Рилски манастир, Рупите, Златолист на Преподобна Стойна, Сандански, Мелник , Роженски манастир , Петрич Дата: 21,22,23 октомври 2022 г. Цена: 186.00лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Рилски манастир, Рупите, Златолист на Преподобна Стойна, Сандански, Мелник , Роженски  манастир , Петрич Дата: 21,22,23 октомври 2022 г..   Цена: 186.00лв. Цената включва: транспорт; две нощувки, две закуски- хотел  в г. Сандански; застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти; За деца до 12 г. -10% намаление от [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Рилски манастир, Рупите, Златолист на Преподобна Стойна, Сандански, Мелник , Роженски  манастир , Петрич

Дата: 21,22,23 октомври 2022 г..   Цена: 186.00лв.

Цената включва: транспорт; две нощувки, две закуски- хотел  в г. Сандански; застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти; За деца до 12 г. -10% намаление от цената.

Маршрут: Русе -В.Търново- Севлиево /за Габрово качване в Севлиево/- София- Сандански- Рупите -Петрич -Златолист-Роженски манастир -Мелник -Сандански- Рилски манастир -Севлиево- В.Търново -Русе.

Програма:

Първи ден: Отпътуване с автобус 05:00 от Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново- паркинга до Летен театър, 07:30 в Севлиево от автобусната спирка пред хотел ПЛАЗА/за Габрово качване в Севлиево/, 08:30 Абланица. Отпътуване за Рупите. Разглеждане на манастирския комплекс до Кожух планина: Посещение на храм-паметника „Св.Петка“. Поклонение пред гроба на пророчицата, къщата на баба Ванга, минералните извори и басейни. Разглеждане на античния град Хераклея Синтика. Хераклея Синтика – космополитно средище на различни племена, етноси и народи, разкрива древното си наследство на територията на община Петрич в землището на село Рупите и близо до изгасналия вулкан Кожух. Неговите земи се населявали най-напред от тракийското племе синти (1300-1200 г. пр. Хр.), които дали и името на града. А когато македонският владетел Филип Втори превзел Синтика, прибавил и Херакъл към наименованието, тъй като вярвал, че родословието му произлизало от митичния герой. Градът просъществува със сигурност от IV век пр. Хр. до VI век, когато за последен път бил споменат в данъчните списъци от времето на византийския император Юстиниан Първи Велики. Отпътуване за Петрич. Посещение къщата-музей на баба Ванга. Обявена е за музей през 2008 година.   Разходка в центъра на града. Отпътуване за Сандански. Настаняване в хотел, стаи 2 и 3 легла. Запознаване с забележителностите на града. През 1998 година екипът на проф. Александра Милчева и д-р Владимир Петков разкрили в центъра на Сандански и друг паметник от зората на християнството у нас – Епископски комплекс и раннохристиянска базилика с подови мозайки и богата украса – един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България. Епископският комплекс, със своята грандиозна архитектура, включваща комплекс от помещения, и изключително богата художествена украса – каменно-декоративна пластика, стенна живопис и мозайки, е най-представителната сграда доминираща в града през късноантичната епоха. Тези негови особености го правят и един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България. Свободно време-разходка  в красивият градски парк „Свети Врач”- гордост за санданчани, един от най-големите в България и единствен с пясъчни алеи. По желание организирана вечеря в битова механа. Нощувка.

Втори ден: Отпътуване за с.Златолист, малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина. Посещение на главната забележителност  църквата „Свети Георги”. Храмът е построен през 1857 година. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна.  Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук.   Когато дошла в селото и разбрала за църквата „Свети Георги”, решила да се установи в нея и да живее като монахиня. Мястото не е много далеч от Рупите, което е енергийно поле. Тя започнала да помага на хората. Местни жители твърдят, че с очите си са видели как Преподобна Стойна изцелява и лекува хората. Когато идвала да се моли в храма, Преподобна Стойна заставала на мраморната плоча в средата на църквата. Пророчицата е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата. Днес стаичката е запазена във вида, в който тя я е оставила. Отпътуване за  Роженски манастир  „Свето Рождество Богородично“. Той е най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес. Кордопуловата къща с винарната, винените складове, беседа с дегустация на мелнишко вино и покупка за в къщи по желание. Отпътуване за хотела в Сандански-/втора нощувка/. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: 07:30 освобождаване на хотела. Отпътуване за Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила.  Манастирът се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Х в.  от Йоан Рилски –/876-946г/. Роден през 70-те години на IX в., с той става една от най-значимите фигури на Средновековието и е почитан като светец под името Йоан Рилски. Музеят притежава едно уникално произведение на изкуството на име Кръста на Рафаил. Направен е от цяло парче дърво (81 х 43 см.) и е кръстен на своя създател. Манастирът притежава също така своя библиотека, която е изключително богата на книжовен материал, събиран през вековете. В средата на вътрешния двор се издига най-старата сграда в комплекса – впечатляваща каменна кула, създадена от местния феодал Севастократор Хрелю през 1334-1335г. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Тя е най-голямата и най-почитаната българска обител. Забележителности- Хрельовата кула, църквата с мощите на Св. Йоан Рилски, музея в манастира с беседа и др. Свободно време в манастира. 11:30 отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)