ЯПОНИЯ 2018г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ЯПОНИЯ   Екскурзията е единадесетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Токио и 4 нощувки със закуски в Осака, 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Никко, Камакура, Йокохама, Фуджи, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ЯПОНИЯ

 

Екскурзията е единадесетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Токио и 4 нощувки със закуски в Осака, 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Никко, Камакура, Йокохама, Фуджи, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и билети за влака стрела Одавара – Осака. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус или микробус, а пътуването между Одавара и Осака се извършва с високоскоростен влак. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 14.10 ч. при екскурзията от 25.05. или 14.15 ч. при екскурзията от 02.11. –  отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” за Франкфурт. 15.30 ч. при екскурзията от 25.05. или 15.40 ч. при екскурзията от 02.11. -  кацане във Франкфурт. 18.05 ч. при екскурзията от 25.05. или 17.50 ч. при екскурзията от 02.11. -  излитане за Токио. Нощен полет.

 

ВТОРИ ДЕН – 12.15 ч. при екскурзията от 25.05. или 13.05 ч. при екскурзията от 02.11. -  кацане на летището в Токио. Посрещане от местния екскурзовод. Посещение на Одайба – един от най-модерните райони в Токио,известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* или 4*. Свободно време. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсои – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица Гинза, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е най-високата телевизионна кула в света. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза.  Обиколката на Токио продължава с pазглеждане на квартала Шинжуку, чието име се свързва главно с бизнес, търговия и нощен живот. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за град Никко (Токио – Никко 150 км). Пристигане в Никко и посещение на разположения сред гората храм Тошогу – гробница на шогун Токугава Иеясу, едно от главните действащи лица в романа на Джеймс Клавел „Шогун“. Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (Никко – Чузенджи 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония – водопада Кегон. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Токио – Камакура 70 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Отпътуване за Йокохама – вторият по големина град в Япония (Камакура – Йокохама 30 км). Пристигане в Йокохама и посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Обяд в местен ресторант. Посещение на Китайския квартал - основна атракция на града, център на различни събития и фестивали. Основната атракция на квартала се състои в многобройните ресторанти и хранителни щандове. Популярни храни са: манджу (топки от варено тесто с пълнеж), ястия с оризови продукти и широк спектър от други китайски традиционни специалитети. В този квартал се издига и храмът Куан Тай – пищно оцветен храм, построен през 1873 г. от китайските жители и посветен на китайския Бог на добрия бизнес и просперитет. Разходка в крайбрежния парк Йамашита, от който се открива прекрасна гледка към пристанището. Завръщане в  хотела в Токио. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Токио, възможност за самостоятелно посещение на забележителности в Токио. Водачът-придружител организира за желаещите следната програма: посещение на рибния пазар Акасака; разходка из парка Йойоги и по шикозната улица „Омоте – Сандо”; посещение на квартала „Шибуйа” – един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното куче Хачико, очакващо своя господар). По време на тази програма се ползва метро, билетите за метрото не са включени в пакетната цена на екскурзията. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Багажът (по един куфар на човек) се трансферира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Осака. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Посещение на планината Фуджи и изкачване до нейната пета станция. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и обяд в местен ресторант. Трансфер до гарата в Одавара. (Одавара – Осака 430 км). Пътуването до гара Шин в Осака   се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пътуването е в рамките на около 140 минути. Пристигане в Осака. Трансфер до хотела в Осака. Настаняване в хотел 3* или 4* за 3 нощувки в Осака. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Киото (Осака – Киото 55 км) – в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Пристигане в Киото и посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Обяд в местен ресторант. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в старата част на Които из квартала Гион – най-известният гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време. Трансфер до хотела в Осака. Пристигане в хотела. Нощувка

 

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Киото. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, намиращ се в северната част на Киото. Построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като „Златния павилион“. Разглеждане на храма Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина и вписан в листата на световното културно  наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Завръщане в Осака. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕСЕТИ ДЕН –  Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Пристигане в Нара и разглеждане на шинтоиското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, дванадесет от които разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където величествените животни се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани.  Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Обяд в местен ресторант. Трансфер до Осака. Пристигане в Осака. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки.  Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Пристигане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН –  Закуска. Трансфер до летище Кансай в Осака. 10.10 ч. при екскурзията от 25.05. или 10.50 ч. при екскурзията от 02.11. – полет за Франкфурт с полет на авиокомпания „Луфтханза”. 15.00 ч. при екскурзията от 25.05. или 14.50 ч. при екскурзията от 02.11. – кацане във Франкфурт. 19.00 ч. при екскурзията от 25.05. или 18.50 ч. при екскурзията от 02.11. – полет за София. 22.10 ч. при екскурзията от 25.05. или 22.05 ч. при екскурзията от 02.11. – кацане в София.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

25.05.2018 – 04.06.2018

02.11.2018 – 12.11.2018

 

Цена на възрастен в двойна стая 5666 лв.

Цена на човек в индивидуална стая 6199 лв.

Цена на трети възрастен в стая – 5359 лв.

Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 5166 лв.

Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 5366 лв.

 

 

 

 

Посочената пакетна цена включва:

- самолетни билети София – Токио и Осака – София с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;

- летищни такси;

- 5 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Токио и 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Осака;

- 7 обяда в местни ресторанти;

- билет за влак „Стрела” /стандартна класа/ по маршрут Одавара-Осака;

- трансфер на 1 куфар на човек от Токио до Осака;

- всички трансфери по маршрута;

- екскурзоводско обслужване на английски със симултанен превод на български език от водача на групата;

- входни такси за посещаваните туристически обекти – храма Асакуса, Императорския дворец, Токио Тауър – основната панорамна площадка, храма Тошогу, храма Котокуин, градината Санкей-ен, замъка Ниджо, храмовия комплекс Кийомидзу,храма Санджусанген-до, чайна церемония в храма Кодаиджи, храма Кинкаку-джи, храма Рьоан-джи, замъка Осака, будисткия храм Тодайджи, шинтоиското светилище Касуга Таиша;

- водач – придружител от туроператора.
Посочената пакетна цена не включва:

- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

- Напитки по време на храненията;

- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;

- Разходи от личен характер

 

 Примерни хотели:

Токио – Candeo Hotels Ueno Park Hotel 3* – https://www.candeohotels.com/en/ueno/  Осака – Candeo Hotel Namba 4* - https://www.candeohotels.com/multi-language/branch?branch=namba&lang=en

 

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

 

Местна валута – Японска йена.

ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от Българиия.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)