ИНДИЯ – РАДЖАСТАН – ЗЕМЯТА НА МАХАРАДЖИТЕ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

 ИНДИЯ – РАДЖАСТАН – ЗЕМЯТА НА МАХАРАДЖИТЕ Вид транспорт: Самолет Маршрут: НЮ ДЕЛХИ, МАНДАВА, БИКАНЕР, ДЖОДХПУР, УДАЙПУР, ДЖАЙПУР, ФАТЕХПУР СИКРИ, АГРА, НЮ ДЕЛХИ, Продължителност: 12 дни / 11 нощувки от 2899 BGN НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА 07.11.2023 18.11.2023 от 2899 лв. 16.03.2024 27.03.2024 от 3199 лв. Програма: ДЕН 1 | Полет до ДелхиКацане в Делхи, столицата на независимата и най-голяма демократична държава в света Индия. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 ИНДИЯ – РАДЖАСТАН – ЗЕМЯТА НА МАХАРАДЖИТЕ

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: НЮ ДЕЛХИ, МАНДАВА, БИКАНЕР, ДЖОДХПУР, УДАЙПУР, ДЖАЙПУР, ФАТЕХПУР СИКРИ, АГРА, НЮ ДЕЛХИ,
Продължителност: 12 дни / 11 нощувки

от 2899 BGN

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
07.11.2023 18.11.2023 от 2899 лв.
16.03.2024 27.03.2024 от 3199 лв.

Програма:

ДЕН 1 | Полет до ДелхиКацане в Делхи, столицата на независимата и най-голяма демократична държава в света Индия. Разположен на двата бряга на река Ямуна Делхи е един от модерните и най-бързо развиващите се центрове в света. Той има обогатена култура и разнообразна архитектура. Запленява своите посетители с харизматичния си облик и чар. Делхи е смесица от древното минало на Индия с вибрациите на съвременния свят. Трансфер до хотела и закуска. След обяд следва разглеждане на забележителостите на Новия Делхи – гробницата на император Хумаюн, Кутуб Минар, храма Лотус, Конаут плейс, седем метровият некорозирал железен стълб. Гробницата на Хумаюн – построена от Хаджи Бегум, вдовицата на втория моголски император, Хумаюн, девет години след смъртта му и отнела осем години за завършването и. Проектирана е от персийския архитект Мисак Мирза Гияз. С осмоъгълната си форма, издигната върху цокъл, с двойни куполи, високи арки, положена в центъра на голямо заграждение, тя е паметник с внушителна конструкция. Кутуб Минар – седемдесет и три метрова кула на победата, която е започната от Qutub-ud-din Aibak, първият мюсюлмански владетел през 1193 г., но успява да завърши само първия етаж от пясъчни камъни. Илтутмиш, който го наследява, добавя втори и трети етаж от пясъчен камък и по-късно през 1368 г. Фироз Шах Туглак построява четвърти и пети етаж от пясъчен камък и мрамор. Ще видите най-любопитната антика на Делхи, некорозиралия железен стълб, който датира от 4-ти век сл. Хр. издигнат в чест на бог Вишну. Connaught Place – най-известният в Делхи шопинг и бизнес център, построен през 1931 г. Състои се от два концентрични кръга със сгради в колониален стил, заобиколени от парк с типична растителност. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Делхи.

ДЕН 2 | Делхи – МандаваЗакуска. Ще отпътувате за Мандава. Градът е бил важно търговска място за керваните преминаващи от Китай и Близкия изток. Днес той е популярен със своите хавели, подобни на музеи (именията на богатите търговци), от които ще посетите Binsidhar Newatia Haveli – известна със своите интересни картини; Gulab Rai Ladia Haveli – известна със своите еротични картини и изображения, сега предимно обезличени. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Мандава.

ДЕН 3 | Мандава – БиканерЗакуска. Ще отпътувате за Биканер, град създаден от махараджата Рао Бикха през средата на 15 век. Ще разгледате великолепната крепост Джунагарх, построена от Раджа Рай Сингх през 1478, монументален шедьовър на архитектурата в Раджастан. „Старият форт“, както го наричат приютява храмове, джамии и 37 исторически дворци, представящи неописуемия разкош, в който са живели махараджите, заобиколени от седем километрова крепостна стена. Крепостта Джунагарх познава много превратности на съдбата, а стените му са неми свидетели на живота на редица достойни и смели хора, написали с делата си историята на своето време. „Старият форт“ покорява със своето величие, но никога не е бил покорен от враговете си. По – късно ще посетите единствения по рода си изследователски инстинтут за камили – на 8 км от Биканер. Тук ще може да яздите камила или да вкусите сладоледа от камилско мляко. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Биканер.

