ИНДИЯ Раджастан – земята на махараджите

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ИНДИЯ Раджастан – земята на махараджите 1. ДЕН Полет до Делхи Ще бъдете посрещнати от наш представител. Трансфер до хотела. Разглеждане на забележителностите на Ню Делхи – гробницата на император Хумаюн, Кутуб Минар, храма Лотус, Конаут плейс, 7 метровият некорозирал железен стълб. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Делхи. 2. ДЕН Делхи – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИНДИЯ

Раджастан – земята на махараджите

1. ДЕН Полет до Делхи

Ще бъдете посрещнати от наш представител. Трансфер до хотела. Разглеждане на забележителностите на Ню Делхи – гробницата на император Хумаюн, Кутуб Минар, храма Лотус, Конаут плейс, 7 метровият некорозирал железен стълб. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Делхи.

2. ДЕН Делхи – Мандава

Закуска. Ще отпътувате за Мандава. Градът е бил важно търговска място за керваните преминаващи от Китай и Близкия изток. Днес той е известен със своите хавели (именията на богатите търговци). Ще посетите Binsidhar Chokhani; Newatia; Gulab Rai Ladia Haveli. Вечеря (Пакет “Вечери“) и нощувка в района на Мандава

3. ДЕН Мандава – Биканер

Закуска. Ще отпътувате за Биканер – страната на камилите. Ще разгледате великолепната крепост Джунагарх, приютяваща храмове, джамии и исторически дворци, представящи неописуемия разкош, в който са живели махараджите. Ще посетите и Изследователския инстинтут за камили – единствен по рода си в Индия. Тук ще може да яздите камила или да вкусите сладоледа от камилско мляко. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Биканер.

4. ДЕН Биканер – Джодхпур

Закуска. Ще отпътувате до Имперския град на слънцето Джодхпур. По пътя ще спрете в Дешнок и световноизвестния храм на плъховете, посветен на богинята Карни Мата. Джодхпур е един от най-големите и процъфтяващи градове в Раджастан. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джодхпур.

5. ДЕН Джодхпур

Закуска. След това ще разгледате крепостта Мехрангарх, издигаща се на 122 м на отвесна скала. Ще посетите Jaswant Thada – гробница от бял мрамор в памет на Махараджа Джасвант Сингх II, Часовниковата кула и Садар Базар. Пакет “Допълнителни екскурзии”: Сафари с джип до с. Бишной. Ще се докоснете до традициите и обичаите на племенна Индия. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джодхпур.

6. ДЕН Дходхпур – Удайпур

Закуска. Ще потеглите за Удайпур, “Източна Венеция” – градът на езерата. По пътя спирка в Ранакпур, насред тучната долина Аравали, за да посетите един от най-големите и най – важни джайниски храмове в света. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Удайпур.

7. ДЕН Удайпур

Закуска. След това ще разгледате градския дворец над ез. Пичола, храм Джагдиш, градината на прислужниците. Пакет “Допълнителни екскурзии“: Разходка с лодка по езерото Пичола. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Удайпур.

8. ДЕН Удайпур – Джайпур

Закуска. Ще отпътувате към “Розовия град” Джайпур – столица на Раджастан. Пакет “Допълнителни екскурзии“: Разходка със слонове до крепостта “Форт Амбър” (изкачване) / Спускане с джип.Ще посетите двореца “Хава Махал”, построен през 1799 г. от махараджа Саваи Пратап Сингх и проектиран от Лал Чанд Уста под формата на короната на индуския Бог. Вечеря в семейна къща (Пакет “Вечери”).

9. ДЕН Джайпур

Закуска. Предстои целодневна обиколка на забележителности в Джайпур. Ще видите крепостния дворец Амбър с неговите известни зали на победата и огледалата. Следобед ще посетите градския дворцов комплекс, астрономическата обсерватория. Трансфер до хотела. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джайпур.

10. ДЕН Джайпур – Агра

Закуска. Отпътуване към Агра. Ще спрете във Фатехпур Сикри (под егидата на ЮНЕСКО). Късно следобед ще посетите крепостта Агра. По желание на място: Мохабат Тадж шоу. Ще станете свидетели на една легенда – безсмъртна любов на Шах Джахан към любимата му съпруга Мумтаз Махал. Или Пътят на храната в Агра. Обиколката обхваща популярни заведения за хранене в Агра, в които ще опитате местни деликатеси, истинско богатство, в което се съчетават редица вкусове и подправки. Вечеря (Пакет “Вечери“) и нощувка в района на Агра.

11. ДЕН Агра – Делхи

Рано сутринта ще посетите Тадж Махал. След закуската ще отпътувате за Делхи. Вечеря (Пакет “Вечери”) и нощувка в района на Делхи.

12. ДЕН Полет до България

Закуска. Предстои ви разходка в Стария Делхи. Ще посетите Радж Гат, Червения форт, Чандни Чоук. Следва разходка в Ню Делхи, в която ще видите двореца Бхаван, Портата на Индия. Пакет “Допълнителни екскурзии”: Разходка с рикша по оживените улици на Чандни Чоук. Вечеря в традиционен индийски ресторант, след което трансфер към летището. Полет към София

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
16.03.2024 27.03.2024 от 3099 лв.
15.04.2024 26.04.2024 от 3099 лв.

 

Цената включва:

- ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

- БАГАЖ – 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.

- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.

- НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация.

- ХРАНА – 11 закуски.

- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:

- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро: 74 лв. на човек

- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате

в самостоятелна стая): 780 лв.

-  Съдействие и издаване на E-visa, без да е нужно лично присъствие – 110 лв.

- “Пакет допълнителни екскурзии”: 349 лв. на човек, който Ви осигурява:

• Разходка с рикша в Чандни Чоук;

• Сафари с джип до с. Бишной;

• Разходка със слонове до “форт Амбър”;

• Разходка с лодка по езерото Пичола;

• Посещение на “форт Агра”

- “Пакет вечери”: 389 лв. на човек:

• За целия престой;

• Вечеря в семейна къща.

Или обединени двата пакета в “МЕГА Пакет”: 689 лв.

- Застраховка “Отмяна на пътуването”

Хотели към програмата:

- 2 нощувки в хотел Ashok Country Resort, намиращ се във Делхи;
- 1 нощувка в хотел Sara Vilas, намиращ се в Мандава;
- 1 нощувка в хотел Vesta Bikaner Palace, намиращ се в Биканер;
- 2 нощувки в хотел Fern Residency, намиращ се в Джодхпур;
- 2 нощувки в хотел Fern Residency, намиращ се в Удайпур;
- 2 нощувки в хотел Shahpura Residency, намиращ се в Джайпур;
- 1 нощувка в хотел The Retreat, намиращ се в Агра.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)