В Хисар, Панагюрище Оборище и с.Чавдар Дата: 29,30.10. 2022 г. Цена: 132.00лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

  В Хисар, Панагюрище Оборище и с.Чавдар  Дата: 29,30.10. 2022 г.     Цена: 132.00лв. Цената включва: транспорт, нощувка, закуска,  застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год.  -10% намаление от цената Маршрут: Русе – В.Търново – Хисар – Панагюрище – Оборище – Габрово – В.Търново – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 

В Хисар, Панагюрище Оборище и с.Чавдар  Дата: 29,30.10. 2022 г.     Цена: 132.00лв.

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска,  застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

Маршрут: Русе – В.Търново – Хисар – Панагюрище – Оборище – Габрово – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден:  Отпътуване Русе 05:00ч Дом на културата,  от В.Търново 07:00 от  паркинга до Летния театър; Габрово- 07:40 от автобусната спирка на площада пред Общината /срещу Априловска гимназия/. Отпътуване за града на минералните извори Хисар. Разходка в централната част на града- минералния извор Момина сълза с температура 42°; чешмата Стублата, водата на която се ползва за промиване на очите; Топлица – най-горещият извор с 51 °C и върху, който е била построена първата баня използвана още през римската епоха; Отпътуване за с.Старосел. Разглеждане с беседа на тракийски култов център Четиньова могила открита през 2000 г. С разкопаването на този царски тракийски комплекс с Мавзолей, обектът придобива световна известност.Отпътуване за Панагюрище. Пристигане в ранния следобед. Посещение на къщата на Райна княгиня, ушила знамето на въстаниците през Априлското въстание. На 22 април 1876г когато се освещава знамето по желание на гражданите на Панагюрище Райна Футекова преминава триумфално по улиците на града препасана със сабя и револвер. По желание посещение на Историческия музей в града с изложено копие от Панагюрското златно съкровище , датирано от IV, III век преди Христа, открито 1949 г и тежащо малко повече от 6 кг. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: 07:30ч закуска. Отпътуване за Историческата местност Оборище.На това място между 14 и 16 април 1876г се събира за пръв път Великото събрание  и се взема решение за обявяване на  Априлското въстание. Целта на въстанието е да освободи българските земи от продължаващото пет века османско владичество. Въстанието има своя едноличен предводител, българския революционер Георги Бенковски (1843 – 1876 г.). Писателят Захари Стоянов (1850 – 1889 г.), който участва във въстанието, споменава за 54 представители от българските земи. Поклонение пред паметника на Априлци. Всяка година на 2 май в историческата местност се провеждат национални чествания.

Отпътуване за с.Чавдар. То се намира в Златишко-Пирдопската котловина, в подножието на Стара планина. До 1899 г. селото се казва Коланларе, след което е преименувано на Радославово. От 5 януари  1946г  носи името Чавдар. В селищната могила край р. Тополница е открито раннонеолитно селище Чавдар 6200 г. пр. Хр. с каменни оръдия на труда и уникална рисувана керамика. По време на разкопки е открит и меч от селото от IV век пр. Хр., Намерени са и множество глинени съдове и монети от по-късни епохи. В покрайнините на селото е изграден Археологически парк Тополница. Той се състои от музейна сбирка и пет неолитови къщички. В музейната сбирка са събрани артефакти от проведени разкопки от преди 50 години. В комплекса има ресторант.Свободно време за обяд.Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане около 21 ч.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)