КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2022г.

0
Dntur.com

За круиза

 
 

НОВО: КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2022 2100.00 лв.                      12 дни/ 10 нощувки със закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни напитки /марков алкохол/ и безалкохолни напитки. Маршрут: Пирея Атина (Гърция)/ Солун /Гърция/ Измир (Турция) / Родос (Гърция) / Лимасол (Кипър)/ Александрия (Египет)/ Хайфа (Израел) /Лаврион Атина (Гърция) Цена от: 2120лв Цената включва: – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

НОВО: КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2022

12 дни/ 10 нощувки със закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни напитки /марков алкохол/ и безалкохолни напитки.

Маршрут: Пирея Атина (Гърция)/ Солун /Гърция/ Измир (Турция) / Родос (Гърция) / Лимасол (Кипър)/ Александрия (Египет)/ Хайфа (Израел) /Лаврион Атина (Гърция)

Цена от: 2120лв

Цената включва:
- Транспорт с луксозен автобус до пристанище Пирея, Атина и от пристанище Лаврион, Атина

- Водач от фирмата през цялото пътуване

- 10 нощувки на круизния кораб Celestyal Crystal 

 Автобусна екскурзия Кайро (от Александрия) и пирамидите и Сфинкса в Гиза  с включен обяд на блок-маса в 5* хотел, Национален Археологически музей в Кайро с разглеждане колекцията на Тутанкамон, посещение в Папирус Институт, връщане в кораба.

Автобусна екскурзия  Лимасол и Курион (от Кипър) с професионален екскурзовод.

ALL INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/
• Разнообразие от гръцки напитки и коктейли: Aegean Cocktails и Signature Martinis
• Интернационални коктейли – Caipirinha, Bloody Mary, Mai Tai
•Martini •Безалкохолни коктейли
•Ports, Sherries & Aperitifs – Sanderman’s, Campari, Pastis
•Уиски – Johnnie Walker Red Label, J&B, Jim Beam
•Джин – Beefeater, Gordon’s •Водка – Smirnoff, Stolichnaya
•Ром – Bacardi, Havana Club 3 years •Текила – Jose Cuervo White
•Разнообразие от бренди и коняк, Shooters, ликьори, включително и автентични гръцки ликьори
•Вино /бяло, червено, розе/ на чаша
•Бира, включително наливна и безалкохолна
•Топли напитки – голямо разнообразие от популярни видове кафе, топъл шоколад и чай
•Студени и екзотични кафета – Espresso Freddo, Cappuccino Freddo, фрапе •Безалкохолни напитки, сода, минерална вода, студен чай, сокове – на чаша

- Пристанищни такси

- Такса обслужване

- Такса гориво

- Анимация и професионални вечерни шоу програми

- Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК “Евроинс”

- Бърз антигенен тест, направен на борда на кораба преди слизане, за прибиране в България

ПЕРИОДИ

ВЪТРЕШНА каюта IА

ВЪТРЕШНА каюта IB

КаютаXA/XBO ПРОЗОРЕЦ

Каюта XB ПРОЗОРЕЦ

Каюта XC ПРОЗОРЕЦ

Каюта XD ПРОЗОРЕЦ

16.12-27.12.2022

2100лв

2220лв

2343лв

2393лв

2455лв

2580лв

1-во и 2-ро дете 0-12г (ненавършени) 1175лв при двама пълноплащащи / Доплащане за единична каюта: 400лв

 

Цената не включва:

- Египетска виза – 25 $ / заплаща се на място/

- Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)

- Хазарт (бинго / казино и др.)

- Рум-сервиз и напитки от мини бара

- за малките пасажери /под 18г/ не се сервира алкохол

- Доплащане за медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК “Евроинс” 10лв за лица над 65г, 30лв за лица от 75г до 82г

Програма

1 ден  /Петък/ София – ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) Отпътуване от София в 20:30ч от Руски Паметник по маршрут София-Пирея.

