Калофер, Карлово, Сопот и Копривщица Дата : 11 – 12.09.2021г. Цена: 118.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Калофер, Карлово, Сопот и Копривщица  Дата :  11 – 12.09.2021г.    Цена: 118.00 лв.   Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, застраховка, водач от фирмата.   Цената не включва: входни такси за туристическите обекти. За деца до 12 г – отстъпка 5 лв.   Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Калофер – Карлово – Сопот – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Калофер, Карлово, Сопот и Копривщица 

Дата :  11 – 12.09.2021г.    Цена: 118.00 лв.

 

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, застраховка, водач от фирмата.

 

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти. За деца до 12 г – отстъпка 5 лв.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Калофер – Карлово – Сопот – Копривщица – В.Търново -Русе.

Програма:

Първи ден: Тръгване 05:00ч. Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново-паркинг  до Летен театър, 07:45 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловска гимназия, за Севлиево качване от Габрово. Отпътуване за Калофер. Посещение  на мемориалната къща музей   и новата експозиционна зала на Национален музей Христо Ботев, открита през 1973 г .Тя е напълно обновена през 2008 г. в чест на 160-ата годишнина от рождението на Ботев. В  експозицията подробно, с фотоси и снимков материал, е представен жизненият път и делото на Ботев. Тук  могат да се видят единствените запазени лични вещи на Ботев – неговият джобен часовник и писалищните му принадлежности. Отпътуване за Карлово.Посещение на Национален музей Васил Левски с беседа. Отворена като музей през 1937г, родната къща на Васил Левски се превръща в един от най-посещаваните мемориални музеи в България, неразделна част от представите на всеки българин за Апостола на свободата, място за съхранение на ценни вещи, документи и художествени произведения.

Отпътуване за Сопот. Посещение родната къща музей на патриарха на българската литература Иван Вазов с беседа. Паноптикума Бръснарницата на Хаджи Ахил  с  образите на Вазовите чичовци с много характер и портретна прилика. Скулптурната работа е дело на Йордан Кръчмаров. Награден със златен медал на Световното изложение в Париж през 1937 г.

Посещение на Сопотския метох.   Тук с помощта на игуменката Христина се е укривал Васил Левски в периода 1869 – 1872 г.

В Сопотския метох е съществувал скрипторий за преписване на църковна книжнина и иконописна школа за монахини, действала до 30-те години на 20в. Тук е запазена и най-старата лоза в цяла Югоизточна Европа (а може би и в цяла Европа), която е на 350 години. Светата обител е описана от Иван Вазов в много негови известни произведения, като Под игото, Нова земя, Чичовци, Хаджи Ахил и др. Отпътуване за Копривщица. Град музей-сред Стоте национални исторически обекта.

Настаняване за нощувка.

 

Втори ден: Закуска.Предложение за разглеждане на: Къща-музей на писателя Любен Каравелов, Къща-музей на поета Димчо Дебелянов, Къща-музей на революционера Тодор Каблешков,  Къща-музей на революционера Георги Бенковски, Къща-музей на абаджията Ненчо Ослеков, Къща-музей на търговеца Петко Лютов. Свободно време за обяд. Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)