хълмовете около града се забелязват и останки от желязната епоха. Белфаст нараства като селище през периода 17 – 20 век и процъфтява като индустриален и търговски център. Северна Ирландия бързо се превръща в една от най-популярните европейски туристически дестинации. Белфаст е заличил негативния си образ от 90-те години на 20-ти век, след прекратяването на конфликта между републиканци и роялисти, и може да разкрие истинското си лице, историческите и културните си забележителности, както и много други забавления за туристи. Този сравнително компактен град е разделен на четири части: Cathedral Quarter, Queen’s Quarter, Gaeltacht и Titanic Quarter, всяка от които предлага голям брой архитектурни забележителности във викториански стил. Едно от най-важните неща за Белфаст е мореплавателната история на града. Тук е произведен трагично потъналият през 1919 г., кораб Титаник, чиято история може да видите в специално изградения за това музей. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка. Завръщане в Дъблин. Нощувка.

 

4 ден / 06.08.2024/ – Дъблин – Пауърскорт – Дъблин

Закуска. Отправяме се на юг към имението Пауърскорт. Пътят отвежда на юг от Дъблин и следва красивото крайбрежие, минавайки през китни градчета като Сендимаунт и Блекрок. Имението  Пауърскорт е величествено здание, издигнато по заповед на първия виконт на Пауърскорт през XVIII в. Днес сградата е считана за едно от най-внушителните имения на британските острови. Интерес представляват – италианската градина, японската градина, езерото с делфините и др. На около 6 км от основната част на имението се намира и най – високият водопад в Ирландия – 121-метровият Пауърскорт. Завръщане в Дъблин. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка в ирландската столица.

Следобяд, по желание посещение на пивоварна „Гинес“, основана през 1759 г. от Артър Гинес. От 1886 г. „Гинес“ е най-голямата пивоварна в света, произвеждаща 1,2 милиона барела бира годишно. Безспорно, това е най-разпространената бира в цял свят и най-голям производител на тъмна бира в света. Днес старата пивоварна е преустроена в музей, където успешно са се слели традиции и технологии и който е една от най-популярните туристически атракции в Дъблин. Възможност за организирана вечеря с традиционна ирландска музика. Нощувка.

5 ден / 07.08.2024/ – Дъблин – полуостров Конемара – Голуей

Закуска. В днешния ден ще се отправим към западното крайбрежие на Ирландия и ще се насладим на едно от най-красивите кътчета в страната – полуостров Конемара, зона на контрасти поради своите гранитни планини, пасторални пейзажи изпъстрени с много езера. Ще се разходим до абатство Кайлмор. Първоначално замъкът Кайлмор е построен като частна резиденция за заможния лондонски лекар Мичъл Хенри. По-късно е продаден на херцога и дукесата на Манчестър. По време на Първата световна война имота е превърнат в бенедиктински манастир. Имението включва големи оградени викториански градини. От 70-те години насам те са отворени за обществени обиколки и разходки сред природата. Общността на бенедиктинците е възстановила градините и църквата на  абатството с дарения и местни занаятчии, за да бъде самоиздържащо се имение. В ранния следобяд ще се отправим към Голуей и ще се разходим в центъра на града. Ще видим катедралата, замъкът “Линч” – единствената завършена светска сграда в града от Средновековието, била дом на една от най-влиятелните фамилии, а днес в нея се помещава банка, но гербът на фамилията Линч все още може да се види на главната фасада; паметникът на Оскар Уайлд и Едуард Вилде, площад “Ейър” с мемориала на Джон Кенеди; църквата “Свети Николай” – посветена на покровителя на моряците като признание за статута на Голуей на пристанищен град, търговските улици “Шоп” и “Уилям”. Привечер ще се настаним в хотел 3* /4* в района на Голуей. Нощувка.

 

 

 

6 ден / 08.08.2024/ – Голуей – Скалите Мохер – Бънрати – Голуей

Закуска. Днес ще посетим едно от природните чудеса на Ирландия – Скалите Мохер. Тази варовикова скала се издига на височина над 200 м над пенливите вълни на Атлантическия океан, от която се открива една от най-впечатляващите ирландски гледки. Скалите на Мохер са дълги 8 км и са една от най-удивителните забележителности в Ирландия. В ясен ден могат да се видят Аранските острови в залива Голуей, както и долините и хълмовете на Конемара.

