Белоградчишките скали, пещера Венеца и пещерата Леденика. 19,20 октомври 2024 г. Цена: 169.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Белоградчишките скали, пещера Венеца и пещерата Леденика. 19,20 октомври 2024 г.    Цена: 169.00 лв. Цената включва: Транспорт с автобус, нощувка, застраховка, екскурзовод. Цената не включва :   Входни такси и беседите в туристическите обекти, храна. Отстъпки: за деца до 12 г. -10 % намаление  от цената. Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево – /за Габрово качване [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Белоградчишките скали, пещера Венеца и пещерата Леденика.

19,20 октомври 2024 г.    Цена: 169.00 лв.

Цената включва: Транспорт с автобус, нощувка, застраховка, екскурзовод.

Цената не включва :   Входни такси и беседите в туристическите обекти, храна.

Отстъпки: за деца до 12 г. -10 % намаление  от цената.

Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево – /за Габрово качване в Севлиево/- пещерата Венеца – Белоградчик – пещера „Леденика“- Враца – Севлиево – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Отпътуване с автобус  от Русе 5:00  – Дом на културата- /вазата/, от В.Търново -07:00 от  паркинга до Летен театър.07:30 ч. от  Севлиево  -от автобусната спирка до хотел ПЛАЗА.Отпътуване и посещение на пещерата Венеца, една от най-красивите пещери в България открита 2015 г.   Тя е рядко красива, подземните коридори са с дължина 200 метра, на които са разположени 5 зали. Вътре могат да се видят красиви сталактити и сталагмити, както и причудливи образи от ледени кристали. Образуванията са цветни и учените обясняват образуването им с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от различния състав на глината и скалите.Отпътуване за Белоградчик. Посещение и разглеждане на Белоградчишките скали / част от стоте национални обекта/ с екскурзовод и беседа.

Чудните и внушители уникални образувания са обявени за природна забележителност и обхващат район дълъг 30 км и широк 15 км. Те са изваяни в продължение на 200 милиона години от природните сили -слънце, дъжд и вятър. Много са и легендите свързани със скалите. Природата е изваяла от безформения камък скулптури на митични същества и хора, животни и птици.     Централната група скални образувания са разположени току до самия Белоградчик. В тази група се намират и най интересните и красиви фигури -„Мечката“, „Адам и Ева“, „Мадоната“, „Конникът“, „Монасите“, „Гъбите“ и още много други.    Настаняване за нощувка. Свободно време  и за вечеря. Нощувка.

Втори ден: 08:00. Отпътуване за пещерата „Леденика“.Входът на пещерата е разположен в най-ниската част на Леденишкия увал при надморска височина 830 м. Първата зала е „Предверието“, после „Малката зала“, която има почти кръгла форма и още напред, и стигаме до „Голямата зала“ – наречена още концертната зала. Причудливи образувания издълбани от водата във варовиковите скали в продължение на милиони години. „Крокодилът“, „Дядо Коледа“, къщичката на „Баба Яга“ и още други. По нататък стигаме до не-по малко красивата „Бяла зала“ с красиви изваяни форми.

Температурата в пещерата варира от –7° до –15°С, до 8°С във вътрешността. Влажността на въздуха е 92 %.

Животинският свят е беден: прилепи, пещерни бръмбари, мокрици, паячета.Единствено тук може да се види насекомото“Леденикус“ или „Светломразец“.

От растителният свят се срещат лишеи и мъхове, които са слабо развити. Пещерата е част от стоте национални обекта.Отпътуване за гр. Враца.

Свободно време в центъра на града и за обяд. Посещение на Историческия музей, площада със паметника на Христо Ботев, където всяка година се отдава почит на великия поет.

Отпътуване за Севлиево, Габрово, Велико Търново и Русе. Пристигане около 21 часа.

Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати неточности, или да настъпят промени, защото тя е с информационна и рекламна цел.  Най-достоверна и вярна информация е тази, предоставена в офиса на!!!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)