Мистична Странджа за ценители Дата: 30 09, 01, 02.10.2022 г. Цена: 177.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Мистична Странджа за ценители  Дата: 30 09, 01, 02.10.2022 г.  Цена: 177.00 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год.  -10% намаление от цената Маршрут с автобус: Русе – В.Търново – Габрово – Бургас – с.Бръшлян [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Мистична Странджа за ценители  Дата: 30 09, 01, 02.10.2022 г.  Цена: 177.00 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

Маршрут с автобус: Русе – В.Търново – Габрово – Бургас – с.Бръшлян – гр.Малко Търново – с.Българи – гр.Приморско – Габрово – В.Търново – Русе.

ПРОГРАМА

Първи ден:  Тръгване:  Отпътуване 05:00 Русе-Дом на културата,  В.Търново 07:00 от  паркинга до Летен театър; Габрово- 07:45 от автобусната спирка на площада пред Общината -срещу Априловска гимназия. За Севлиево качване в Габрово/.

Отпътуване край Бургас за с.Бръшлян-архитектурен исторически резерват.Разглеждане  забележителностите на селото- запазени автентични странджански къщи от 17-18 в, килийно училище от 1871 г., църквата „Св.Димитър“-17 век и етнографска музейна сбирка.

Резултат с изображение за село бръшлян снимки Резултат с изображение за село бръшлян снимкиОтпътуване за водопад Докузак. До него се стига лесно, като преходът е подходящ и за деца. Самото име „Докузак“ означава девет извора. Районът около водопада е със статут на защитена местност от 1991 г. в рамките на ПП „Странджа“. Местността обхваща красив карстов район при р. Докузак, с малкия едноименен водопад и непресъхващите девет извора.  До самия водопад с има изграден заслон и кът за отдих. Защитената местност Докузак – за опазване на естествено находище на кримски чай.

Разходка до красивия водопад Докузак в Странджа – Друми в думи

Отпътуване за гр.Малко Търново. Запознаване със забележителностите на града. Настаняване в къщи за гости**.  Нощувка.

Резултат с изображение за малко търново снимки Малко Търново

Архитектурен и исторически резерват с добре запазените странджански къщи от 18 -19 век, обявени за архитектурни паметници; Старинната църква „Успение Богородично“  построена 1754 г.

 

Втори ден: 07:30 Закуска. Отпътуване с джипове до Мишкова нива.  Тя се намира в района на Малко Търново, до границата с Турция, зад граничните ограждения. На територията на местността се намира тракийско светилище, част от сложен археологически комплекс в рамките на който влизат още няколко археологически обекти сред които две куполни гробници, крепост, укрепена римска вила и древни рудници.Отпътуване с джип за Индипасха. Тракийско оброчище в Странджа е известно с чудесата си повече от две хилядолетия.Легендата разказва, че тракийски жрици извършвали жертвоприношения на усойно място в самото сърце на Странджа планина и така предсказвали бъдещето. Само посветените знаели пътя до оброчището, ориентирали се по изсечените на скалите соларни кръгове.В мистичното светилище течала „жива“ вода, която изправяла на крака болни, сакати прохождали, слепци проглеждали. Заедно с тракийските пророчици, близо 2 хилядолетия била погребана и тайната на Индипасха. След векове забвение, аязмото с лековитата вода случайно било открито от… бивол.Отпътуване с джиповете до местността Градище – гробницата на богинята Бастет.  Бастет е богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието, покровителка на бременните жени вегипетската митология.  Също е въплъщавала животворната и лекуваща сила на слънцето, за разлика от Сехмет  – символ на изпепеляващата му сила. Вярвало се, че лекува болните и помага на реколтата да узрее. Изобразявана е като жена с глава на котка или лъвица, с кошница в ръце. Понякога е изобразявана просто като котка.Дъщеря на бога на слънцето Ра.Посещение на пещера светилище Света Марина. Светилището е било най-големият култов център на светицата в Югоизточна Тракия, привличал в миналото поклонници чак от Цариград. Уникално аязмо, разположено в едноименната пещера – водата, която капе от стените на пещерата се събира в поставени на пода съдове и се възприема за аязма. Хора от близки и далечни села идвали тук на поклонение и „смиване“ с лечебна цел. В Странджа Света Марина се почита като лечителка на бездетните жени.Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден: 07:30 закуска. Отпътуване за с. Българи. Това малко селце е единственото в Странджа със статут на фолклорен резерват. В село Българи обичаят нестинарство е запазен в автентичния си вид.В България обичаят Нестинарство е запазен в автентичния си вид само в едно село в планината Странджа — Българи. Според традицията нестинарите играят вечерта в деня на Константин и Елена. Посещение на църквата Св.Св.Константин и Елена.През месец май  единствено в Странджа планина цъфти рядко срещаното цвете Зеленика, което може да се види в района на с.Българи.

Отпътуване за мегалитното светилище на траките Бегликташ в гр.Приморско-разглеждане.

 

За посещение на туристическите обекти са необходими подходящо облекло и  обувки /маратонки/!

Транспортни такси невключени в цената: Транспорт с джип -49 лв до:  Мишкова нива, м.Градище,  пещера Оброчище -Света Марина, тракийско оброчище Индипасха и гроба на богинята Бастет.

Отпътуване за Габрово, Велико Търново и Русе. Пристигане около 21,00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)