Вашата почивка в България и чужбина

 


Остров Серифос

0
Posted 17.12.2012 by Dntur.com in Блог
Σέριφος

Серифос е един типично цикладски остров, подходящ за спокойна почивка с множество осамотени заливчета, бели селца и златни пясъци които се редуват с диви планински масиви, оголени хълмове и уникални местности. Благодарение на слабо развития туризъм, острова е съхранил традиционния си облик.

Според митологията Персей е пристигнал до бреговете на Серифос с майка си Данаи заключени в един сандък. За да накаже царя на Серифос – Полидевки, е убил горгона Медуса и му показал отрязаната й глава, в резултат на което Полидевкис се е вкаменил от страх. Острова е богат на полезни изкопаеми които са допринесли за процъфтяването му още от древността.

Освен 72 – те прекрасни плажни ивици, Серифос предлага множество уникални атракции на които може да се насладите: походи или планинско колоездене по 7 – те маркирани пътеки на острова, гмуркане на фона на старите мини (Мегало Ливади) или корабокруширалия през Втората световна война (Кало Амбели) , незабравим залез при Св. Константино, най – красивата църква на острова, посещаване на манастира – форт Таксиархон от 16 – ти век с прозорци – наблюдателници и жълти стълбища, също и разходка до центъра на земята – става въпрос за едно пътешествие буквално в дълбините на земята ! От централната галерия на една мина в Мегало Ливади посетителя пресича една цяла планина и достига до плажа Калогеру (при залив Кутала) . Полупорутени мостове, релси и товарни вагони разкриват една незабравима сцена на щастливците които са имали възможността да посетят този подземен музей на металургията .

Вижте по-голяма карта


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)