ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА – МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА – МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ   Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Ханой (Виетнам), 2 нощувки в Луанг Прабанг (Лаос), 2 нощувки в Сием Реап (Камбоджа), 2 нощувки в Хо Ши Мин – Сайгон (Виетнам) в хотели 4 звезди на база закуска, 5 обяда, 4 вечери, самолетен билет, трансфери летище [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА –

МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

 

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Ханой (Виетнам), 2 нощувки в Луанг Прабанг (Лаос), 2 нощувки в Сием Реап (Камбоджа), 2 нощувки в Хо Ши Мин – Сайгон (Виетнам) в хотели 4 звезди на база закуска, 5 обяда, 4 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Луанг Прабанг, Сием Реап и Хо Ши Мин. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешните полети Ханой – Луанг Прабанг, Луанг Прабанг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам, Лаос и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии“ (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 21:30 ч. – 22:55 ч. – полет София – Истанбул.

 

ВТОРИ ДЕН – 02:05 ч. – 16:20 ч. – полет Истанбул – Ханой. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. 08:00 ч. – Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити. Завръщане на кораба. Време за снимки на едни от най-впечатляващите острови. Посещение на ателие за керамика и ръчна бродерия. Завръщане в хотела в Ханой. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалният комплекс на Хо Ши Мин, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода – най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса“ заради уникалната си архитектура. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан „Храма на литературата“, известен като първия виетнамски университет. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг (Лаос). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – За тези, които желаят – 05:30 ч. – трансфер за участие в уникалната, запазена само в Лаос, традиция за събиране на милостиня от облечените в шафранови роби монаси. Обратен трансфер до хотела. Закуска. Посещение на най-стария храм в града – Ват Сене (храмът на 100 000 съкровища) и великолепния Ват Ксиенг Тонг (храмът на Златния Град), където може да се види впечатляващата мозайка „дърво на живота“, направена от цветно стъкло. Денят продължава с разходка с лодка по река Меконг, разкриваща красотата на провинцията. Посещение на скалното светилище Пак Оу, намиращо се в две големи пещери, съхраняващи хиляди изображения на Буда. Круизът продължава по реката, като ще бъдат разгледани и няколко типични за района села, сред които село Муангкео, известно с производството на оризово вино. Завръщане в Луанг Прабанг. Изкачване на 329 стъпала до връх Фуси за приятна разходка, разглеждане на свещената позлатена ступа, както и панорамна гледка към града по залез слънце. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Посещение на нощния пазар на града, където може да се намерят множество ръчно изработени изделия от дърво и текстил. Нощувка в Луанг Прабанг.

 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап в ранния следобед. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на традиционно плаващо селище и разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Вечеря. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на Националния музей Ангкор, съхраняващ свидетелства за величието на кхмерската цивилизация. Посещение на старата столица на кхмерската империя – Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Следобед – разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват – символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Трансфер до хотела. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Нощувка в Сием Реап.

 

ОСМИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон – катедралата Нотр Дам, Централната поща, Сайгонската опера и Двореца на независимостта. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Разходка до колоритният пазар „Бен Тхан“. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед – възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Традиционна вечеря с фолклорна музикална програма в местен ресторант. Нощувка.

 

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до летището. 21:25 ч. – полет за Истанбул.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 04:40 ч. – пристигане в Истанбул. 07:50 ч. – 09:05 ч. – полет Истанбул – София.

 

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

Дати:

20.04.2022 – 30.04.2022

19.10.2022 – 29.10.2022

16.11.2022 – 26.11.2022

 

  Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ

ПРОМО

ЦЕНИ*

ЦЕНИ

Цена на човек в двойна стая

4 399 лв.

4 555 лв.

Цена на човек в индивидуална стая

4 864 лв.

5 014 лв.

Цена на трети възрастен в стая

 4 307 лв.

4 457 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни

4 178 лв.

4 328 лв.

Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен

4 278 лв.

4 428 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване, както следва:

при дата на тръгване 20.04.2022 до 31.01.2022.

при дата на тръгване 19.10.2022 до 15.06.2022.

при дата на тръгване 16.11.2022 до 15.07.2022.

 

Цената включва:

-  Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София с „Турски авиолинии“ (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг);

-  Самолетни билети за вътрешните полети Ханой – Луанг Прабанг, Луанг Прабанг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг);

-  всички трансфери по маршрута;

-  Описаната туристическа програма;

-  2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ханой;

-  2 нощувки със закуски в хотел 4* в Луанг Прабанг;

-  2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеам Реап;

-  2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сайгон;

-  5 обяда;

-  1 стандартна вечеря;

-  3 традиционни вечери с програма;

-  Трансфери летище – хотел – летище;

-  Транспорт по описаната програма;

-  Екскурзоводско обслужване по описаната програма;

-  Входни такси за туристическите обекти по програмата;

-  Водач – придружител.

Цената не включва:

-  Такса за издаване на виза за Лаос в размер на 31 долара – издава се на летище в Луанг Прабанг (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

-  Такса за издаване на многократна виетнамска виза – 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см);

-  Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

-  Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);

-  Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;

-  Застраховка „Отмяна на пътуване”;

-  Разходи от личен характер.

 

Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Ханой:                 MK Premier Boutique 4*

Луанг Прабанг:  Santi Resort & Spa 4*

Сием Реап:         Somadevi Angkor 4*

Хо Ши Мин:        Bay Hotel Ho Chi Minh 4*

 

 

Продължителност на полетите:

София – Истанбул          – около 1 ч. и 25 мин.

Истанбул – Ханой           – около 10 ч. и 15 мин.

Хо Ши Мин – Истанбул  – около 11 ч. и 15 мин.

Истанбул – София          – около 1 ч. и 15 мин

 

Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

 

 

Необходими документи:

За пътуване до Виетнам, Камбоджа и Лаос е необходимо да притежавате валиден международен паспорт, чиито срок на валидност е най-малко шест месеца от датата на завръщане от пътуването.

За пътуване до Виетнам се изисква виза – такса за издаване на многократна виетнамска виза – 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см);

За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

За пътуване до Лаос се изисква виза – 31 долара – издава се на летище в Луанг Прабанг (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

 

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

 

Местна валута:

Виетнам – донг

Камбоджа – камбоджански риел

Лаос – кип

 

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,65 лв. за щатски долар към 12.10.2021 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)