До шафрановите плантации Дата: 16.10. 2022 г. Цена: 36.00лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

До шафрановите плантации   Дата: 16.10. 2022 г.   Цена: 36.00лв.   Цената включва: транспорт,  застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год.  -10% намаление от цената Маршрут с автобус: Русе – Дулово – Русе.   ПРОГРАМА:   Тръгване 08:00ч Русе от бензиностанция на OMV до жп [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

До шафрановите плантации   Дата: 16.10. 2022 г.   Цена: 36.00лв.

 

Цената включва: транспорт,  застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

Маршрут с автобус: Русе – Дулово – Русе.

 

ПРОГРАМА:

 

Тръгване 08:00ч Русе от бензиностанция на OMV до жп гара Русе и отпътуване за град Дулово.Около 10 часа пристигане във фермата на Фатме Рамадан.След дълги години прекарани в Турция, Фатме Рамадан решава да се завърне в България и  да започне бизнес с малко познат продукт, а именно шафрановият минзухар. Началото е поставено през 2011г.  Така започва с първата нива в село Черник. Към момента младата жена и нейното семейство отглеждат няколко ниви с лилавия минзухар, от който се получава най-скъпата подправка в света. Амбициите й се увенчават с успех да приложи „червеното злато“  в козметични продукти.  Силата на цъфтежа е около 20 октомври. Най-ценното от това цвете е неговото близалце, отделянето им се извършва ръчно. То е червено на цвят. Приблизително 150 цвята са нужни за получаването на един грам сух шафран.  Шафранът намира широко приложение в козметиката и във фармацевтичната индустрия. Желаещите от групата може да се включим в помощ на младата фермерка в производствения процес.

Свободно време за обяд. Възможност за организирано хранене.На щанд за козметични продукти Фатме Рамадан предлага кремове, балсами, сапуни, в които основната съставка е шафранът. Със спомен или за подарък се разделяме с лилавото царство, удовлетворени от полезната работа. А кога друг път ще можем да седим около хиляди цветове шафранов минзухар?Къщата с дърворезбите в с.Малък Поровец – Хвала, Майсторе!След обяд се отправяме към село Малък Поровец в Къщата с дърворезбите. Това е домът на самоукия майстор – резбар Марин Петков. Всичко започва в далечната 1984г, когато майсторът решава да декорира дома си във възрожденски стил, който много е харесвал. 16 години той работи по своя шедьовър, като всеки таван, всяка мебел, корниз, веранда, детайл  превръща в произведение на изкуството. Всяка стая е в различен стил, а особен е интересът у посетителите към зодиакалния календар на една от верандите. Впечатляваща е външната страна на всеки прозорец. Тук майстор Марин разполага по един макет на паметника Шипка. След смъртта на майстора през 2004г. къщата става собственост на Елена Симеонова. Тя продължава да поддържа дома на Марин Петков във вида, в който го е оставил, да се грижи за него и да спази завета „Дом, отворен за всеки, който желае да го посети“. Отпътуване за Русе и В.Търново. Пристигане в Русе 17,00 часа.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)