ИНДОКИТАЙ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ИНДОКИТАЙ ДЕН 1 Полет до Банкок Пристигане в Банкок. Нашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до Хотела, вечеря и нощувка (пакет “Вечери”). ДЕН 2 Банкок Закуска. Ще имате свободно време или полудневна екскурзия обиколка на Банкок с посещение на “Кралския дворец” и три от най-величествените храмове в града (пакет “Допълнителни екскурзии”): “Уат Траймит” [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИНДОКИТАЙ

ДЕН 1 Полет до Банкок

Пристигане в Банкок. Нашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до

Хотела, вечеря и нощувка (пакет “Вечери”).

ДЕН 2 Банкок

Закуска. Ще имате свободно време или полудневна екскурзия обиколка на Банкок с посещение на “Кралския дворец” и три от най-величествените храмове в града (пакет “Допълнителни екскурзии”):

“Уат Траймит” – храмът на Златния Буда. Той е дом на най-голямата златна статуя в света (3 м височина и с тегло 5,5 т). Тя е с мистериозно минало и с текуща стойност над 40 милиона златни щатски долара. Изваяна в изящния Сукотай стил, в който правят впечатление къдриците на косата и удължените миди на ушите, се смята,  че това изображение датира от късния Сукотайски период. Но ако е възможно изображението на Буда да води двоен живот, тогава това безценно парче със сигурност го е направило!

“Уат По” – известен сред тайландците като Wat Phra Chetuphon, в него се помещава огромната статуя „Полегналия Буда“. С площ от 20 акра, това е най-големият храм в Банкок и технически също е най-старият, тъй като е построен около 200 години преди Банкок да стане столица на Тайланд.

“Уат Пра Кеу” – това е най – важният Будистки храм в Тайланд. Официалното му име е Wat Phra Sri Rattana Satsadaram. Намира се в историческия център на Банкок (в рамките на Големия дворец), той почита Пра Кеу Моракот (Изумрудения Буда). Това е високо почитан образ на Буда, щателно изсечен от един-единствен нефритен блок).

Кралския дворец – представлява комплекс от сгради в сърцето на Банкок. Той е бил официална резиденция на Сиамските крале (а по-късно и на тайландските) до 1782г. Кралят, неговият двор и неговото кралско правителство са се помещавали в двореца до 1925 г. Настоящият монарх, крал Bhumibol Adulyadej (Рама IX), понастоящем живее в двореца Читралада, но Големият дворец все още се използва за официални събития. Някои кралски церемонии и държавни дела се провеждат зад стените на двореца всяка година. Дворецът е една от най-популярните туристически атракции

в Тайланд. Нощувка в Банкок.

Забележка: За посещение на Големия дворец е необходимо подходящо облекло.

По – късно следва круиз с романтична вечеря по река Чао Прая – 18.00-22.00ч, с включен трансфер до хотела (Предлага се на място). Тази вечерна разходака по реката е съчетание между традиционната тайландска кухня и култура. Очаква ви незабравима вечер, изпълнена с емоции, екзотични вкусове и колоритни сцени по течението на „Реката на Кралете“ в Банкок. От осветените брегове се виждат удивителни забележителности, примесени с типичната за града азиатска суматоха. Освен очарователните храмове и поразителните модерни забележителности Големия дворец и Храмът на зората предоставят величествена гледка със своя изящен блясък през нощта.

-          Обиклоката се провежда без придружаващ водач

-          Круизът тръгва от кея Anantara Riverside в Банкок в 19:00 часа, гостите трябва да се регистрират първо в Manohra Lounge, на кея Anantara в 18:30ч.

-          Предлага се вегетарианско меню и диетични специалитети

-          Провежда се при благоприятни метеорологични условия

-          Не плава в празнични дни

 

ДЕН 3 Банкок – Границата Бан Пакард – Сием Реап

Закуска. Ранно отпътуване от Банкок в 07.00 ч. за трансфер до Ban Pakard (границата на Тайланд).  На границата с Камбоджа в Psar Pruhm ще се срещнете с вашия англоговорящ местен водач, който ще ви придружи до Сием Реап. Ще преминете през област, в която се отглежда маниока, за да достигнете близкия град Батамбанг, където ще се насладите на местен обяд. След това ще продължите към Сием Реап (приблизително 180 км/3 часа). При пристигането си в Сием Реап ще се настаните в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 Сием Реап – Ангкор Ват

