Мини почивка в слънчева Гърция Русе – Сандански – Рупите – Атон – Паралия Катерини – Солун – Русе

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

Мини почивка в слънчева Гърция Русе – Сандански – Рупите – Атон – Паралия Катерини – Солун – Русе                                                      Дата:  09 – 14.09.2022 г. Мини почивка в слънчева Гърция, курорта Паралия Катерини              Златните плажове на южната ни съседка ви очакват за заслужен релакс. А ние ще разнообразим престоят ви с предложенията ни за [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Мини почивка в слънчева Гърция

Русе – Сандански – Рупите – Атон – Паралия Катерини – Солун – Русе                                                   

  Дата:  09 – 14.09.2022 г.

Мини почивка в слънчева Гърция, курорта Паралия Катерини             

Златните плажове на южната ни съседка ви очакват за заслужен релакс. А ние ще разнообразим престоят ви с предложенията ни за допълнителни  екскурзии.

1 ден: Отпътуване от Русе в 7.00 часа от паркинга на ж.г.гара по маршрут Русе-София- Сандански. Разглеждане на пещера Съева дупка. Отпътуване за Рупите-Сандански. Пристигане на местността Рупите – това свещено и магическо место с минерални извори, където е живяла баба Ванга. Свободно време за разходка в парка и поклонение в църквата „Света Петка”. Рупите е живописна местност, която е обвита в мистичен ореол. Тя е свързана с пророчицата Баба Ванга и носи на всеки посетител богат енергиен заряд.  Разглеждане на манастира „Св. Козма и Дамян“. След 17,00 часа настаняване в хотел*** в Сандански. Свободно време за разходка . Вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска – сух пакет. В 6.00 часа отпътуване за  Урануполи. В 10.30  ще направим круиз с кораб около полуостров  Света гора/срещу доп . заплащане/, наречена Атон  с прекрасна панорама към манастирите и всеки, който зърне впечатляващите постройки на манастирите от разстояние 500 метра остава с  красиво и запомнящо се преживяване.Тук е разположена единствената православна монашеска република, която повече от 1000 години живее според църковните канони и в духа на традициите от византийските времена. От самото й създаване до днес действа закон, който забранява жени да стъпват на святата земя на Атон. След приключването на круиза свободно време, където ще имате възможност да се разходите, да видите забележителности като византийска кула, които правят мястото достойно за посещение. След 14,30 ч. отпътуване за Паралия Катерини. Пристигане към 17.00ч. и настаняване в хотели 3/4* в курорта Паралия Катерини, който е част от Олимпийската ривиера. Ривиерата се намира в централната част на гръцката префектура Пиерия . Разполага с близо 70 км чисти пясъчни плажове, като няколко пъти е получава Европейския син флаг. Разположението й в подножието на планината Олимп  привличат множество туристи всяка година. Там може да се насладите на вашата почивка с плажуване или  разглеждане на забележителности. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска.  По желание/ срещу допълнително заплащане/ – 08.00 – 18.00 – целодневна екскурзия до Метеорите. Метеора е удивително място в Централна Гърция, където е все още жива втората по големина и по важност (след Света Гора) монашеска република, обитаваща манастири на върховете на грандиозни, устремени към небето, скални кули. Това е едно от най-привлекателните места за поклонници и туристи в Гърция. Разглеждане на два от шестте действащи манастира – „Преображение Господне”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан”. Свободно време за обяд. /Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир./ Връщане в хотела. В*. Вечеря.  Нощувка.

4 ден: Закуска. Срещу /допълнително заплащане/ отпътуване  за уникално красивия женски действащ манастир ” Св. Ефрем Сирин”, където се съхраняват мощите на светеца. Това е единственият православен манастир , посветен на този светец. Свободно време за плаж.  Вечеря. Нощувка.

5 ден : Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Закуска. Отпътуване за Русе с посещение на град Солун. Панорамна автобусна и пешеходна разходка в Солун: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за обяд  и пазаруване.  След 14.00 ч.отпътуване за Русе през ГККП Кулата. Пристигане в Русе след 21,00 ч. 1вечерта.

Цена: 500.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с туристически автобус 3* от Русе;
 • 1 нощувка, закуска  и вечеря в Сандански
 • 4 нощувки, 4 закуски, 4 вечери в хотели 3* в Паралия Катерини/Гърция;
 • туристическа обиколка на Солун с екскурзовод
 • екскурзия до Рупите и манастира Св. Козма и Дамян
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
 • пътни, магистрални и гранични такси;
 • медицинска застраховка за лица до 69 г.
 • представител на фирмата организатор

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • екскурзия до Метеорите- 45,00 лв. /при мин. 20 човека/
 • градска такса по 1.00 евро на човек на нощувка(задължителна)- /4 евро/;
 • медицинска застраховка с покритие 5000 лв за лица над 69г – 8 лв;
 • круиз с кораб около полуостров  Света гора, наречена Атон- 45.00 лв.
 • екскурзия до манастир ” Св. Ефрем Сирин”-  10.00 лв./ при мин.20 човека/
 • входни такси за музеи и исторически обекти по време на екскурзията;
 • разходи от личен характер.

Необходими документи: 
- Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

-Депозит 30%  до 20 .08.2022, доплащане 20 дни преди тръгване.
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта,  е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и акт за раждане/+ копия/.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)