АБУ ДАБИ И ДУБАЙ – МАГИЯТА НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

АБУ ДАБИ И ДУБАЙ – МАГИЯТА НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК ДЕН 1 | Полет до Дубай След като кацнете в Дубай на летището ще ви посрещане наш екскурзовод, който ще ви придружи до хотела в Абу Даби. Нощувка в района на Абу Даби.   ДЕН 2 | Абу Даби Закуска в хотела. Полудневна обиколка на Абу [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

АБУ ДАБИ И ДУБАЙ – МАГИЯТА НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК

ДЕН 1 | Полет до Дубай

След като кацнете в Дубай на летището ще ви посрещане наш екскурзовод, който ще ви придружи до хотела в Абу Даби. Нощувка в района на Абу Даби.

 

ДЕН 2 | Абу Даби

Закуска в хотела. Полудневна обиколка на Абу Даби – столицата на ОАЕ която се намира на малък полуостров, в Персийския залив. Ще видите нови модерни сгради и небостъргачи, приказната джамия “Шейх Зайед“ с нейните величествени 82 купола. Ще посетите известния площад “Юниън Скуеър“, след което предстои кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен булевард “Корниш“ за да пристигнете в “Селото на занаятите”. А след това ще преминете покрай “Emirates Palace Hotel” – пленителна забележителност, където бъдещето среща миналото. Също така “Emirates Palace Hotel” е един от най-скъпо струващите хотели в света. Вечеря (пакет “Вечери”). Нощувка в района на Абу Даби.

 

ДЕН 3 | АБУ ДАБИ – Магията на наследството (пакет „Допълнителни екскурзии“)

Закуска в хотела. Днес ще се запознаете с част от уникалната история на Абу Даби, която сме нарекли “Магията на наследството” (пакет „Допълнителни екскурзии“). Преди обед ще посетите Центъра за наследство на шейх Зейед и Президентския дворец, известен като „Дворецът на нацията“- Qasar Al Watan. Центъра за наследство на шейх Зейед е увлекателен поглед към живота на покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, основател на ОАЕ, известен като Бащата на нацията. Музеят, се намиращ се  в традиционно емиратско селище, отдава почит към човека, оформил нацията на ОАЕ. Стените на музея са украсени с фотогалерия на шейх Зайед и на много гостуващи регионални и международни кралски особи и високопоставени лица, като в музея има и лични сувенири, като например любимите му ловни пушки. Президентският дворец Qasr Al Watan е невероятна, нова и уникална забележителност в Близкия изток. Дворец, преливащ от знания, който предлага на света първата по рода си възможност да се запознае с арабското наследство, духа на народа и принципите на управление, оформили историята на ОАЕ и визията им за бъдещето. Qasr Al Watan е нещо повече от дворец, той е обогатяващо интерактивно пътешествие в съвременна обстановка, което разкрива и разсъждава върху управлението, знанието и майсторството.

Следобед ще посетите емблематичния музей „Лувър“ Абу Даби – първият мултикултурен музей на арабския свят, който мнозина вече нарекоха “осмото чудо на света”, намиращ се на остров Саадият. Сградата, проектирана от французина Жан Нувел, е истински архитектурен шедьовър. Основният му елемент е грандиозен сребърен купол. Състои се от 7850 структури във формата на звезда, разположени под различни ъгли на осем нива. Преминавайки през тях, слънчевите лъчи създават необичаен ефект на “дъжд от светлина” в залите. Любителите на изкуството могат да се насладят на произведения с историческо, културно и социологическо значение от древни времена до съвременната епоха. „Лувъра“ в Абу Даби разполага с 9200 квадратни метра галерии за разглеждане, включително постоянна галерия и временна галерия, обогатени със експозиции от известни френски музеи – „Лувър“, „Орсе“ и „Жорж Помпиду“. Привечер, до главния вход на Qasr Al Watan, ще наблюдавате зрелищно светлинно-музикално шоу Palace In Motion, разказващо историята на ОАЕ. Вечеря (пакет “Вечери”). Нощувка в района на Абу Даби.

 

 

 

ДЕН 4 | Ал АИн

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към град Ал Аин – град-оазис на източната граница с Оман. Известен е като Градът на градините заради своите палмови горички и естествени извори. Останките от бронзовата епоха включват гробници в извисяващата се от юг планина Джебел Хафит и в археологическия парк Ал Хили на север. Полудневна обиколка на града  – музеят на Ал Аин, съдържащ древни артефакти; Оазиса на Ал Айн; крепостта „Ал Джахли“, изкачване на планината Джебел Хафеет, посещение на джамията Шейх Халифа, която със своята уникална символика, значима за културата и наследството на ОАЕ е един от най-емблематичните и видни архитектурни паметници на ислямската архитектура. Най-големия и купол е украсен с калиграфски стихове от Корана и покрива цялата главна молитвена зала. Настаняване в хотела. Вечеря (пакет “Вечери”).  Нощувка в района на Ал Аин.

 

 

ДЕН 5 | Традиционен Дубай

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към Дубай. Полудневна екскурзия Традиционен Дубай (включена в цената) – историческия квартал на града „Ал Фахиди“, датиращ от 1890 г. и в разцвета си е бил с около 60 жилищни сгради, повечето от които са разделени от тесни, криволичещи улички. Пътешествието продължава с традиционна лодка “абра“, за да прекосите канала и да стигнете до пазара на подправките и прочутия “Златен пазар”. Ще разгледате отвън джамията Джумейра – разположена в крайбрежната зона на Дубай и построена в средновековен фатимидски стил през 1978 г. Тя е красива структура от бял камък с извисяващи се двойни минарета, ограждащи голям централен купол. Трансфер до хотела и настаняване.