Закуска. Ще имате свободно време или възможност за целодневно разглеждане на храмовете Ангкор Ват (пакет “Допълнителни екскурзии” с включен обяд) Ще започнете с посещение на Южната порта на Ангкор Том, където статуите на боговете на доброто и злото се редят пред входа. Следващата ви спирка е храмът Байон, известен със стотиците усмихнати лица, които красят кулите. Барелефите са доста впечатляващи, те разказват истории от ежедневието и големите битки, които са се водили между кхмерите и древните тайландци. Преминете към Пименакас, оформен малко като пирамида с две езера в задната част. Езерата някога са били използвани за религиозни ритуали, но днес служат като плувни басейни за кхмерските деца. Ще се разходите до върха на храма, където се разкрива впечатляваща гледка към целия комплекс Ангкор. Ще видите редиците от хоботи, които образуват стената на Терасата на слоновете, платформа, от която крал Джаяварман преглеждал армията си. Наблизо е Терасата на прокажените крале, която включва статуя, изобразяваща Яна, индуисткия бог на смъртта. Следва кратко пътуване до един от най-обичаните храмове – Ta Prohm. Този малък, рушащ се храм стои заедно с гигантски дървесни корени, придаващи му магическо усещане. Връщане в Сием Реап, за да избегнем силното слънце. По-късно следобед ще разгледаме великолепния Ангкор Ват, най-големият религиозен паметник в света. Този визуално грандиозен храм е масивна тристепенна пирамида, издигаща се на 65 метра от земята и увенчан от пет лотосови кули. Това е националният символ на Камбоджа и гордо се появява на знамето на страната. Последната спирка е пирамидално оформения храм „Пре Руп“, от където се открива впечатляваща гледка към залеза над джунглата и стърчащите кули на Ангкор Ват. Построен от Суряварман II в началото на XII в. като държавен храм и по-късно мавзолей, храмът първоначално е бил посветен на бог Вишну. Нощувка в Сием Реап.

ДЕН 5 Сием Реап – Пном Пен

Тръгване от хотела след ранна закуска за Пном Пен, столицата на Камбоджа (приблизително 315 км – пет часа и половина, без спирки). Ще спрете на моста „Спин Праптос“, който датира още от времето на Кхмерската империя. Червените кхмери са се опитвали да взривят мостя няколко пъти, но всички опити са били неуспешни. Пътуването продължава до малката и интересна ферма за коприна Сантук, където ще се насладите на вкусен кхмерски обяд. С помощта на екскурзовод ще се запознаете с всички етапи в производството на коприна – от копринената буба до крайния продукт, който селяните тъкат. Основана от бивш ветеран от войната във Виетнам, фермата за коприна подпомага издръжката на околните села с платена работа. По – късно на път към Пном Пен ще  посетите и пазара в Скуон, където можете да опитате местни специалитети, като пържени тарантули. След пристигането Ви в Пном Пен ще посетите Кралския дворец. Построен през 1866 г. днес е дом на крал Нородом Сихамони, който управлява Кмабоджа от октомври 2004. Със своя стил подобен на пагода и с богато украсените сгради дворецът е оазис на спокойствието в оживения град. Ще се разходите из комплекса и ще разгледате градините. Ще посетите Сребърната пагода, в която се съхранява колекция от статуи на Буда, едната от които е украсена с 9584 диаманта, а подът вътре е покрит от 5000 сребърни плочки. . Ще посетите и Ривърсайд – възможност за кратка разходка по една от малкото пешеходни алеи в Пном Пен, където ще видите хора, които тренират, танцуват или само седят и наблюдават движението на река. Нощувка в района на Пном Пен.

За гостите, избрали круиз с вечеря, веднага след настаняване ще се отправим към пристанището.

РАЗХОДКА С ЛОДКА ПО ЖЕЛАНИЕ (пакет “Допълнителни екскурзии”)

Привечер се отправяте към кея на реката, за да се качите на типична местна лодка за круиз по залез слънце. Ще наблюдавате ежедневието на местните жители край реката, жените вършат домакинската си работа заедно с децата, играещи в мътната вода, а рибарите теглят мрежите си. Пригответе камерата си за впечатляващя фотосесия на уникалния Пном Пен, тъй като залязващото слънце осигурява перфектния фон за снимки на Кралския дворец, Сребърната пагода и храмът Wat Ounalom. Круизът ще приключи, когато падне здрач.

