Перперикон, Природен феномен Каменната сватба, Кърджали, Дяволския мост, пещера Утробата. Дата: 16,17,18.09. 2022 г. Цена: 189.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Перперикон,  Природен феномен Каменната сватба, Кърджали,  Дяволския мост, пещера Утробата. Дата: 16,17,18.09. 2022 г.     Цена: 189.00 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: храна, входни такси и беседи за туристическите обекти. Отстъпки: За деца до 12 г.  -10 % намаление от обявената цена. Маршрут: Русе – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Перперикон,  Природен феномен Каменната сватба, Кърджали,  Дяволския мост, пещера Утробата.

Дата: 16,17,18.09. 2022 г.     Цена: 189.00 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: храна, входни такси и беседи за туристическите обекти.

Отстъпки: За деца до 12 г.  -10 % намаление от обявената цена.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Хасково – Камените гъби – Перперикон – пещера Утробата – Дяволския мост – Камената сватба – Кърджали – Габрово – В.Търново – Русе.

Програма

Първи ден: Тръгване с автобус   Русе 05:00 от Дом на културата. В.Търново 07:00 ч. от паркинга  до летен театър, Габрово -7:40 от от спирката пред общината срещу Априловската гимназия, на връх Шипка 30 мин. почивка. Отпътуване посока Хасково. Посещение Монументът „Света Богородица“ , представлява издигаща се над града от височината на Младежкия хълм статуя на Богородица с Младенеца, считана за покровителка на града.Скулптурата, висока 14 метра и тежаща 80 тона, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел “Религия” на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Св.Богородица с младенеца. Свободно време за обяд.

Отпътуване за скалните  образувания Каменните гъби. Каменните гъби са  обявени за природна забележителност  от 13.05 1974 г.14:00 Пристигане в  тракийското мегалитно селище Перперикон.Светилището на Дионис в Свещената планина -Родопите.

Вече столетие археолозите търсят прочутото в древността светилище с прорицалище на бог Дионис. Смята се, че неговото намиране по стойност ще е равно на откриването на Троя и Микена.Сведенията за него изключително оскъдни и със сигурност се знае единствено, че храмът е бил в Свещената планина – Родопите. Разглеждане на култовия комплекс с беседа и екскурзовод.Водното огледало но река Арда в Кърджали. Наблюдение.

Втори ден: 07:30 Закуска.  Отпътуване за с.Ненково. Пещера Утробата – към тайните на Богинята майка. Дървена стълба е опряна на скалата. Стъпало след стъпало се изкачваш нагоре към тракийското светилище. Още по нависоко в скалите са изсечени трапецовидни ниши. Според една версия са били място, където са поставяли урните с праха на починалите, според друга са имали изцяло култово значение.Пътеката е много добре маркирана. По пътя има беседки и пейки за отмора.  Разглеждане на пещерата. ЗАБЕЛЕЖКА: За пешеходната разходка по екопътеката са необходими удобни обувки /маратонки/ дъждобран и раница. Преход отиване и връщане 3 часа.

Отпътуване и пешеходна разходка до Дяволския мост. Почивка, фотосесия.

Свободно време. Втора нощувка.

Трети ден: 08:00ч Закуска. Отпътуване и разглеждане на природния феномен Вкаменената сватба край Кърджали.Кърджалийските пирамиди са скални образувания  с височина до 10 метра, наподобяващи хора, животни и други.  Интересна е легендата, която разказва за обичаите в древността – Когато тръгнела сватбата, всеки, който зърнел лицето на булката, се вкаменявал. Така при една сватба духнал вятър, отвял воала, скриващ лицето на булката, и всички сватбари били вкаменени на мига! Интерес представлява и това, че самите фигури не са едноцветни.Посещение на регионалния исторически музей в Кърджали.Той се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ век. Заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.

Сградата е била предназначена за мюсюлманско духовно училище (медресе), но никога не е изпълнявала такава роля.   Сградата е обявена за архитектурен паметник с национално значение.Експозиционните зали са разположени на три етажа. На първия етаж в девет зали хронологично е проследен животът в периода от VI хилядолетие пр.Хр. до Средновековието.На втория етаж в четири зали е представена природата на Източните Родопи.  На третия етаж е разположена експозицията на отдел „Етнография”.Отпътуване за Габрово и В.Търново. Пристигане около 18:00 ч. Пристигане в Русе около 20:00ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)