Следобед може да се включите в Сафари с джипове (Допълнителна екскурзия по желание). То ще Ви даде възможност да видите пясъка на Арабия, достигайки най-високата пясъчна дюна, откъдето ще се насладите на красивия залез. Пътешествието ще продължи към традиционно бедуинско селище. Ще може да пояздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле с различни аромати. Неповторимата атмосфера на нощта ще бъде допълнена от приказни традиционни танци в ритъма на арабска музика. Тази вълшебна вечер ще продължи с вкусно барбекю, сервирано под звездите. Нощувка в района на Дубай.

 

 

ДЕН 6 | Модерен Дубай (пакет „Допълнителни екскурзии“)

Закуска. Полудневна разходка на модерен Дубай. Обиколката започва с яхтеното пристанище Дубай Марина – трикилометров изкуствен канал, прокопан по протежение на арабския залив. Следва Палм Джумейра – изкуствен остров с формата на палма с 16 листа, заобиколен от 11 километров вълнолом. След него Ви очакват Малката Венеция на Дубай, както и Мадинат Джумейра с образци на арабската архитектура. Малко по-късно ще се отправите към световноизвестния Бурж Ал Араб и ще имате възможност да се снимате отвън. В центъра на града ще видите пеещите фонтани и ще посетите най-големия световен търговски център – Дубай Мол, известен и с огромния си аквариум. Ще се насладите на впечатляващата гледка към Бурж Халифа – най-високата сграда в света, с височина 828 м и 162 етажа. Накрая ще се качите на най-високата обсерватория на света – на 124-ия етаж на Бурж Халифа. Вечеря (пакет “Вечери”). Нощувка в района на Дубай.

Вечерта, по желание LA PERLE SHOW (организира се на място) – За наистина уникално театрално изживяване, запазете своето място за La Perle – първото постоянно представление в региона, което съчетава спираща дъха хореография с дръзки каскади и „воден“ театър. Дъхът Ви ще спира, докато артисти от световна класа изпълняват забележителни номера, включително въздушна акробатика, гмуркане, на косъм от смъртта и невероятни трикове с мотоциклети – това шоу винаги успява да впечатли.

 

 

ДЕН 7 | Дубай – СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНи ЕКСКУРЗИи

Закуска. През този ден ще разполагате със свободно време за разходка . Разбира се, ако желаете, може да се включите в някоя от допълнителните екскурзии, които нашите партньори предлагат на място. Едната е посещение на Чудните градини (предлага се на място) – най-голямата естествена цветна градина в света, която заема над 72 000 квадратни метра, има 150 милиона цветя и 250 милиона растения от различни сортове и е сред най-добрите туристически атракции. Този рай е прераснал в един от най-живописните и сладко-ароматизирани места в региона, от самото му отваряне на Свети Валентин през 2013 г.

Възможност за посещение на Рамката на Дубай (предлага се на място) – обсерватория, музей и паметник в Zabeel Park. Тя държи рекорда за най-голямата рамка в света. Издигайки се на 150 м, Рамката осигурява гледка от птичи поглед към грандиозния силует на града. Можете да се насладите на гледка към Стария и  към Новия Дубай.

По желание, може да вечеряте на традиционна арабска лодка-доу (пакет “Вечери”). Каним Ви да прекарате незабравима вечер на борда на една от тези красиви, реставрирани традиционни за района лодки, да плавате между търговските квартали и да се любувате на „града от светлина“. Връщане в хотела. Нощувка в района на Дубай.

 

 

ДЕН 8 | Полет до българия

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и трансфер към летището за обратен полет към България.

 

Цената за избраната дата включва:

 

-          ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

-          ЛЕТИЩНИ ТАКСИ 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.

-          TРАНСФЕР Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик.

-          НАСТАНЯВАНЕ 4* хотели според местната категоризация.

-          ХРАНА 7 богати закуски на блок маса.

-          3 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ – Абу Даби; Ал Айн; Традиционен Дубай.

-          ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата

Цената не включва:

 

-          Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро за лица до 69 г.: 32 лв.

-          За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

-          Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 499 лв.

-          Доплащане за такса-хотел: до 5 USD на вечер на стая. (заплаща се на място)

-          Бакшиш за екскурзоводско обслужване за целия престой: 30 лв. на човек

-          Застраховка “Отмяна на пътуването”

 

Ние Ви препоръчваме:

 

Пакет “Допълнителни екскурзии”: 329 лв.

  • • Магията на наследството в Абу Даби;
  • • Модерен Дубай с посещение на Бурж Халифа;
  • • Музей “Лувър” и Светлинно шоу

 

Пакет “Вечери”: 289 лв.

  • • 4 богати вечери в хотелите по програмата
  • • 1 Вечеря на арабска лодка-доу.

 

Или обединени двата пакета в “МЕГА Пакет”: 599 лв.

Примерни хотели по програмата:

 

3 нощувки в хотел Pearl Rotana Capital Centre 4*, Абу Даби или подобен

1 нощувка в хотел Hili Rayhaan By Rotana 5*, Ал Айн или подобен

3 нощувки в хотел Park Inn By Radisson Dubai Motor City 4*, Дубай или подобен

 

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
06.03.2024 13.03.2024 от 1899 лв.
20.03.2024 27.03.2024 от 1799 лв.
03.04.2024 10.04.2024 от 1799 лв.
17.04.2024 24.04.2024 от 1699 лв.
01.05.2024 08.05.2024 от 1799 лв.
15.05.2024 22.05.2024 от 1599 лв.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)