По Калоферска ЕКОПЪТЕКА Бяла река Дата: 30 април 2023 г. Цена: 60 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

По Калоферска ЕКОПЪТЕКА Бяла река  Дата: 30 април 2023 г.     Цена: 60 лв.   Цената включва: транспорт, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, храна. Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово /за Севлиево качване от Габрово/ – Калофер – Калоферски манастир Програма: Тръгване 05:00 ч от Русе Дом на културата [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

По Калоферска ЕКОПЪТЕКА Бяла река

 Дата: 30 април 2023 г.     Цена: 60 лв.

 

Цената включва: транспорт, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, храна.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово /за Севлиево качване от Габрово/ – Калофер – Калоферски манастир

Програма:

Тръгване 05:00 ч от Русе Дом на културата /Вазата/,07:00 ч.  В.Търново -от паркинг до летен театър,  07:45 ч  Габрово от автобусна спирка на община Габрово /срещу Априловската гимназия, за Севлиево качване в Габрово/,  Пристигане в Калофер. Отпътуване с автобус за  Калоферски манастир „Св. Рождество Богородично“.Посещение в манастира.Пешеходен тур по екопътека Бялата река.Една от най-красивите екопътеки в България. Намира се на територията на Национален парк „Централен Балкан“, с дължина 1,83 км и надморска височина от 570 до 630 м.Екопътека Бяла река – Големият водопад Мостчета, стълби, водопад – приключението започва още в началото на маршрута

Маршрутът може да се измине за около 2 часа без да се бърза, с почивки за снимки и отмора. Замаяни от красивите гледки не усещате как минава времето. Необходими са удобни обувки, ентусиазъм и любов към природата! Свободно време за обяд.  Връщане при автобуса. Пътуване до Калофер.Разглеждане забележителностите на града -Посещение къщата музей и мемориалния комплекс на Христо Ботев с беседа. Паметника на Христо Ботев. Отпътуване посока В.Търново, Габрово и Русе. Пристигане -около 21 ч.

Задължителна туристическа екипировка: туристически обувки или маратонки, раница за личния багаж!

При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса!!!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)