 ДЕН 4 | Биканер – ДжодхпурЗакуска. Ще отпътувате до Имперския град на слънцето Джодхпур. По пътя ще спрете в Дешнок, където се намира световноизвестния храм на плъховете. Този храм е на 600 години, построен от краля на Биканер – Ганга Сингх и посветен на богинята Карни Мата. Храмът е украсен със сребърни декорации и мраморни камъни. Пътуването продължава към Джодхпур, оживен град в пустинята и вторият по големина в Раджастан. Известен е с името „Белият град“. Рао Джода, вожд на клана Ратхор, основава града през 1459 г. и той е кръстен на него. Преди това е бил седалище на княжеска държава, известна още като Марвар. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джодхпур.

ДЕН 5 | ДжодхпурЗакуска. В този ден ще разгледате крепостта Мехрангарх, издигаща се на 122 м на отвесна скала. Вътре в нея се разполагат някоко дворци, известни със сложните си дърворезби и обширни дворове. Ще посетите Jaswant Thada – гробница от бял мрамор в памет на Махараджа Джасвант Сингх II – тази архитектурна забележителност е изградена от сложно издълбани мараморни листове. По – късно ще посетите  часовниковата кула и Садар Базар, който е един от най – оживените пазари в Джодхпур. Човек може да се разхожда из малките магазинчета, които са осеяни с тесни улички в сърцето на града. Следва сафари с джип до с. Бишной. Пакет “Допълнителни екскурзии”. Ще се докоснете до традициите и обичаите на племенна Индия. Бишной е индийска каста, която следва набор от правила, определени от почитания светец Гуру Джамбхешварджи през 1485г. след Хр. Живял в района на Марвар, той се застъпва за прост начин на живот, заобиколен от чиста и зелена среда, свободно скитащи животни и вяра без сложни ритуали. Селата организирани около тези набори от правила са лесно разпознаваеми и там от местните ще научите много интересни факти за живота и традициите в тази област на Индия. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джодхпур.

ДЕН 6 | Джодхпур – УдайпурЗакуска. Ще потеглите за Удайпур, “Източна Венеция” – градът на езерата. По пътя спирка в Ранакпур, насред тучната долина Аравали, за да посетите един от най-големите и най-важни джайниски храмове в света. Храмът Ranakpur Jain е построен по време на управлението на либералния и надарен монарх Рана Кумбха през 15 век, през 1439 г. сл. Хр. След пристигането в Удайпур настаняване в хотела. Градът на езерата Удайпур е прекрасна смесица от вода, тучни зелени хълмове, които запалват огън и страст в поета. Неговите дворци са направо за книга с приказки, езера, крепости, дворци, храмове, градини, планини и тесни улички, напомнящи на пътника за героичнито минало. Тяхното отражение в спокойните води на езерото Пичола е вълнение, което разгръща въображението. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Удайпур.

ДЕН 7 | УдайпурЗакуска. В Удайпур ще разгледате Градския дворец над ез. Пичола – интригуваща колекция от сгради, създадени от различни Махарани (крале) след Удай Сингх и построени през 1725 г. Сахелион ки Бари (Градината на прислужниците) е декоративна градина построен от Махарана Санграм Сингх за дъщеря му и дамите от двора на кралицата. По-късно ще посетите храма Джагдиш, индо-арийския храм, построен през 1651 г. сл. Хр. от Махарана Джагат Сингх, и е най-големият и най-красивият храм на Удайпур със забележителни изваяни изображения. Вечерта можете да се насладите на разходка с лодка по езерото Пичола (пакет “Допълнителни екскурзии”) Красотата на езерото е подсилена от околните хълмове, дворци, храмове, гати за къпане и насипи. Jag Niwas и Jag Mandir, двата островни двореца изглеждат като перли над изумрудената вода.Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Удайпур.

