Вашата почивка в България и чужбина

 


Остров Кимолос

0
Posted 18.12.2012 by Dntur.com in Блог
ostrov skiadi

Кимолос спада към западно цикладския комплекс и се намира до Милос. Независимо от малката си площ предлага безкрайни красоти. Вулканичен остров с уникална скална разновидност, Кимолос се слави с невероятните си плажове с дребен пясък и камъчки и живописни малки заливи.

Две селища (Меса Кастро и Ексо Кастро) образуват столицата на острова Хорио. Построена около основното ядро (средновековната крепост), Меса Кастро е съхранило всички особенности на цикладската архитектура по един  живиписен начин.Къщи очертават външната му стена и имат прозорци – вратички. Ексо Кастро е построено през17 – ти век и се е разпростряло около Меса Кастро.

Множество пътеки още се използват от местните жители и водят до всеки ъгъл на острова. Преоткрийте уникалната еко система на острова, където преобладават мирта, тръстика , смокинови дървета , лозя, също така и синия гущер, а по бреговете на северната не заселена част на острова е намерила убежище средиземноморската видра Monachus monachus.

Потърсете „Скиади“, една уникална скулптора на природата която прилича на огромна скална гъба.Последвайте чудесния маршрут от Хорио (през планина Склавос) към плажа Агиоклима с горещи извори , който чака уморените пътници. Горещи минерални извори също има и на Праса (където се добива креда), на Кастро с червените скали и на Терма.

Заслужава си да посетите съседния Полиего (достъпен само с кораб), който е най – големия не заселен остров на Егейско море и е идеално място за наблюдение на птичия свят.

Интернет страница: www.kimolos.gr


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)