По билото на Стара планина в Троянския Балкан ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ 5,6 октомври 2024 г. Цена: 143.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

По билото на Стара планина в Троянския Балкан  ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ 5,6 октомври 2024 г. Цена: 143.00 лв. Цената включва: транспорт,  нощувка, закуска, планинска застраховка, планински водач. Цената не включва: храна. Маршрут с автобус: Русе – В.Търново- Троян -В.Търново -Русе. Програма Първи ден: Отпътуване с автобус от Русе в 05:00 часа от Дом на културата /Вазата/; [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

По билото на Стара планина в Троянския Балкан  ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ 5,6 октомври 2024 г. Цена: 143.00 лв.

Цената включва: транспорт,  нощувка, закуска, планинска застраховка, планински водач.

Цената не включва: храна.

Маршрут с автобус: Русе – В.Търново- Троян -В.Търново -Русе.

Програма

Първи ден: Отпътуване с автобус от Русе в 05:00 часа от Дом на културата /Вазата/; 07:00ч от Велико Търново – Паркинг до Летен театър; 7,40 от Севлиево -от хотел „ПЛАЗА“(за Габрово качване в Севлиево).  С почивки по пътя, пристигане на Троянски проход Беклемето.От тук започва пешеходен преход по билото на Стара планина. Около обяд пристигаме на хижа „Козя стена“. Хижа Козя стена се намира в Средна Стара планина, в Троянския дял на Национален парк “Централен Балкан”. В непосредствена близост до нея се разпростира резерват „Козя стена“.Преходът е с продължителност около 3 часа. Красивите ранно есенни пейзажи предразполагат разстоянието да се изминава почти неусетно. Време е за отмора и обяд. Подкрепени и освежени продължаваме към хижа „Ехо“. Маршрутът е със средна трудност и се изминава за около 4 часа. Настаняваме се в хижата в общи помещения. Умората отстъпва на омайните красоти на Балкана. При желание – изкачване на връх Юмрука 1818 м.н.в.. В хижа „Ехо“ има възможност за вечеря на допълнително заплащане. Хижата е водоснабдена и електрифицирана. Нощувка.

Втори ден: Ранобудните могат да посрещнат изгрева преди закуска.Тези моменти остават незабравими дълго време. Закуска.Нашият преход продължава към хижа „Хайдушка песен“.Теренът отново е със средна трудност.Минаваме през връх Ушите. Движим се през резерват Козя стена и по дерето на Рогачева река слизаме на хижата.Този преход трае средно 3,5 – 4 ч.Обяд на хижата срещу допълнително заплащане.Сбогуваме се с планината и с автобуса отпътуваме за Севлиево, Велико Търново и Русе.Пристигане 20:30 ч.

Задължителна туристическа екипировка, туристически обувки или маратонки, раница за личния багаж! Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

 

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел. Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса!!!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)