ДЕН 8 | Удайпур – ДжайпурЗакуска. Ще отпътувате към Джайпур. Известен също като Розовия град, столицата и най-големият град на индийския щат Раджастан. Основан на 18 ноември 1727 г. от махараджа Савай Джай Сингх II, владетелят на Амбър, градът днес има население от повече от 3,9 милиона души. Джайпур е един от най-добре планираните градове в Индия, разположен в полупустинните земи на Раджастан. Градът, който някога е бил столица на кралските особи, сега е столицата на Раджастан. Самата структура на Джайпур наподобява вкуса на раджпутите и кралските семейства. В момента Джайпур е голям бизнес център с всички реквизити на столичен град. Вечерта следва демонстрация и готвене в семейна къща (пакет “Вечери”). В това наистина забележително изживяване ще работите с нашите кулинарни експерти, за да създадете ястията, които те обичат да ядат у дома. По време на вечерта ще придобиете практически опит с готварските инструменти, техники и съставки, използвани в кухнята на Раджастан. Тук ще можете да оцените кухнята на Раджастан както никога досега и ще се насладите на всичко най-добро в индийското гостоприемство. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джайпур.

ДЕН 9 | ДжайпурЗакуска.  Предстои целодневна обиколка на град Джайпур. Хълмовите крепости винаги са били важни за владетелите на Раджпут. Принадлежейки към индуистката „кшатрия“ или воинска класа, те вярвали в реда от свещената книга Пурана, че „крепостта е силата на краля“. Те са построили редица такива укрепления из целия щат Раджастан; някои са направени за чисто отбранителни цели, но повечето са построени като крепостни дворци. Тук имате възможност да посетите крепостта “Форт Амбър”. Разходка със слонове до там (изкачване) и на връщане, спускане с джип (Пакет “Допълнителни екскурзии”). Амбър е един от най-хубавите примери за крепостен дворец. По стил е подобен на околните богато украсени моголски дворове. Вътре във форта трябва да посетите Джагмандир или „Залата на победата“. В нея се намира известният Шееш Махал – „Огледалният дворец“ – стая с четирите стени и тавана, изцяло вградени с блестящи огледални части, които са били специално внесени от Белгия през този период. Следобед ще посетите градския дворцов комплекс, превъзходно съчетание на архитектурните стилове Раджпут и Могол. Седеметажният Чандра Махал (Лунният дворец) е разтегнат комплекс с множество дворове, обществени сгради, астрономическа обсерватория и зенана махали (хареми). В рамките на дворцовия комплекс има няколко музея; включително интересна текстилна галерия, излагаща изискана селекция от текстил и костюми от кралската колекция. От Градския дворец влизате в необикновения „Джантар Мантар“, астрономическата обсерватория, построена от Раджа Савай Джай Сингх II през 1827 г. Приблизително преведено името означава „Формулата на инструментите“. Това е една от петте обсерватории, които той построил в Северна Индия. Инструментите, наподобяващи масивни футуристични структури, всъщност са изключително сложни инструменти, които са точни дори и днес. Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Джайпур.

ДЕН 10 | Джайпур – АграЗакуска. Отпътуване към Агра. Ще спрете във Фатехпур Сикри. Посещението на този древен град отнема около час и си заслужава да се види. Обект на световното наследство на ЮНЕСКО, Фатехпур Сикри е бил временно столица на империята на Моголите при великия император Акбар I. Построена е от император Акбар в чест на Свети Салим Чисти, който предсказва раждането на сина и наследника на Акбар. Тази древна столица е изградена изцяло от жив червен пясъчник. Архитектурно черпи вдъхновение от индуски, персийски и ислямски стилове. След разглеждане на забележителностите се отправяте към Агра, където е настаняването в хотела.  Късно следобед ще посетите крепостта Агра, строена от три моголски императора, започвайки от Акбар Велики през 1565 г. сл. Хр., която е шедьовър на дизайна и строителството. От малката осмоъгълна кула на Форт Агра човек може да получи най-трогателната гледка към Тадж Махал, който стои гордо отвъд река Джамуна. Именно тук Аурангзеб, третият син на Шах Джахан, държал баща си под домашен арест, откъдето императорът прекарал последните години от живота си, гледайки гробницата на своята любима. В рамките на крепостта има редица изящни сгради, включително Moti Masjid, Jahangir’s Palace, Khaas Mahal и Sheesh Mahal, Diwane-i-Am, Diwane-i-Khas и Musamman Burj. Тук имате възможност да изберете една от двете атракции на Агра: Мохабат Тадж шоу – театрално-танцово представление за легенда за безсмъртната любов на Шах Джахан към любимата му съпруга Мумтаз Махал (по желание на място) или „Пътят на храната“ – обиколка обхващата популярни заведения за хранене в Агра, в които ще опитате местни деликатеси, истинско богатство, в което се съчетават редица вкусове и подправки (по желание на място). Трансфер до хотела. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Агра.