2 ден /Събота/  ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) Настаняване в круизния кораб ранния следобяд. В 15:00 отплаваме. През първата ни нощувка на борда ще имаме възможност да релаксираме и да се отдадем на All inclusive гостоприемството в очакване на новите приключения на това пътуване през трите континента Африка, Азия и Европа в духа на Седемте чудеса на древния свят. Вечеря, нощувка и увеселителни програми на борда на круизния кораб.

3 ден /Неделя/ СОЛУН (ГЪРЦИЯ) В 08:00 часа корабът акостира на пристанището в Солун. Свободно време. Корабът отплава в 15:00 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

4 ден /Понеделник/ ИЗМИР (ТУРЦИЯ) В 09:00 часа круизния кораб акостира на пристанището в Измир. Свободно време. Корабът отплава в 17:00 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

5 ден /Вторник/ РОДОС (Гърция) В 11:30 корабът акостира на остров Родос – най-източният гръцки остров в Егейско море. Островът е известен с Родоския колос, който е бил един от Седемте чудеса на света. Средновековният град Родос е включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът събира две морета – Егейско и Средиземно. Възможост за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

6 ден /Сряда/ ЛИМАСОЛ (КИПЪР) В 07:30 корабът акостира в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, както и основен център на туризма и винопроизводството, известен с най-голямото пристанище в страната. Имаме свободно време, както и възможност за допълнителни екскурзии. Включено в цената:  Панорамна обиколка на Лимасол и Курион -  Първата спирка е в центъра на Лимасол. Туристите имат възможност да се разходят с местен екскурзовод в старата част – около рибарското пристанище и Средновековната крепост. В тази крепост крал Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария Наварска и я провъзгласява за кралица на Англия. Посещение на самата крепост не е предвидено, има свободно време в града. Следва посещение на архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр. Обратно на борда. Отплаваме в 12:30 часа. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.
7 ден /Четвъртък/ АЛЕКСАНДРИЯ (ЕГИПЕТ) В 07:00 часа круизният кораб акостира в Александрия – най-голямото морско пристанище и втория по големина град в Египет. Включено в цената: Целодневна автобусна екскурзия ” Класически Кайро” Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза – едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсова пирамида с допълнително заплащане. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.
8 ден /Петък/ АЛЕКСАНДРИЯ (ЕГИПЕТ)  Разположен северозападно от делтата на Нил, Александрия е най-голямото пристанище в Арабска република Египет и един от големите летни курорти на Средиземно море. Възможност за допълнителна екскурзия.  ALL INCLUSIVE програма на кораба. Нощувка на круизния кораб.
9 ден /Събота/ ХАЙФА (ИЗРАЕЛ) В 09:00 часа корабът акостира в Хайфа, третият по големина град в Израел, намиращ се в северната част на страната. Разположен е на брега на Средиземно море и е най-голямото пристанище в държавата. В превод от иврит името на града означава “красив бряг” и неслучайно Хайфа е известен като един от най-красивите градове в света. Разположен на склоновете на планината Кармел, потъналият в зеленина град спира дъха на всеки посетител. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Йерусалим – Витлеем с включен обяд. ALL INCLUSIVE програма на кораба. Вечеря и нощувка.
10 ден /Неделя/ ХАЙФА (ИЗРАЕЛ) Възможност за целодневна или полудневна допълнителна екскурзия по ваш избор. В 16:00 часа корабът отплава. ALL INCLUSIVE програма на кораба. Вечеря и нощувка.
11 ден /Понеделник/ ОТКРИТО МОРЕ През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на All Inclusive и забавления с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

12 ден /Вторник/ ЛАВРИОН АТИНА (ГЪРЦИЯ) – СОФИЯ (БЪЛГАРИЯ) Корабът акостира на пристанище Пирея около 08:30 часа. Отпътуване с автобуса за България. Пристигане привечер.

