Видин. Белоградчишки скали, пещерите Венеца, Леденика и Магурата. Дата: 07,08,09.10.2022 г. Цена: 182.00лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Видин. Белоградчишки скали, пещерите Венеца, Леденика и Магурата. Дата: 07,08,09.10.2022 г.  Цена: 182.00лв.   Цената включва: Транспорт с автобус, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва : Входни такси и беседите в туристическите обекти, храна. Отстъпки: за деца до 12 г. -10 % намаление  от цената. Маршрут: Русе – В.Търново – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Видин. Белоградчишки скали, пещерите Венеца, Леденика и Магурата.

Дата: 07,08,09.10.2022 г.  Цена: 182.00лв.

 

Цената включва: Транспорт с автобус, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва : Входни такси и беседите в туристическите обекти, храна.

Отстъпки: за деца до 12 г. -10 % намаление  от цената.

Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево – Видин – пещера Магурата – пещера Венеца -Белоградчик – пещера Леденика – Враца – Севлиево – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Тръгване 05:00 Русе – Дом на културата;  07:00 – от В.Търново – паркинга до Летен театър, Севлиево 07:30 ч. -от автобусната спирка до хотел ПЛАЗА /за Габрово качване в Севлиево/.Отпътуване за Видин. 08:00ч. Запознаване със забележителностите на града-крепостта Баба Вида, Синагога, катедрала Свети великомъченик Димитър Солунски, исторически музей Конака, джамията на Осман Пазвантоглу, Кръстна казарма и др.

Разглеждане крепостта Баба Вида известна още като „Бабини Видини кули“ с беседа и екскурзовод. Крепостта е построена върху античните останки на град Бонония. Основите са поставени през 10 век, но същественото изграждане е по времето на Второто българско царство. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Отпътуване и посещение на пещера Магурата.Тя е една от най-големите и най-красиви пещери в България. Състои се от главна галерия и три странични разклонения.  Температурата в пещерата е 12 градуса целогодишно.   В една от залите са разкрити праисторически рисунки, издълбани в скалата. Фигурите изобразяват танцуващи женски силуети, танцуващи и ловуващи мъже, маскирани хора, животни.  Слънчевият годишен календар открит там, е най-ранният слънчев календар, открит досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище.Пещерата притежава едни от най-богатите по форма и размери образувания. Впечатлява „Големият сталактон” с височина над 20 м и  „Падналият бор” пък е най-големият сталагмит  с дължина над 11 м и диаметър в основата 6 м. Магурата е обявена за природна забележителност от 1960 г.

Отпътуване и посещение на пещерата Венеца, една от най-красивите пещери в България открита 2015 г.   Тя е рядко красива, подземните коридори са с дължина 200 метра, на които са разположени 5 зали. Вътре могат да се видят красиви сталактити и сталагмити, както и причудливи образи от ледени кристали. Образуванията са цветни и учените обясняват образуването им с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от различния състав на глината и скалите.Отпътуване за Белоградчишките скали. Разглеждане с беседа и екскурзовод. Фотосесия. Чудните и внушители уникални образувания са обявени за природна забележителност и обхващат район дълъг 30 км и широк 15 км. Те са изваяни в продължение на 200 милиона години от природните сили -слънце, дъжд и вятър. Много са и легендите свързани със скалите. Природата е изваяла от безформения камък скулптури на митични същества и хора, животни и птици.     Централната група скални образувания са разположени току до самия Белоградчик. В тази група се намират и най интересните и красиви фигури -„Мечката“, „Адам и Ева“, „Мадоната“, „Конникът“, „Монасите“, „Гъбите“ и още много други.    Настаняване в къщи за гости в Белоградчик. Предложение за организирана вечеря в ресторант.  Нощувка.

Трети ден: 08:00ч.  Отпътуване за пещера Леденика.Входът на пещерата е разположен в най-ниската част на Леденишкия увал при надморска височина 830 м. Първата зала е „Предверието“, после „Малката зала“, която има почти кръгла форма и още напред, и стигаме до „Голямата зала“ – наречена още концертната зала. Причудливи образувания издълбани от водата във варовиковите скали в продължение на милиони години. „Крокодилът“, „Дядо Коледа“, къщичката на „Баба Яга“ и още други. По нататък стигаме до не-по малко красивата „Бяла зала“ с красиви изваяни форми.

Температурата в пещерата варира от –7° до –15°С, до 8°С във вътрешността. Влажността на въздуха е 92 %.Животинският свят е беден: прилепи, пещерни бръмбари, мокрици, паячета.Единствено тук може да се види насекомото“Леденикус“ или „Светломразец“.

От растителният свят се срещат лишеи и мъхове, които са слабо развити. Пещерата е част от стоте национални обекта.  Отпътуване за гр. Враца.Свободно време в центъра на града и за обяд. Посещение на Историческия музей с Рогозенското съкровище, площада със паметника на Христо Ботев, където всяка година се отдава почит на великия поет.

Отпътуване за Севлиево, Велико Търново и Русе. Пристигане около 21,00 часа.

 

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)