KИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

KИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО   Екскурзията е дванайсетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Пекин, 2 нощувки със закуски в Сиан, 1 нощувка със закуска в Луоян, 3 нощувки със закуски в Шанхай, 1 нощувка със закуска в Хонг Конг; 1 обяд и 9 вечери; богата екскурзоводска програма в Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

KИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО

 

Екскурзията е дванайсетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Пекин, 2 нощувки със закуски в Сиан, 1 нощувка със закуска в Луоян, 3 нощувки със закуски в Шанхай, 1 нощувка със закуска в Хонг Конг; 1 обяд и 9 вечери; богата екскурзоводска програма в Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влака Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай и трансфери. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Qatar airways“ през Доха. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 01.04.2018 – 18.30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 20:30 ч. – отпътуване за Доха, Катар с полет на Катарските авиолинии.

 

ВТОРИ ДЕН – 02.04.2018 – Кацане в Доха в 01:10 ч. местно време. Полет за Пекин в 02:10 ч. Кацане на летището в Пекин в 14:55 ч.* Трансфер до хотела. Настаняване. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Пекин.

 

ТРЕТИ ДЕН – 03.04.2018 - Закуска. Обиколка на Пекин – площад „Тянaнмън”, символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света – „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на фабрика за производство на перли. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.04.2018 – Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадено от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Oбяд. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Нощувка в Сиан.

 

 

ПЕТИ ДЕН – 05.04.2018 - Закуска. Посещение на  гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния Свят. Разходка до Великата пагодата на голямата дива гъска. Разглеждане на най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Посещение на вечерно представление-спектакъл „ Династия Тан” с музика и танци. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

 

ШЕСТИ ДЕН – 06.04.2018 - Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Пристигане в Луоян. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на храмовия пещерен комплекс Лонгмен. Пещерите Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Свободно време в Луоян. Вечеря. Нощувка в Луоян.

 

СЕДМИ ДЕН – 07.04.2018 - Закуска. Трансфер до Дънфън и посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история  е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

 

ОСМИ ДЕН – 08.04.2018 – Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – 09.04.2018 – Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век.  Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) – най-високата в Азия и трета в света (с доплашане 98 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 98 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

 

 

ДЕСЕТИ ДЕН – 10.04.2018 – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай. Трансфер до Макао - един от най-уникалните градове в Азия с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао – разглеждане на руините на катедралата „Св. Петър” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Хонг Конг.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 11.04.2018 – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване с фуникуляр  до връх Виктория, от където се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Разходка до пристанище Абърдийн, чийто кей е пълен с традиционни рибарски лодки и пазара „Стенли маркет”. Свободно време. Посещение на фабрика за бижута „TSL”. Възможност за посещение на парка „Каулун“ с доплащане от 76  лева на човек. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.

 

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 12.04.2018 - Отпътуване за Доха с полет на авиокомпания „Qatar airways“ в 01:20 ч. Кацане в Доха в 05:35 ч. Полет за София в 07:05 ч. Кацане на летището в София в 12:05.

 

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:  

 

01.04.2018-12.04.2018

 

Цена на възрастен в двойна стая                  – 4199 лв. за записвания до 15.01.2018

Цена на възрастен в двойна стая                  – 4245 лв. за записвания от 16.01.2018

Цена за дете до 12 г. в стая с 2 възрастни   – 3499 лв.

Доплащане за индивидуална стая                 –   625 лв.

 

 

Посочената пакетна цена включва:

-     9 нощувки със закуски и вечери в хотели 4 звезди

-     1 обяд

-     самолетни билети София-Пекин и  Хонг Конг-София с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;

-     летищни такси;

-     вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай – Джухай;

-     билети за влак по маршрут Пекин-Сиан и по маршрута Сиан – Луоян;

-     билет за ферибот Макао- Хонг Конг;

-     всички трансфери по маршрута;

-     екскурзоводско обслужване;

-     входни такси за туристическите обекти по програмата;

-     водач – придружител от туроператора.

 

Посочената пакетна цена не включва:

-     Tакса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната –   150  в лева на човек.

-     Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

-     Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 24 лв.;

-     Бакшиши за шофъор и екскурзовод 3-5 USD на човек на ден

 

Примерни хотели по програмата:

 

Пекин:        Qianmen Jianguo Hotel  ****  или подобен – http://www.hoteljianguo.com/en/

Сиан:         Tianyu Gloria Hotel **** или подобен  – http://xian-grand.gloriahotels.com/

Луоян:        Peony Hotel **** или подобен -  http://www.peonyhotel.net/

Шанхай:     Days Hotel Shanghai Hongkou Forture **** или подобен – https://goo.gl/SdN8Xp

Хонг Конг: Harbour Plaza 8 Degree **** или подобен  – http://www.harbour-plaza.com

 

Забележка:

За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 

Допълнителна информация:

Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,66709 лева.

При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

 

Продължителност на полетите:

София – Доха         – около 4 ч. и 40 мин.

Доха – Пекин          – около 7 ч. и 45 мин.

Хонг Конг – Доха    – около 9 ч. и 15 мин.

Доха – София         – около 5 ч.

 

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)