Посещение на новия интерпретативен център към Скалите на Мохер – огромна куполовидна пещера, която съдържа изображения, фотоси, изложби и изживявания, свързани с изследването на различни елементи от величествените Скали на Мохер: океанът, скалата, природата и човекът. На обяд ще продължим на юг към замъка и парка Бънрати. Ще можем  да опознаем най – автентичната средновековна крепост в Ирландия, включително и фолклорния парк където ще усетим истинското средновековно ирландско село.  Замъкът е завършен през 1425 г. и след много години пренебрегване е възстановен до предишния си блясък. Свободно време. Нощувка

 

7 ден / 09.08.2024/ – Голуей – Уестмийт – Офали – Дъблин

Закуска. Сутринта се завръщаме към сърцето на Ирландия,  преминавайки през графствата Уестмийт и Офали, където ще посетим две важни ирландски дестилерии. Уестмийт и Офали се намират в така наречените ирландски Мидландс, място идеално за дестилация на уиски (водните пътища осигуряват достатъчно прясна вода през цялата година; а микроклимата е идеален за отглеждане на ечемик). Първо ще посетим възхитителната дестилерия на Килбеган от 18-ти век, разположена в малкото селце Килбеган в живописна обстановка с изглед към река Бросна. Основана през 1750 г., това е една от най-старите дестилерии на острова. Затворена през 1950 г. за няколко десетилетия, днес отново е отворена и дестилира едни от най фините ирландски уискита. Всъщност претенцията за слава на дестилерията е, че е най-старата непрекъснато лицензирана дестилерия в света. Ще посетим музея и работеща дестилерия и ще се възхитим на тяхното все още функциониращо водно колело, датиращо от 1800 г., както и  на смятания за най-стар работещ съд за уиски, който все още съществува.  Ще продължим към селището Тюламор, като по пътя си ще видим руините на абатство Дъроу, ранно християнски храм от 6-ти век. На обяд ще посетим  Tullamore Dew Heritage Centre, разположен в историческата дестилерия на Д. Е. Уилямс Тюламор, датираща от 1800 г. Ще дегустираме десетгодишния бленд на Tullamore както и специално вино “Ирландска мъгла” което се произвежда в същата дестилерия по  стара ирландска рецепта за вино от вечнозеленото растение Хедър. Отпътуване към Дъблин. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

 

8 ден / 10.08.2024/ – Дъблин – София

Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летище Шанън за полет до София в 16.15ч. Кацане в София в 22.50ч.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА

На човек в двойна стая

Единична стая

2215€ / 4332 лв.

2740   / 5359  лв.

 

Цената включва:

Самолетен билет на Райън еър с вкл. 10 кг чекиран багаж София –Дъблин – София

Трансфер летище – хотел – летище

Транспорт в Ирландия с местен автобус по описания маршрут ~850 км.

5 нощувки със закуски в  хотел 3*/4* в Дъблин

2 нощувки със закуски в  хотел 3*/4* в района на Голуей

Панорамна и пешеходна обиколка на Дъблин

Посещение на Катедралата Св. Патрик

Посещение на имението и водопада Пауърскорт с включена входна такса

Еднодневен тур до Белфаст / Северна Ирландия

Посещение на Guinness Storehouse с вкл. входна такса и дегустация

Пешеходна обиколка на Голуей

Посещение на Скалите на Мохер с включена входна такса

Посещение на замъка и парка Бънрати с включена входна такса

Посещение и дегустация на дестилерия Tullamore Dew

Опитен водач-екскурзовод от България запознат добре с маршрута.

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Дженерали”*

 

Цената НЕ включва:

Разходи от личен характер

Задължително доплащане за сити такса 3 евро на човек на ден – 21 евро на човек за целия престой

Задължително доплащане за слушалки по време на туровете – 14 евро на човек за целия престой

Задължително доплащане за бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 20 евро

Организирана вечеря с традиционна ирландска музика – 95 евро

Разходи от лично естество;

Застраховка „Отмяна на пътуване”

 

Доплащане :

Доплащане а чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки на авиокомпания “Ryanair” – 70 евро

Повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 30 дни преди отпътуване/.

 

Примерни хотели по програмата :

Дъблин – Arlington Hotel O’Connell Bridge или подобен

Голуей –  The Connacht hotel или подобен

 

Условия и забележки:

  • При резервация се внася депозит в размер на 1000 лв. на човек, а доплащането е до 30 дни преди отпътуване (до 03.07.2024 г.)
  • Офертата важи при минимум 10-12 туристи.
  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
  • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
  • Авиокомпаниите си запазват правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на сумите, посочени в раздел срокове за анулации и неустойки:

 

Срокове за анулации и неустойки:

v при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

v между 89-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

v при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспо ртните, са за негова сметка.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329230126000001 на ЗК „ДЖЕНЕРА


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)