Осмарски скални манастири и винарска изба село Осмар Дата: 06.09.2022 г. Цена: 36.00лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Осмарски скални манастири и винарска изба село Осмар Дата: 06.09.2022 г. Цена: 36.00лв.   Цената включва: транспорт, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси в туристическите обекти и разходи от личен характер.   Програма: Тръгване от гр. Русе 07:00ч Дом на културата.  Отпътуване за село Осмар. Пристигане. Пешеходна разходка до едно интересно и [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Осмарски скални манастири и винарска изба село Осмар

Дата: 06.09.2022 г. Цена: 36.00лв.

 

Цената включва: транспорт, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси в туристическите обекти и разходи от личен характер.

 

Програма:

Тръгване от гр. Русе 07:00ч Дом на културата.  Отпътуване за село Осмар. Пристигане. Пешеходна разходка до едно интересно и загадъчно място – Осмарските скални манастири.Ще посетим Костадиновият манастир, Окото на Осмар, скален манастир Диреклията, ще опитаме да преместим и гюлето на Крали Марко.Скалните манастири от Шуменското плата Костадиновият манастир – най-достъпният от шуменските скални манастири – Акценти от програмата.Осмарските скални манастири са разположени в Шуменското плато. Те са били обиталища на исихастите – монаси, които вярват, че пътят на единението между човека и Бог минава през умосъзерцанието и отдадеността в отшелничество. За Окото на Осмар Ванга казва, че е четвъртият енергиен център в България след Рупите, Царичина и Мадара.

Пътят до Осмарските скални манастири е широк, с малки изкачвания, който се изминава за около час. До самия манастир води стръмна стълба, а влизайки в него попадаш в друг свят и въпросите за живота там обземат човека – как са живели, с какво са се хранили, защо тук е избрано мястото … и още и още… На малко разстояние от централната обител се намират и другите интересни обекти в района, до които водят тесни горски пътечки.

Разходката ни ще завърши във Винарска изба „Осмар“. Историята на българския осмарски пелин започва още през 19 век. Старите хора разказват, че жител на село Осмар пръв започнал да смесва виното с билки, а те в България са в изобилие. Бялото или червеното вино са обогатени с 30 билки. Разкривайки малко от тайните, майсторите споделят, че добавят и ябълки и дюли в елексирната напитка. Плодовете, гроздето и билките престояват в бъчвите 45 дни. След този период пелинът е готов за консумация. На този неповторим вкус ще се насладим във винарската изба. За нас, или за подарък  може да закупим от прочутия осмарски пелин. Отпътуване за Русе. Пристигане около 18 часа.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)