КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ- ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ. 21,22,23 септември 2024 г. / Цена: 226.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ- ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ. 21,22,23 септември 2024 г.     Цена: 226.00 лв. Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, планинска застраховка, застраховка, планински водач. Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти. Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Каньонът на водопадите -Габрово – В.Търново – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ- ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ.

21,22,23 септември 2024 г.     Цена: 226.00 лв.

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, планинска застраховка, застраховка, планински водач.

Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Каньонът на водопадите -Габрово – В.Търново – Русе.

Програма

Първи ден: Тръгване 05:00 Русе от Дом на културата /Вазата/,07:00 от В.Търново-паркинга до Летен театър, 07:45 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия. /за Севлиево качване от Габрово/.Отпътуване за Пампорово.Изкачване с автобус на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Изкачване с асансьор на кулата до върха. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед.Отпътуване за Смолян.Настаняване в хотел **, апартаменти, стаи предимно с 2; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Предложение за вечеря. Нощувка.

Втори ден: 7:30 закуска. 8:00 Отпътуване за Каньона на водопадите.Така се нарича и екопътеката- Каньона на водопадите. Денивилацията и е около 300 м, проправена през самия каньон. Очакват ви изумителни гледки сред девствена природа. Пътеката се вие през гората като живописни мостчета я прехвърлят ту отляво, ту отдясно на Еленската река. Екопътеката е уникална защото минава през резервата “Сосковчето” разкривайки природни феномени и биологичното разнообразие на защитената територия.Пътеката е интересна най вече заради красивите водопади. По нея могат да се видят 46 водопада. Първия голям водопад е Ропката, после Казаните, Сърцето, Каскадите и още и още.  Свободно време за почивка. Обяд.Продължаваме разходката по екопътеката. Топлите лъчи на слънцето сътворяват разнообразни цветове и форми, които се отразяват във водните струи. Завършек на феерията от планински ручеи и скали е най-големия водопад от Каньона – Орфей с височина над 68 м, след който водата се разделя на няколко поточета наподобяващи на струните на арфата на Орфей.Маршрута може да се измине за около 5 часа без да се бърза, с почивки за снимки и отмора. Замаяни от красивите гледки не усещате как минава времето.Необходими са удобни обувки, ентусиазъм и любов към природата!Връщане от обиколка на екопътеката след обяд около 14 часа. Прибиране с автобуса  в хотела. Пешеходна разходка в центъра на града. Предложение за организирана вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Трети ден: 8:00- закуска. 08:30ч освобождаване на хотела. Разглеждане забележителностите на града. Посещение на Регионалния исторически музей, втория по големина храм в България „Свети Висарион Смолянски“, скулптурата на Орфей и Евридика, скулптурата на Николай Хайтов с един от неговите герои от сборника Диви разкази.Оттпътуване за Бачковски манастир. Той е вторият по големина и значимост български манастир.Отпътуване за  Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:

Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила,  дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.

 

Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

 

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса!!!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)