ЕКОПЪТЕКА Боров камък, хижа Пършевица и Божият мост. Еньовден на Кобилини стени. Дата: 24,25 юни 2023 г. Цена:125.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

ЕКОПЪТЕКА Боров камък, хижа Пършевица и Божият мост. Еньовден на Кобилини стени.    Дата: 24,25 юни 2023 г.  Цена:125.00 лв. Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, планинска застраховка, планински водач. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, храна. Програма: Първи ден: Тръгване 05:00ч Русе -Дом на културата; 07:00 ч.  В.Търново -от паркинг до летен театър;  07:30 [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ЕКОПЪТЕКА Боров камък, хижа Пършевица и Божият мост. Еньовден на Кобилини стени.    Дата: 24,25 юни 2023 г.  Цена:125.00 лв.

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, планинска застраховка, планински водач.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, храна.

Програма:

Първи ден: Тръгване 05:00ч Русе -Дом на културата; 07:00 ч.  В.Търново -от паркинг до летен театър;  07:30 ч , Севлиево автобусна спирка пред хотел Плаза, /За Габрово качване в Севлиево/. Отпътуване с автобус за с.Лиляче и начало на туристическата пътека за природния феномен Божия мост /Жабокрек/.Той е естествен скален мост в Чиренско-Лиляшкия карстов район. Висок е около 20 метра, широк около 25 метра, а по главната си ос тунелът, образуван от Лиляшка бара, е с дължина около 100 метра. Почивка. Фотосесия. Връщане до автобуса и отпътуване за хижа Пършевица. Настаняване. Свободно време. Разходка до местността Кобилини стени за бране на билки. Кобилини стени са скален феномен на югозападните склонове на върховете Бегличка могила /1482 м/ и Пършевица (1430 м.). Представляват поредица от няколко скални венци с различна височина, ориентирани към Искърския пролом. На най-горния венец са разположени и две малки пещери – Кобилини дупки. Връщане в хижата. Нощувка.

Втори ден: 07:30ч закуска. От х.Пършевица пешеходен преход до една от най-интересните екопътеки в България – екопътека Боров камък. Пътеката е атрактивна с много мостчета, стълби и стъпала в скалите и най-вече с това, че по нея могат да се видят изключително много водопади – Красота! Водопадът Боров камък е разположен на един от притоците на река Лева, недалеч от село Згориград. Намира се на територията на защитената местност Боров камък и природен парк Врачански Балкан. Той е един от основните туристически обекти на територията на парка. Височината му е 63 м. Пътеката не е от лесните, но ние само слизаме по нея. Тя  е много добре маркирана и укрепена. Преходът по екопътеката се минава за 3 часа. С автобус отпътуваме за Враца. Разходка в центъра на града с посещение на забележителностите -Исторически музей, паметника на Христо Ботев, Етнографски възрожденски комплекс „Свети Софроний Врачански“. Свободно време и за обяд. Отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане в 21 ч.

Задължителна туристическа екипировка, туристически обувки или маратонки, раница за личния багаж!  Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:  Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.  При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.  Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

 

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)