 

ДЕН 6 Пном Пен – Бавет – Сайгон – тунелите Ку Ши

Закуска. Трансфер до Мок Бай (провинция Бавет) за пресичане на границата с Виетнам (пресичане на границата без екскурзовод).

Преди да се отправите към Хо Ши Мин (Сайгон), ще се срещнете с виетнамския гид, който ще ви заведе на посещение в тунелите Ку Ши. Тези са известни с това, че комунистическите партзани са ги използвали по време на войната във Виетнам. Мрежата от тунели се простира на 250 км, на три нива под земята, предоствяйки ясна представа за трудностите, смелостта, решителността и ужасите в партизанската война. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕН 7 Сайгон (Хо Ши Мин) – свободен ден

Закуска. Свободно време за разглеждане на града или разходка с лодка по р. Меконг (пакет “Допълнителни екскурзии” с включен обяд): Делтата на Меконг, известна като Оризовата купа на Виетнам, най-плодородният регион и основен производител на ориз и тропически плодове. Нощувка в Хо Ши Мин.

 

ДЕН 8  Хо Ши Мин (Сайгон) – Муи Не (курорт)

След закуска ще имате свободно време или полудневна екскурзия из Хо Ши Мин (пакет “Допълнителни екскурзии“) – без обяд.

С над 7 милиона жители и милиони мотоциклети,  Хо Ши Мин е не само най-големият град във Виетнам, но също и най-важният  икономически център и метрополис. Ще видите невероятния Дворец на обединението, Централната поща и Нотр Дам – представители на френската колониална архитектура. В Китайския квартал – Чолон ще посетите храма “Тиен Хау” (посветен на богинята на морето). Трансфер до курорта Муи Не на брега на Южнокитайско море. Нощувка.

 

ДЕН 9-11  Муи Не (курорт)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечери в хотела (пакет “Вечери”).

ДЕН 12  Полет до България

Закуска. Напускане на курорта. Трансфер до летището на Хо Ши Мин. Полет обратно

към София.

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
20.04.2024 01.05.2024 от 3799 лв.
19.10.2024 30.10.2024 от 3999 лв.

 

Цената включва:

ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични хотели според местната категоризация.
ЕКСКУРЗИИ - богата екскурзионна програма.
ХРАНА - 11 закуски.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

  • Цената не включва:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 70 г. – 74,00 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799,00 лв.;
Туристическа виза за Тайланд - 35 евро;
Туристическа виза за Камбоджа (издава се при пресичане на границата) – 30 долара;
Туристическа виза за Виетнам - 80 евро;
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

(На място се заплаща такса обслужване за местния екскурзовод и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой. Таксата, в размер на $ 50,00 ще бъде събрана от вашият водач от България. В края на пътуването всеки клиент решава сам, дали да задели допълнителна сума, която да остави, като комплимент и по този начин да даде оценка за обслужването, което е получил.)

“Пакет вечери” – 549,00 лв., който осигурява:
• 11 вечери за целия престой
- “Мега пакет” - обединени в едно Пакет “Вечери” + Пакет “Допълнителни екскурзии” - 999,00 лв.
- Застраховка “Отмяна на пътуването

  • Хотели към програмата:

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ

Банкок – 2 нощувки в хотел ROYAL PRINCESS LARN LUANG 4*
Сием Реап – 2 нощувки в хотел SOMADEVI ANGKOR HOTEL 4*
Пном Пен – 1 нощувка в хотел SENSORY PARK URBAN HOTEL 4*
Хо Ши Мин – 2 нощувки в хотел SILA URBAN LIVING HOTEL 4*
Муи Не – 4 нощувки в хотел PHU HAI BEACH RESORT & SPA 4*

 

  • Допълнителни екскурзии:

 

Пакет “Допълнителни екскурзии” – 499,00 лв., който осигурява:
• Полудневна екскурзия в Банкок;
• Екскурзия до храмовете Ангкор Ват с включен обяд;
• Речен круиз в Пном Пен
• Разходка с лодка по река Меконг с включен обяд;
• Полудневна разходка в Хо Ши Мин.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)