КИБОКО САФАРИ В САВАНАТА НА ТАНЗАНИЯ и „масайската земя без край“ Серенгети

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

КИБОКО САФАРИ В САВАНАТА НА ТАНЗАНИЯ и „масайската земя без край“ Серенгети – ИНДИВИДУАЛНИ ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕЗ ЦЯЛАТА 2021 г. с възможност за  ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 8 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 6 обяди/ 6 вечери Дата на отпътуване по избор през 2020 – 2021 г. 7 нощувки със закуски, обяди и вечери Дата [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

КИБОКО САФАРИ В САВАНАТА НА ТАНЗАНИЯ и „масайската земя без край“ Серенгети – ИНДИВИДУАЛНИ ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕЗ ЦЯЛАТА 2021 г.

с възможност за

 ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

8 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 6 обяди/ 6 вечери

Дата на отпътуване по избор през 2020 – 2021 г.

7 нощувки със закуски, обяди и вечери

Дата на отпътуване по избор

 

7 нощувки със закуски, обяди и вечери

Дата на отпътуване по избор

 

 

 

По маршрут: София – Килиманджаро – Карату – Национален парк Тарангире – Национален парк Маняра – Серенгети – Нгоронгоро кратер – Карату – Аруша/Килиманджаро – София

 

1 ден София – Килиманджаро

Полет за Килиманджаро с избрана от клиентите авиокомпания от аерогара София.

 

2 ден Килиманджаро – Карату (трансфер около 2.5 часа)

Кацане на летище Килиманджаро, Танзания.  Посрещане на летището и трансфер до района на Карату. Ако времето позволява, ще има време за отдих на някой от местните пазари, където може да се закупят сувенири. Обяд. Следва настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка.

 

Карату е малко, пъстроцветно градче, което се е превърнало в популярна спирка при посещението на световно известните природни паркове намиращи се в района. Освен сафарита в близките резервати, селището предлага на посетителите си най-разнообразни занимания като посещение на колоритния местен пазар, дегустация на бира в местна бирария, трекинг по склоновете на Нгоронгоро в търсене на водопади и пещери, както и посещение на автентично селище на местните Масаи.

 

 

3 ден  Карату – Национален парк Тарангире

Закуска. Начало на полудневно сафари в парка Тарангире (с включен сух пакет за обяд). Създаден през 70-те години на двадесети век, паркът е сред най-големите в Танзания. Макар и да отстъпва като популярност на Нгоронгоро и Серенгети, той ще ви омагьоса с красотата и разнообразието на своята природа. Великолепно е съчетанието от високи на 2000 метрови гранитни хребети, редуващи се със затревени равнини, сухи речни корита, блатисти райони и разбира се долината на едноименната река Тарангире, която дава името си на парка, а през сухия сезон се превръща в магнит за дивите животни. Тук могат да се видят стада от слонове, зебри, антилопи, газели, импали, като и да се срещнат хищници като лъвове и хиени. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден КаратуНационален парк Маняра

Закуска. Отпътуване за Национален парк Маняра, разположен на бреговете на едноименното езеро и начало на полудневно сафари. В първият си досег с дивата природа на Африка ще имате възможност да видите шумни стада от понякога  агресивните павиани,  пасящи зебри и слонове. При повечко късмет, може да се натъкнем и на покатерили се в клоните на някое дърво представители на лъвски прайд. Паркът е единственото място, на което големите котки предпочитат да се излежават в короните на дърветата, а не под тях.  Водите на езерото Маняра пък са дом на десетки видове прелетни птици, сред които и розовото фламинго. Програмата предвижда обяд/пикник по време на сафарито. След незабравимите първи впечатления от един от най-известните паркове на Танзания връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден Керату – Серенгети

Закуска. Отпътуване в посока Серенгети. Пътят ни минава през възвишения на парка Нгоронгоро и достига до входа на Серенгети. Следва ден посветен за разглеждане на един от най-големите и известни природни резервати в света (с включен сух пакет за обяд). В началото на сухия сезон, паркът Серенгети е едно от най – подходящите за сафари и наблюдение на диви животни места. Милиони Антилопи гну и стотици хиляди зебри мигрират в търсене на вода и се събират около големите реки в района, където се превръщат в плячка на различни хищници. Едва ли има по – подходящо място, на което човек да се докосне до вечния кръговрат на дивата природа. Настаняване в Baobab Serengeti camp. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден Серенгети

