Сибиу – Трансфъгърашко шосе „Пътят над облаците“- Карта-Авриг-солна мина Турда Дати: 29.06-01.07.2024г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

ИНТЕРЕСНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ Сибиу – Трансфъгърашко шосе „Пътят над облаците“- Карта-Авриг-солна мина Турда Дати: 29.06-01.07.2024г. 3 дни / 2 нощувки Цена: 285лв ПРОГРАМА 1-ви ден Отпътуване от Русе в посока Румъния. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Почивки по пътя. Около следобед пристигане и настаняване в хотел 3-4* в Сибиу –наричан още „малката Виена” или [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИНТЕРЕСНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Сибиу – Трансфъгърашко шосе „Пътят над облаците“- Карта-Авриг-солна мина Турда

Дати: 29.06-01.07.2024г.

3 дни / 2 нощувки

Цена: 285лв

ПРОГРАМА

1-ви ден

Отпътуване от Русе в посока Румъния. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Почивки по пътя. Около следобед пристигане и настаняване в хотел 3-4* в Сибиу –наричан още „малката Виена” или градът на къщите с очите. Градът се счита за един от най-красивите градове в Румъния , а през 2007 г. беше избран за културна столица на Европа, /при влизането на Румъния в европейския съюз/. Основан е от германски заселници през 12 век. През 14 век е бил вече важен търговски център. Сибиу се превърнал в най-важния германски етнически град заедно със седемте града дали по-късно немското име на Трансилвания – Siebenbürgen, което в превод означава “седем крепости”. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

Свободно време за пешеходна разходка из забележителния трансилвански град Сибиу – крепостните стени, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжите, плoщад „Хюет”, Евангелистката църква „Св. Богородица”, двореца Брукентал . Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Свободно време в Сибиу или по желание, с допълнително заплащане – целодневна екскурзия до Сибиу – Авриг – Карта – Бъля Каскада и езерото Бъля с кабинков лифт. Трансфъгърашкото шосе или национален път DN7C път 7C) е един от най-забележителните пътища в света. Разположен в Румъния, той преминава през планината Фъгъраш и има повече тунели и виадукти, отколкото всеки друг път в Румъния. По пътя ще посетим готическата постройка на един от най-старите и най-красиви готически паметници от Румъния, цистерцианското абатство на Карта представляващо върха на този средновековен религиозен ред европейска експанзия. Въпреки разпадането, сградата е запазила впечатляващата си архитектура от 15-ти век. Продължаваме за езерото Бъля и живописния водопад. ледниково езеро от циркус на надморска височина 2040 м, във Фъгърашките планини. Дълго е 360 м, широко е 190 м, площта му е 46 508 м2 и е дълбоко 11,35 м. През 1932 г. езерото Бъля, заедно с околна площ от 180 ха са обявени за природозащитен резерват. Завръщане в хотела. Нощувка

3-ти ден

Закуска. Отпътуване за Алба Юлия и солна мина „Турда“. Град Алба Юлия е голям културен и исторически център в Румъния, разположен на бреговете на река Муреш. Градът се свързва с две от най-важните събития в историята на страната – официалното обявяване на присъединяването на област Трансилвания към земите на Румъния и коронацията на първите управлявали вече обединената румънска държава – крал Фердинанд I и кралица Мария. Разглеждане на основните забележителности на града – цитаделата „Алба Каролина“от XVIII век, уникална със своите шест порти; католическата катедрала „Св. Михаил“; Катедралата за коронация; Националния музей на съединението; библиотеката; руините на княжеския двор от XVI век.

Отпътуване за солна мина „Турда“. В наши дни солна мина „Турда“ е превърната във впечатляващ Музей на солта и минното дело в Трансилвания – несравнима туристическа атракция, която всяка година привлича хиляди посетители и гости на Румъния. В мината могат да се наблюдават всички цветове на солта – от графитено сиво до снежно бяло, красиви солни сталактити и солни кристали, най-различни съоръжения за добив и транспортиране на сол. Едни от най-впечатляващите галерии са галерия „Рудолф”, където се намират различни увеселителни атракции, и галерия „Терезия”, в която се намира Езерото с лодки, които посетителите на мината могат да наемат, за да си направят разходка в соленото езеро.

Отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран комфортен автобус

- Пътни и гранични такси, паркинг

- 2 нощувки със закуски в хотел в Сибиу

- Посещение на Сибиу

- Екскурзоводско обслужване по време на пътуването

- Застраховка Помощ при пътуване в чужбина

Цената Не включва:

- Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с лимит 5000 евро за лица над 65г.-8лв

- Лица 85 и повече години не се застраховат

- Единична стая – доплащане 60лв

- Еднодневна екскурзия до Трасфъгърашкото шосе и езерото Бъля. Осъществява се при минимум 25 плащащи – 20лв

- Входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт:

• Входна такса за солна мина в град Турда 60леи /за възрастни/, 30 леи/деца, ученици, студенти/, 3о леи за пенсионери/ намалението важи срещу документ/

• Езерото Бъля с кабинков лифт – 100 леи-възрастни общо в двете посоки, 60 леи-деца до 12г. общо за двете посоки

За записване и повече информация на място в офисите или на:

Цената е валидна при 45 пълноплъщъщи туристи! Ако бройката е по-малка ще се извърши минимално преизчисляване!

Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване.

Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача се получава ден преди отпътуване.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)