ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – от Варна 2021г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – от Варна   Екскурзията е шестдневна и включва 3 нощувки във Витлеем, 1 нощувка в Аман и 1 нощувка в околности на Петра в хотели три звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български и посещение на Лод, Джераш, Мадаба, планината [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ от Варна

 

Екскурзията е шестдневна и включва 3 нощувки във Витлеем, 1 нощувка в Аман и 1 нощувка в околности на Петра в хотели три звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български и посещение на Лод, Джераш, Мадаба, планината Небо, Петра, замъка Монреал, Аман, Каср-ел-Яхуд, Йерихон, Кумран, Мъртво море, кибуц, Витлеем, Йерусалим, Тел Авив, входни такси за посещаваните обекти, сафари с джипове във Вади Рум. Лети се с директни полети Варна  – Тел Авив – Варна на авиокомпания „Уиз Еър“. В пакетната цена се включва самолетен билет, летищни такси, 1 бр.салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см и 1 бр. салонен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см. Вътрешните трансфери в Израел и Йордания се извършват с автобус.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 12:50 ч. – 15:10 ч. – полет Варна – Тел Авив. Отпътуване за Лод. Посещение на църквата „Свети Георги“, където се съхраняват мощите на светеца. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Йордания. Посещение на Джераш – един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута със запазената на пода й пъстроцветна мозайка от VI век, представляваща географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване за  района на Петра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в района на Петра.

 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности – съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Отпътуване за прочутия замък на кръстоносците Монреал – на арабски Шобак, който е построен в началото на XII в., преминавайки покрай каньона Ал Мухеб. Отпътуване за Аман – столицата на кралство Йордания. Панорамна обиколка с възможност за разглеждане на цитаделата, където има запазени останки от римския храм на Херкулес, византийска църква от VII век и дворцовия комплекс на Омаядите от VIII век. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Аман.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Израел.  Фотопауза при скалния манастир на Христовите изкушения и праисторическото селище Йерихон (IX хил.пр.Хр.). Посещение на Каср Ал Яхуд мястото, на което се предполага, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Отпътуване за местността Кумран, където са намерени свитъците от Мъртво море – най-ранните ръкописи на Стария завет. Кратък престой. Продължаване към Мъртво море – най-ниската точка на земната суша. Свободно време и възможност за къпане. Посещение на кибуц. Настаняване в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонският хълм или Маслиновата планина – важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; Гетсиманската градина, едно от култовите места, свързани със Страстите Христови – посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – Стената на плача, „Виа Долороса“, посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос. Посещение на хълма Сион – църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид и Сионската горница – стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря; Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Получавате сертификат за хаджийство, издаден от Министерството по туризма. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН Закуска. Панорамна обиколка на Тел Авив – пл. „Дизенгоф“, пл. „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Трансфер до летището в Тел Авив. 16:00 ч. – 18:25 ч. Полет  Тел Авив – Варна.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

29.04.2021 – 04.05.2021

18.09.2021 – 23.09.2021

23.10.2021 – 28.10.2021

 

 

Цени на човек в лева според настаняването:

 

НАСТАНЯВАНЕ

ПРОМО

ЦЕНИ*

ЦЕНИ

Цена на възрастен в двойна стая

1769 лв.

1869 лв.

Цена на трети възрастен в стая**

1769 лв.

1869 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 

1669 лв.

1769 лв.

Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен

1699 лв.

1799 лв.

Цена на човек в индивидуална стая

1999 лв.

2099 лв.

Доплащане за 20 кг чекиран багаж в двете посоки

168 лв.

168 лв.

Доплащане за 10 кг чекиран багаж в двете посоки

114 лв.

114 лв.

 

*ПРОМО ЦЕНИ – валидни при ранно записване до 31.01.2021 г. при дата на отпътуване 29.04.2021, до 18.06.2021 при дата на отпътуване 18.09.2021 и до 23.07.2021 при дата на отпътуване 23.10.2021  ;

 

Примерни хотели използвани по програмата (или подобни):

Витлеем – Hotel Paradise*** ;

Аман – Liwan ***;

Район на Петра – Hotel Oscar ***

 

Цената включва:

 • самолетен билет с вкл.  летищни такси;
 • 1 бр. салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и 1 бр. салонен багаж с размери 40х30х20 см;
 • 5 нощувки със закуски и вечери;
 • посещение на кибуц;
 • слушалки за целия престой;
 • сертификат за хаджийство;
 • входни такси за обектите по програмата;
 • екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
 • трансфери по програмата;
 • транспорт с автобус;
 • водач-придружител;
 • йорданска туристическа виза;

 

Цената не включва:

 • чекиран багаж до 10 кг в двете посоки – 114 лв;
 • чекиран багаж до 20 кг в двете посоки – 168 лв;
 • медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
 • застраховка “Отмяна на пътуване”;
 • бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
 • разходи от личен характер.

 

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

 

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

 

Необходими документи: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден най- малко 6 месеца от дата на връщане от пътуването. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

 

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,75 лв. за щатски долар към 07.12.2020 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)