Закуска. Целодневно сафари (с включен сух пакет за обяд) в парка Серенгети. Още един приказен ден, в който да се насладите на безкрайните равнини на долината Серонера, изпъстрени със скалисти възвишения и оскъдно залесени райони. Саваните на Серенгети са декор и на един от най-запомнящите се спектакли в природата – миграцията на стотици хиляди зебри и антилопи гну, които два пъти в годината прекосяват р. Мара – естествената граница между Кения и Танзания в търсене на прехрана. Вечеря. Нощувка.

7 ден СеренгетиНгоронгорo кратер – Карату

Закуска. Отпътуване към кратера Нгоронгоро. След спускането в кратера, начало на сафари с включен обяд/пикник в кратера Нгоронгоро. Разположен в най-голямата, незалята калдера на угаснал вулкан в света, резерватът е едно от най-добрите места за наблюдение на богатия животински свят на Африка. Пътят отвежда до ръба на кратера на височина от над 2200 м, откъдето се разкриват незабравими гледки към обширната долина, сгушена в кратера на угасналия преди около 250 хил. години вулкан. След кратка пауза, в която величествената гледка ще се запечата трайно в съзнанието и фотоапаратите на всички пътуващи, ще се спуснем надолу към долината, където пред очите ни ще се разиграят сцени, които сме свикнали да виждаме само в документални филми. Над 25 000 индивида от различни животински видове могат да се срещнат в долината като най – интересни сред тях са изключително редките черни носорози, хипопотами, различни видове антилопи, африкански биволи, петнисти хиени  и почти затворената популация от лъвове, които живеят в района на кратера. Важна част от живота в района на Нгоронгоро са и масайските племена, чиито представители водят начин на живот, застинал във времето.Настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка.

 

 

8 ден Керату – Аруша или Килиманджаро

Закуска. Отпътуване към летището в Килиманджаро за полет към дома или за летището в Аруша, ако сте избрали да удължите програмата си с незабравими мигове на белите плажове на Занзибар.

 

По желание на клиента е възможно удължаване на програмата с почивка на остров Занзибар

 

 

                         ПАКЕТНА ЦЕНА на турист: 4195 лв.

 

Пакетната цена включва: 6 нощувки, от които 4 – в Marera View Lodge 4**** в Карату, 2 – в Baobab camp в Серенгети, 6 закуски, 6 обяда, 6 вечери, всички трансфери по програмата, транспорт с джипове Land Cruiser или Land Rover по време на сафаритата, включени входни такси за парковете Тарангире, Маняра, Серенгети и Нгоронгоро, бутилка вода на ден по време на трансферите с джип и по време на сафаритата, местни професионални водачи на английски език, застраховка AMREF Flying Doctors.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Пакетната цена не включва: бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи, напитки по време на храненията, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.

 

Намаление за:

  • при група от 3 пътуващи – 530 лв. на турист
  • при група от 4-7 пътуващи – 800 лв. на турист
  • дете до 12 год. с 2-ма възрастни в стая – 745 лв.
  • младеж до 16 години – 365 лв.

 

Доплащане за:

  • единична стая – 295 лв.
  • медицинска застраховка
  • международен полет
  • по време на Коледните и Новогодишни празници, за периода от 24.12.-31.12. – 20 лв. на вечер на турист.

 

Предвидени хотели: Marera View Lodge (https://mareraviewlodge.com/) или подобен в Карату, Baobab Serengeti camp (https://baobablodges.com/) или подобен в Серенгети.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи за виза за Танзания - международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца към крайната дата на екскурзията и поне 2 свободни страници за полагане на виза. Визата за Танзания е с валидност 90 дни от датата на издаване. Полага се на летището при влизане в страната. Цена: 50 USD. Няма санитарни и медицински изисквания за посещанието на Танзания /не се налага ваксинация/.

 

Начин на плащане: депозит – 50% от пакетната цена, доплащане – до 50 дни преди отпътуване.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • джип

 

Туроператорa е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД със застрахователна полица №00088159/13062010010701 /валидна от 31.07.2020 г. до 30.07.2021 г./


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)