Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово. 21,22,23 септември 2024 г. Цена: 226.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово. 21,22,23 септември 2024 г.  Цена: 226.00 лв. Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти, транспорт с бус в двете посоки до пещерите Дяволското гърло и Ягодинската пещера [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово. 21,22,23 септември 2024 г.  Цена: 226.00 лв.

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти, транспорт с бус в двете посоки до пещерите Дяволското гърло и Ягодинската пещера -10 лв.

За деца до 12 г. отстъпка 10% от основната цена.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Широка лъка – Ягодинска пещера- пещерата Дяволско гърло – Смолян -Габрово – В.Търново – Русе.

Програма

Първи ден: Тръгване 05:00 Русе от Дом на културата /Вазата/,07:00 от В.Търново-паркинга до Летен театър, 07:45 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия. /за Севлиево качване от Габрово/.Отпътуване за Пампорово.Изкачване с автобус на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Изкачване с асансьор на кулата до върха. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед.Отпътуване за Смолян.Настаняване в хотел **, апартаменти, стаи предимно с 2; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV.  Нощувка.

Втори ден: 07:30 Закуска. Отпътуване за пещерите Дяволско гърло и  и най-красивата пещера в България и бисер в Родопите Ягодинска пещера.Пътуване  през красивите Буйновско и Триградско ждрело. На Ягодинска пещера има ресторант за обяд. Разглеждане  на пещерите с екскурзовод и беседа.

Отпътуване за родопското село Широка лъка.Широка лъка   е  обявено  за архитектурен и фолклорен резерват.Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи, като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Една от местните забележителности е построената (според преданието издигната само за 38 дена) през 1834 г. църква „Успение на Пресвета Богородица“. Широка Лъка е от селата, в които се е родила и се развива родопската песен. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени тук. Доказателство за това е създаденото през 1972 г. Средно музикално училище за народни песни и инструменти.

Връщане в хотела в Смолян. Свободно време. Втора нощувка.

Трети ден:  08:00ч закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане забележителностите на града. Посещение на Регионалния исторически музей, втория по големина храм в България „Свети Висарион Смолянски“, скулптурата на Орфей и Евридика, скулптурата на Николай Хайтов с един от неговите герои от сборника Диви разкази.Оттпътуване за Бачковски манастир „Успение Богородично“. Той е вторият по големина и значимост български манастир.Посещение и поклонение пред чудотворната икона на Света Богородица.Отпътуване за Габрово, Велико Търново и Русе. Пристигане около 20:30ч.

 

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса!!!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)