Почивка във Велинград на минерален басейн с лечебни процедури Дата: 31 юли, 01,02,03,04,05,06,07 август 2022 г.

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

Почивка във Велинград на минерален басейн с лечебни процедури.   Дата: 31 юли, 01,02,03,04,05,06,07 август 2022 г.   Цена: 445.00 лв. на човек в двойна стая; 429.00 лв на човек в тройна стая.   Цената включва: Транспорт, 8 дни/7 нощувки, 7 закуски, 7 обяда, 7 вечери, застраховка и водач; ползване на вътрешен и външен топли [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Почивка във Велинград на минерален басейн с лечебни процедури.

 

Дата: 31 юли, 01,02,03,04,05,06,07 август 2022 г.

 

Цена: 445.00 лв. на човек в двойна стая; 429.00 лв на човек в тройна стая.

 

Цената включва: Транспорт, 8 дни/7 нощувки, 7 закуски, 7 обяда, 7 вечери, застраховка и водач; ползване на вътрешен и външен топли минерални басейни;  получаване след медицински преглед -20 безплатни физиотерапевтични процедури, предписани от лекар специалист  и изпълнени от квалифициран медицински персонал. Екскурзии до: Хисар, Батак, с теснолинейка из Родопите, Юндола и комплекс Дамасцена.

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: За да се ползват безплатно лечебните процедури да се носи Направление №3 от личния лекар!

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Хисар – Велинград –  Батак – В.Търново – Русе.

 

Програма:

Първи ден: Тръгване с автобус 07:00 Русе Дом на културата, 09:00ч В.Търново паркинг до Летен театър. Отпътуване за града на минералните извори Хисар. Разходка в централната част на града- минералния извор Момина сълза с температура 42°; чешмата Стублата, водата на която се ползва за промиване на очите; Топлица – най-горещият извор с 51°C и върху, който е била построена първата баня използвана още през римската епоха; термите на император Диоклециан, едни от малкото запазени римски терми на Балканския полуостров; амфитеатърът, на които са се провеждали спортни състезания и борби с животни, построен през първата половина на IV в, с отлично е запазена арена и обслужващите амфитеатъра помещения; крепостта Хисарлъка.Отпътуване за Велинград. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Втори ден: 08:00ч закуска. Свободен ден за процедури и басейн. Обяд. Свободно време.  Вечеря. Нощувка. Велинград е разположен в Чепинската котловина в Западните Родопи. Велинград е един от най-безоблачните градове в България. Водни ресурси в района на Велинград – реки, карстови и минерални извори– има в изобилие. Те са фактор за определянето местоживеене на хората, за развитието на туризма като цяло. Многобройните бистри планински потоци и рекички се обединяват в Чепинската река. Във Велинград има редица карстови извори като Клептуза. Минералните извори (80 на брой), мекият климат и прекрасната природа са голямото богатство на града. Велинград е един от най-големите балнеологични курорти в България и е известен като „Спа столицата на Балканите“. Тук има множество санаториуми, лечебници, модерни спа центрове и хотели.

 

Трети ден: 08:00 ч. закуска. Свободно време. Обяд. Екскурзия до Батак. Посещение на Историческия музей и църквата Света Неделя. Фотосесия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Четвърти ден: 08:00ч закуска. Свободен ден за процедури и басейн. Обяд. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

 

Пети ден: 08:00ч Закуска. Свободно време. Обяд. След обяд разходка с родопската теснолинейка до гара Аврамово и обратно. Гледките и насладата от преживяването може да събудят спомени от детството. Стигаме до гара Аврамово – най-високо разположената гара не само в България, но и на Балканския полуостров – 1267,4м н.в. В едночасовия престой ще се разходим в околността и ще погледаме красиви пейзажи от високо. Прибиране във Велинград. Вечеря. Нощувка.

 

Шести ден: 08:00ч закуска. Свободен ден за процедури и басейн. Обяд. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

 

Седми ден: 08:00ч закуска. С автобус отпътуваме до Юндола. Посещение на параклис Света Петка.Връщане във Велинград. Обяд. Следобедна разходка с автобус до езерото Клептуза. Фотосесия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Осми ден: 08:00ч закуска. Свободно време. Обяд.  Отпътуване за с.Скобелево. Посещение на етнографски комплекс „Дамасцена“ отворил врати през 2007г. По време на екскурзоводската обиколка туристите имат възможността  да проследят технологията на розоварене в съвременната дестилерия. Комплексът разполага с малък музей, огромна градина, ресторант, изкуствен водопад и розоварна, където посетителите могат да наблюдават производството на розово масло и да научат различни факти, характерни за Rosa Damascena и за произвежданото от нея масло.Гостите могат да опитат известното сладко от рози, мед от рози, розов ликьор и гюлова ракия, да тестват различни етерични масла и да научат интересни факти за тяхното приложение. Във фирмения магазин могат да се намерят етерични масла и различни видове продукти подходящи, за вашата ароматерапия.Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане 21 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)