 

ПО ЖЕЛАНИЕ: доплащане за екскурзии

ИЗРАЕЛ

Целодневна Йерусалим и Витлеем – с включен обяд. Целодневна екскурзия, която включва забележителности и изгледи от библейски времена. Приключението ни започва от пристанище Хайфа през юдейските планини и Портата на долината, обсадена по време на войната за независимост през 1948г. Ще надзърнем от далеч стените на стария град Йерусалим, а след което ще навлезем, за да разгледаме. Ще посетим Елеонския хълм – мястото, от което Исус Христос се е възнесъл на небето. Ще посетим Гетсимания, където Исус е бил предаден от Юда Искариотски и ще се разходим около стария град и сред оживения пазар, в който се събират три религии. След което се отправяме към Църквата Възкресение Христово /Божи гроб/, където Исус е бил разпънат и погребан. Ще преминем и през улица Виа Долороса и Стената на плача – свято място за юдеите, където отправят молитви и ги полагат в стената. На хълма Сион ще видим стаята, в която е била Тайната вечеря, след което ще имаме свободно време за обяд във Витлеем, градър на Давид и Яков. След почивката ще имаме възможност да видим мястото, където Исус е бил роден – Църквата Рождество Христово. Време за шопинг и отпътуване обратно към кораба. Цена: Възрастен: 117 евро / 230.00 лв. / и дете: 82 евро / 160.00 лв. /

Целодневна екскурзия Назарет и Галилея – с включен обяд. Ще се отправим с комфортен автобус по магистралата от пристанището на гр. Хайфа към живописните хълмове на гр. Назарет. Щом пристигнем в Назарет ще посетим гръцката православна църквата Свети Гавраил, наречена още Църквата на Благовещение и изворът на Мария. Според преданието Дева Мария е черпела вода от този извор, когато е получила Благата вест от ангел Гавраил, че ще роди Спасителя. В продължение на около три хиляди години това е бил единственият извор в селището Назарет. Изворът вътре в църквата се намира в края на ниска сводеста пещера, построена от кръстоносците през 12-ти век. Древни арменски плочки украсяват стените на пещерата, където с метална чаша може да се черпи вода от извора. Свободно време за пазаруване и сувенири. Втората ви спирка ще бъде Ярденит, свещено място, където е имало кръщения на първите християни. След това ще имаме време за обяд в местен ресторант. Панорамно пътуване през древните земи на Тиберия с нейните модерни хотели и ресторанти, ще ни отведе до руините на Капернаум, селище на брега на Галилейското езеро.  Градът е бил обитаванот 150 г. пр.н.е. до около 750 г. сл. Хр. Тук ще видим древната синагога и къщата на Св. Петър. Продължаваме към Табха и Храма на Насищането, където е извършено чудото от Исус -  умножаването на няколко хляба и риби, с които е нахранил хилядни множества. Храмът е издигнат върху основите на църква от IV в. Във вътрешността се пазят древни мозайки, изобразяващи хлябове и риби, както и скалата, от която Исус е благословил и умножил храната. Планината на Блаженствата ще бъде следващата ни спирка, с византийската църква, която е издигната близо до сегашното място през 4-ти век и е била използвана до 7-ми век. Все още се виждат останки от водохранилище и манастир.  Привечер ще се върнем обратно на борда на кораба. Цена: Възрастен: 117 евро / 230.00 лв. / и дете: 82 евро / 160.00 лв. /

Яфа и Тел Авив – полудневна. Отпътуване от пристанището на гр. Хайфа по крайбрежието към град Яфа – древен пристанищен град, споменат в Библията. Пророк Йон, който е бил погълнат от кит за 3 денонощия, е бил изхвърлен в Яфа, за да продължи мисията си. От Яфа цар Соломон е докарал портите на величествения храм, който той е построил в Ерусалим преди около 3000 години. Ще се разходим по живописните тесни улички изпъстрени с магазинчета и работилници на художници и занаятчии, ще се насладим на красивите гледки от върха на хълмовете към модерния Тел Авив. Продължаваме с панорамна обиколка на втория по големина град в Израел – Тел Авив, основан през 1909г в близост до древния пристанищен град Яфа. Тел Авив е популярна туристическа дестинация, известен като „Градът, който никога не спи“ със своите плажове, барове, кафенета, ресторанти, бутици, благоприятен климат и космополитен начин на живот. Преминаваме по Ротшилд булевард, известен с красивите сгради в стил Bauhaus, разходка в центъра на града и реновираното старо пристанище с многобройни магазини, кафенета и ресторанти. Връщаме се обратно на борда на кораба за обяд. Цена: Възрастен: 76 евро / 149.00 лв. / и дете: 55 евро / 108.00 лв.

