На почивка в Банско Дата: 21,22,23,24,25.09. 2022 г. Цена: 368.00лв.

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

На почивка в Банско   Дата: 21,22,23,24,25.09. 2022 г.     Цена:   368.00лв.   Цената включва: транспорт, 4 нощувки, 4 закуски, 4 обяда, 4 вечери, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва:  входни такси за туристическите обекти, такси екскурзии и такси басейни. Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Велинград  – Банско – София – Севлиево -В.Търново – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

На почивка в Банско   Дата: 21,22,23,24,25.09. 2022 г.     Цена:   368.00лв.

 

Цената включва: транспорт, 4 нощувки, 4 закуски, 4 обяда, 4 вечери, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва:  входни такси за туристическите обекти, такси екскурзии и такси басейни.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Велинград  – Банско – София – Севлиево -В.Търново – Русе.

 

ПРОГРАМА

Първи ден: Тръгване 06:00 от Русе Дом на културата -В.Търново 08:00 ч. от паркинга до Летен театър – Габрово-08:45 автобусна спирка на община Габрово срещу Априловска гимназия/ за Севлиево качване в Габрово/. Отпътуване за Велинград.

Във Велинград почивка и обяд. От ЖП гара Велинград до гара Аврамово пътуваме с теснолинейка. Това е един от най екзотичните, красиви начини да пътуваме из района – с теснолинейка, а и гледката от прозорците винаги си заслужава да се насладим отблизо на Родопите. От гара Аврамово се качваме на автобуса и пътуваме до Банско.

Резултат с изображение за теснолинейка банско снимки Свързано изображение

Пристигане в Банско. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: 08:00ч Закуска.  Отпътуване за къмпинга на хижа Бъндерица. Разходка до Байкушевата мура и хижа Вихрен.Дървото е открито през 1897 година от лесовъда Константин Байкушев и се намира точно на 1930 метра надморска височина. Височината на дървото е 26 метра, диаметърът на ствола е 2.2 метра, а обиколката му – 7.8 метра. Това е най-старото иглолистно дърво у нас.Връщане в хотела. Обяд. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: 07:30ч. Закуска.  Тръгване 08:00ч. Целодневна екскурзия. Обяд -сух пакет. Отпътуване за Ковачевица и Лещен. Разходка в живописните родопски селца-архитектурни резервати. Фотосесия. Свободно време.Отпътуване за Добринище. Посещение на басейн с минерална вода.Връщане в Банско. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: 08:00ч закуска. Отпътуване за Добърско. Сред девствената природа на Югозападна България, закътано сред южните склонове на Рила планина, на 1070 м. надморска височина е разположено живописното село Добърско.    Най-голямата историческа забележителност в селото е църквата Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат, която се намира точно в централната част на Добърско, построена наполовина в земята.

Обявиха църквата в Добърско за културна ценност от национално значение  (снимки) -

Храмът е построен през 1614 година и е единствен по рода си със своите икони.Броя на изографисаните образи в храма надхвърля 460. Заради тях храмът е обявен за Национален паметник на културата.В двора на храма има извор, който се смята за лечебен и също пази история. Легендата  гласи, че с водата от изворчето в двора на старата църква е лекувал очите си и Климент Охридски.На гости в къщата на баба Дешка в с.Горно Драглище.Връщане в Банско. Обяд. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: 08:00ч закуска. Разходка в центъра на града. Свободно време. Разглеждане забележителностите на града. Посещение в  църквата „Света Троица“ /осветена през 1835 г./, къща музей Неофит Рилски, къща музей Никола Вапцаров, паметника монумент на Паисий Хилендарски, музея на Паисий Хилендарски с точното копие на килията в Хилендарския манастир, в която е написал История славянобългарская. Връщане в хотела. Обяд.Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане 21:00ч.

 

Внимание За разходката в планината са необходими удобни туристически обувки /маратонки/ и малка раница.

Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания.

 

 

 

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)