Абу Даби – Дубай – Шаржа – Фуджейра – ПЕРЛИТЕ НА ЕМИРАТИТЕ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

Абу Даби – Дубай – Шаржа – Фуджейра – ПЕРЛИТЕ НА ЕМИРАТИТЕ   ДЕН 1| Полет до Дубай Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището. Трансфер до хотел в Абу Даби. Нощувка в района на Абу Даби. ДЕН 2| Абу Даби Закуска. Полудневна обиколка на Абу Даби (включено в цената) – столицата на ОАЕ, която [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Абу Даби – Дубай – Шаржа – Фуджейра

ПЕРЛИТЕ НА ЕМИРАТИТЕ

 

ДЕН 1| Полет до Дубай

Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището. Трансфер до хотел в Абу Даби.
Нощувка в района на Абу Даби.

ДЕН 2| Абу Даби

Закуска. Полудневна обиколка на Абу Даби (включено в цената) – столицата на ОАЕ, която се намира на малък полуостров в Персийския залив. Ще видите нови модерни сгради и небостъргачи, приказната джамия “Шейх Зайед” с нейните величествени 82 купола. Предстои кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен бул. “Корниш”, за да пристигнете в “Селото на занаятите”. Ще посетите президентския дворец, известен като “Дворецът на нацията” (включено в цената) – Qasar Al Watan – невероятна, нова и уникална забележителност в Близкия изток. Дворец, преливащ от знания, който предлага на света първата по рода си възможност да се запознае с арабското наследство и принципите на управление, оформили историята на ОАЕ и визията им за бъдещето, чрез интерактивно пътешествие в съвременна обстановка. Вечерта ще имате възможност за нощна разходка в Абу Даби (пакет “Допълнителни екскурзии”). Ще спрете за фото-пауза пред Лувър Абу Даби – първият мултикултурен музей на арабския свят, определен като “осмото чудо на света”, намиращ се на остров Саадият. Ще посетите и емблематичния Emirates Palace Hotel, където бъдещето среща миналото. Там ще имате възможност да опитате прословутото “Златно капучино“.

Нощувка в района на Абу Даби.

ДЕН 3| Ал Айн

Закуска.Отпътуване към Ал Айн  – град-оазис на източната граница с Оман (включено в цената). Известен е като “Градът на градините” заради своите палмови горички и естествени извори. Ще посетите руини от бронзовата епоха, които включват гробници в извисяващата се от юг планина Джебел Хафит и в археологическия парк Ал Хили на север. Предстои полудневна обиколка на града – музея, съдържащ древни артефакти, оазиса и крепостта Ал Джахли. Ще посетите джамията Шейх Халифа, която със своята уникална символика, значима за културата и наследството на ОАЕ е един от най-емблематичните паметници на ислямската архитектура. Най-големият й купол е украсен с калиграфски стихове от Корана и покрива цялата главна молитвена зала. Време за обяд, след което ще имате възможност да посетите камилския пазар (включено в цената). Пазарът за камили излъчва екозтичната култура на местните, а по време на вашето посещение ще имате възможност да наблюдавате как се извършва продажбата на традиционните животни.

Ще имате възможност да се включите в Сафари с джипове с включена богата вечеря (пакет “Допълнителни екскурзии”). То ще ви даде възможност да видите пясъка на Арабия, достигайки най-високата пясъчна дюна, откъдето ще се насладите на красивия залез. Пътешествието ще продължи към традиционно бедуинско селище. Ще имате възмоожност да пояздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле с различни аромати. Неповторимата атмосфера на нощта ще бъде допълнена от приказни традиционни танци в ритъма на арабска музика. Тази вълшебна вечер ще продължи с вкусно барбекю, сервирано под звездите.

Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 4| Модерен ДубайБурж Халифа

Закуска.Полудневна разходка из модерен Дубай (включено в цената) – обиколката започва от Палм Джумейра – изкуствен остров с формата на палма с 16 листа, заобиколен от 11-километров вълнолом. Ще спрете за снимки пред емблематичния хотел Атлантис. След това ще се отправите към световноизвестния Бурж Ал Араб и ще имате възможност да се снимате отвън. В центъра на града ще видите пеещите фонтани и ще посетите най-големия световен търговски център – Дубай Мол, известен и с огромния си аквариум, където също ще имате кратка фото-пауза. Ще се насладите на впечатляващата гледка към Бурж Халифа – най-високата сграда в света с височина 828 м и 162 етажа. Следва свободно време, през което можете да пазарувате в Дубай Мол или да се качите в най-високата обсерватория на света – на 124-ия етаж на Бурж Халифа (пакет “Допълнителни екскурзии”). Ще посетите и Bluewaters Island – оживено лайфстайл място. Там се намира Окото на Дубай – най-голямото виенско колело в света със своята височина от 250 м. По желание, можете да вечеряте на традиционна арабска лодка-доу (пакет “Вечери”). Каним ви да прекарате незабравима вечер на борда на една от тези красиви реставрирани лодки, да плавате между търговските квартали и да се любувате на “града от светлина”.

Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 5| Традиционен Дубай

Закуска.Полудневна обиколка на традиционен Дубай (включено в цената) – историческият квартал на града “Ал Фахиди“, датиращ от 1890 г. в разцвета си е бил с около 60 жилищни сгради повечето, от които са разделени от тесни, криволичещи улички. Пътешествието продължава с традиционна лодка “абра”, за да прекосите канала и да стигнете до пазара на подправките и прочутия “Златен пазар”. Ще разгледате отвън джамията Джумейра – разположена в крайбрежната зона на Дубай и построена в средновековен фатимидски стил през 1978 г. Тя е красива структура от бял камък с извисяващи се двойни минарета, ограждащи голям централен купол.

Привечер ще посетите Шаржа (включено в цената) – културната столица на ОАЕ и третото по големина емирство. Ще спрете пред Синия пазар (Blue Souk) – основния търговски център и една от най-впечатляващите забележителности в Шаржа. Вътре има повече от 500 магазинчета, от които можете да закупите злато, сребро, типични арабски лампи и най-различни сувенири. Ще посетите също и Шоуто на фонтаните по крайбрежието на Al Mjaz – то е дом на най-различни развлекателни дейности, включително и на шоу, което ще ви покаже най-известните места от миналото и настоящето на Шаржа. Ще видите паметника на Корана, изобразен под формата на отворена книга, украсена с злато, разположен в културния център на града.

Нощувка в района на Шаржа.

ДЕН 6| Фуджейра

Закуска.Отпътуване към Фуджейра и обиколка на града (включено в цената). Фуджейра е петото по големина емирство, то е единственото, което е разположено на Оманския залив. Също така е и единственото, което е заобиколено от зеленина, което го прави благоприятно място за отглеждане на култури. Ще посетите Петъчния пазар (работи всеки ден), където се е запазила атмосферата на древните улички за продажба на свежа продукция, килими, керамика и сувенири. Ще посетите също и джамията Ал Бидия – тя е действаща и е втората най-стара джамия в ОАЕ, известна е още като Османската джамия. След това ще се отправите към форт Фуджейра, датиращ от 16-ти век и е един от най-големите в ОАЕ, играе важна роля в борбата срещу вълната на колониализма.

Нощувка в района на Фуджейра.

ДЕН 7| Фуджейра

Закуска.Свободно време или круиз в Оманско море, около полуостров Мусандам (предлага се на място). Бреговете на Мусандам са от фиордов тип с високи, назъбени планински хребети, които се спускат директно в дълбокото синьо море. Отплаване с традиционна лодка от риболовното пристанище в Диба ал Фуджейра. Ще се насладите на плуване и гмуркане, традиционен риболов, кану каяк, каране на бърза лодка и много други атракции, с включен обяд на борда.

Нощувка в района на Фуджейра.

ДЕН 8| Полет до България

Закуска.Трансфер до летище Дубай. Обратен полет към София.

 

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
28.04.2025 05.05.2025 от 2399 лв.
12.05.2025 19.05.2025 от 2199 лв.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ:  City Seasons al Hambra 4*, Hilton Graden inn Murqabt 4*, Coptohrne Sharja 4*,
Radisson Blu Fujirah 5* или подобни.
♦ ХРАНА: 7 закуски на блок маса.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на
програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
• Полудневен тур в Абу Даби;
• Целодневен тур в Ал Айн;
• Полудневен тур в традиционен Дубай;
• Полудневен тур в модерен Дубай;
• Вечерен тур в Шаржа;
• Полудневен тур във Фуджейра.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 20 000 евро):
• за лица до 70 г.: 32 лв.
• за лица, навършили 70 г.: 64 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в
самостоятелна стая): 699 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА “Отмяна на пътуването”.
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА: ≈ 5 USD за нощувка на стая (заплаща се на рецепция);
♦ ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ: екскурзовод и шофьор: 50 лв. (за целия престой)

 

 

НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

♦ Пакет “ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ”: 409 лв.
Вечерна обиколка на Абу Даби;

Сафари в пустинята с джипове 4х4;
Посещение на Бурж Халифа с обсерваторията.

 

♦ Пакет “ВЕЧЕРИ”: 299 лв.
4 вечери на блок маса в хотелите;

Вечеря на традиционна арабска лодка-доу.
♦ Или обединени двата пакета в “МЕГА ПАКЕТ”: 669 лв

 

♦ Предлагани на място ЕКСКУРЗИИ: *
Круиз в Оманско море, около полуостров Мусандам.
* Информация за цената и условията ще получите с документите за вашето пътуване.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)