Почивка на язовир Кърджали Дата: 23 – 25.07. 2021г. Цена: 328.00 лв

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

Почивка на язовир Кърджали Дата: 23 – 25.07. 2021г.  Цена:  328.00  лв   Цената включва: транспорт, 4 нощувки, 4 закуски, 4 вечери, застраховка и водач от фирмата. Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти, храна за обядите, такси за екскурзиите. Маршрут: Русе – В.Търново – с.Александрово – с.Узунджово – Кърджали – Главатарци [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Почивка на язовир Кърджали

Дата: 23 – 25.07. 2021г. 

Цена:  328.00  лв

 

Цената включва: транспорт, 4 нощувки, 4 закуски, 4 вечери, застраховка и водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти, храна за обядите, такси за екскурзиите.

Маршрут: Русе – В.Търново – с.Александрово – с.Узунджово – Кърджали – Главатарци – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден:  Отпътуване от Русе-05:00ч Дом на културата. 07:00ч В.Търново-паркинг до Летен театър. 07:45ч Габрово-автобусна спирка на община Габрово срещу Априловската гимназия, /за Севлиево качване в Габрово/. Отпътуване за с. Александрово. Посещение на тракийската гробница и Музея на тракийското изкуство. Отпътуване за с.Узунджово. Посещение на най-голямата селска църква в България Узунджовската църква. Много са църквите, превърнати в джамии, но единици са джамиите, превърнати в църкви.  Една от тях е най-голямата селска църква в България. Тя се намира в село Узунджово. и нейната история започва още в началото на XVI век. Издигнали я върху основите на тракийско светилище, но след това я разрушили и превърнали в джамия. В началото на 20-ти век е възстановена от Джамия отново в църква. Иконостасът на Узунджовската църква е единственият в България,/а и в света/ в който има надписи на глаголица. Църква пази и една от чудотворните икони на Света Богородица. През 2007 г  храмът е реставриран отново. Нещо любопитно. Храмът се отличава с неповторима акустика. Високият и ниският говор се чуват с почти еднаква сила. Църквата е паметник на културата. Отпътуване за с.Главатарци. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: 08:00 закуска. Екскурзия до пещера Утробата. Отпътуване за с.Ненково. Пещера Утробата – към тайните на Богинята майка. Дървена стълба е опряна на скалата. Стъпало след стъпало се изкачваш нагоре към тракийското светилище. Още по нависоко в скалите са изсечени трапецовидни ниши. Според една версия са били място, където са поставяли урните с праха на починалите, според друга са имали изцяло култово значение. 31924 Пещерата Утробата излъчва електромагнитни. Вървим по екопътека към пещерата Утробата. През горички и открити части в Родопите за час и половина се изкачваме до пещерата. Пътеката е много добре маркирана. По пътя има беседки и пейки за отмора.  Разглеждане на пещерата.  Фотосесия. Връщане до паркинга на автобуса.  Връщане в Главатарци. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: 08:00 закуска. Отпътуване за с.Широко поле. От тук започват приключенията по непознатите места в Родопите.  Преходът до Въжения мост при с.Лисиците е около един час. Той е най-дългият висящ мост в България-около 250 метра и е единствената пътна връзка  на селото. Мостът минава над язовир Студен кладенец и е основно ремонтиран и боядисан през юни 2019г. Това място е непознато за хората, но не е забравено от Бога. Очарователни гледки и незабравими красоти очакват очите на туриста. На отсрещния бряг над селото е разположено тракийското светилище Читкая.  Връщане в Главатарци. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: 08:00ч закуска. Отпътуване за Кърджали. Посещение на регионалния исторически музей в града. Той се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ век.

Сградата е била предназначена за мюсюлманско духовно училище (медресе), но никога не е изпълнявала такава роля.   Сградата е обявена за архитектурен паметник с национално значение.

Експозиционните зали са разположени на три етажа. Отпътуване за Храм Св. Успение Богородично е разположен в кърджалийския квартал Гледка. Изграден в края на 90-те години край черквата, където служи отец Боян Саръев. Храмът е осветен през 1939 г. Тук се пази частица от кръста на Христос, открита в реликвариум при разкопки на Перперикон през 2002. Връщане в хотела. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: 08:00ч закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за с.Зимзелен. Посещение на природната забележителност Каменната сватба. Кърджалийските пирамиди са скални образувания  с височина до 10 метра, наподобяващи хора, животни и други.  Интересна е легендата, която разказва за обичаите в древността – Когато тръгнела сватбата, всеки, който зърнел лицето на булката, се вкаменявал. Така при една сватба духнал вятър, отвял воала, скриващ лицето на булката, и всички сватбари били вкаменени на мига! Интерес представлява и това, че самите фигури не са едноцветни. Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 20,30 в Русе.

Забележка: За пешеходните разходки са необходими туристически обувки /маратонки/ и малка раница.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)