Целодневна екскурзия Масада и Мъртво море – с включен обяд. Отпътуваме от пристанището на гр. Хайфа към Мъртво море, най-ниската точка на света, разположено на 430м под морското равнище и около 20 пъти по-солено от Черно море. Наслаждаваме се на приятна, тиха и спокойна атмосфера на Юдейската пустиня по крайбрежието на Мъртво море до Масада. Изкачваме се с лифт към крепостта, построена от Ирод Велики, където ще се потопим в историята, описана от Йосиф Флавий за последното въстание и трагедията на зилотите, ще видим древните свети места и баните, голямото водохранилище, водния проект, заобиколени от старите Римски стени. Време за обяд. Свободно време на брега на Мъртво море. Можете да лежите по гръб във водата без да потънете и четете вестника си! Отпътуване обратно към кораба. Цена: Възрастен: 117 евро / 230.00 лв. / и дете: 82 евро / 160.00 лв. /

РОДОС

Автобусна екскурзия до град Линдос с разглеждане на Акропола в Линдос и пешеходна разходка в средновековния град Родос – градът на рицарите хоспиталиери Цена: Възрастен: 74 евро / 145.00 лв. / и дете: 55 евро / 108.00 лв. /

ЕГИПЕТ Забележителности на Александрия
Ще започнем разходката през цветните улици на Александрия и ще се насладим на красивата архитектура. Ще разгледаме бронзовата статуя на Мохамед Али, основател на модерен Египет, намираща се на площад Маншея.На няколко стъпки е елегантната мраморна постройка, посветена на Незнайния войник, с почетните му стражи на вниманието от двете страни.
 Първото ви посещение ще бъде в зловещите и интригуващи катакомби на Шаукафа, обширен погребален комплекс на три етажа, датиращ от 2-ри век след Христа. Продължаваме към Цитадела на Кайт Бей, построена на Александрийския фар, който е бил едно от седемте чудеса на древния свят. Тук ще направим кратка фотоспирка, преди да посетим близката джамия на Абу ел Абас, една от ислямските забележителности на Александрия, характеризираща се с високите си минарета и четири купола. Тук ще бъде направена и кратка спирка, за да се снима тази внушителна забележителност с околните архитектурни експонати. Следващата ви спирка ще бъде в Александрийската библиотека от най-необичайните архитектурни шедьоври на 21-ви век. Посетете свитъците и Музея на антиките на библиотеката, преди да се присъедините отново към автобусите си за обратното пътуване до пристанището. Цена: 76 евро/ 149.00 лв. /  и дете: 56 евро / 110.00 лв. /

Записване и срокове за плащане:

ВАЖНО: пътуването се извършва само с международен паспорт, валиден 6 месеца след пътуването.

250лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

Здравни изисквания: За всички отплавания през 2022 Celestyal Cruises ще изискват задължителен документ за ваксинация за пасажери на и над 12г с давност най-малко 14 дни от поставянето. За всички пасажери на и над 18 години документът за ваксинация е с давност за двудозова ваксина – от 14 дни до 7 месеца, давност за еднодозова ваксина (Johnson & Johnson) е от 14 дни до 3 месеца, давност за бустерна доза е без ограничения. Сертификат за преболедун COVID-19 в последните 3 месеца също се приема за качване на борда вместо сертификат за ваксина.  За деца от 6 до 11 години ще се изисква негативен резултат от COVID антиген тест, направен до 48 часа преди отплаване (освен ако не са ваксинирани).

Информация за круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL

Това е малък кораб с голямо въздействие. Общо 10-те палуби са с капацитет от 1200 пасажера. На борда ще намерите казино, детски съоръжения, библиотека, спа и фитнес център, басейн и джакузи с гореща вода, три бара, основен ресторант, бюфет на самообслужване и 2 специализирани ресторанта. А огромният театър може да се конкурира с тези на големите кораби.

ВИДОВЕ КАЮТИ:

Вътрешна каюта IA на 3 палуба 

 

Вътрешна каюта IB на 4 и 5 и палуба