ДЕН 11 | Агра – ДелхиПреди закуска рано сутринта (на разсъмване) ще посетите Тадж Махал – Този зашеметяващ мавзолей увековечава името на последната съпруга на Шах Джахан Мумтаз Махал. Построен от индийски занаятчии и занаятчии от съседни ислямски страни, той е уместно описан от поета лауреат Тагор като „Сълза върху лицето на вечността“. Украсен с мозайка от полускъпоценни камъни и персийска калиграфия, пресъздаваща стихове от Корана, мавзолеят е важно място за поклонение, тъй като императрицата починала при раждане се превръща в мъченица след това трагично събитие. В джамията и камерата на кенотафа за нея непрекъснато се четат молитви и пасажи от Корана. Поради този факт, всеки петък храмът е затворен. След разглеждане на забележителностите връщане в хотела за закуска, последвано от напускане и отпътуване за Делхи. Пристигане в Делхи, настаняване в хотела и почивка през деня. Вечеря (пакет “Вечери”) и нощувка в района на Делхи.

ДЕН 12 | Полет до БългарияЗакуска. Следва обиколка на Стария Делхи, наричан в миналото Шахджеханабад. 300-годишният ограден град, е построен от Шах Джехан като негова столица. Ще Започнете с посещение на Радж Гхат, където Махатма Ганди, наричан още „Бащата на нацията“ е бил кремиран през 1948 г. На всяка годишнина от смъртта му (30 януари) и на годишнината от рождението му се организират специални събития и хиляди посетители идват да празнуват. След това ще минете покрай великолепната Червена крепост (затворена в понеделник) – построена от червен пясъчник, датиращ от самия връх на властта на Моголите. Срещу крепостта са черно-белият купол и минаретата на Джама Масджид, най-елегантната джамия в Индия. Ще посетите също и Chandani Chowk в Делхи (датира от 1648 г.), място планирано от Джаханара, дъщеря на император Шах Джахан в Индия. Днес главната улица Chandani Chowk в Стария Делхи е колоритен и пренаселен пазар на едро (Пакет “Допълнителни екскурзии”).  Тук се предлагат както антики, така и модерни предмети. По-късно ще бъдете отведени на обиколка до Ню Делхи, планиран от сър Едуин Лутиенс. Ще минете покрай Rashtrapati Bhavan – Къщата, в която се помещава президентът на Индия и къщата, която е приветствала най-могъщите мъже в историята. Rashtrapati Bhavan е проектирана от Edwin Lutyens и е построена през 1931 г., за да бъде централната точка на британската власт в Делхи, а сградата на секретариата – центърът на правителствената дейност. Надолу по впечатляващия Rajpath Avenue (главния булевард) се редят Мемориалната арка от Първата световната война, Портата на Индия, Сградата на Върховния съд и Старата крепост. Портата на Индия, сър Едуин Лутиенс я проектира като военен мемориал за 90 000 индийски войници, загинали на северозападните граници по време на Първата световна война. Херцогът на Конат полага основите през 1921 г. и тя е завършена за 10 години. Вечеря в традиционен индийски ресторант (пакет “Вечери”), след което трансфер към летището. Полет към София

Цената включва:

- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ

- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

- БАГАЖ – 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.

- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.

- НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация.

- ХРАНА – 11 закуски.

- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро: 74 лв. на човек
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
в самостоятелна стая): 780 лв.
Електронна едномесечна туристическа виза за посещение на Индия: 25 USD.
“Пакет допълнителни екскурзии”: 459 лв. на човек, който Ви осигурява:
• Разходка с рикша в Чандни Чоук;
• Сафари с джип до с. Бишной;
• Разходка със слонове до “форт Амбър”;
• Разходка с лодка по езерото Пичола.
- “Пакет вечери”: 389 лв. на човек:
• За целия престой;
• Вечеря в семейна къща.

Или обединени двата пакета в “МЕГА Пакет”: 819 лв.

- Застраховка “Отмяна на пътуването

Хотели към програмата:

- 2 нощувки в хотел Ashok Country Resort, намиращ се във Делхи;
- 1 нощувка в хотел Sara Vilas, намиращ се в Мандава;
- 1 нощувка в хотел Vesta Bikaner Palace, намиращ се в Биканер;
- 2 нощувки в хотел Fern Residency, намиращ се в Джодхпур;
- 2 нощувки в хотел Fern Residency, намиращ се в Удайпур;
- 2 нощувки в хотел Shahpura Residency, намиращ се в Джайпур;
- 1 нощувка в хотел The Retreat, намиращ се в Агра.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)