ЯПОНИЯ – В СЕЗОНА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

  ЯПОНИЯ – В СЕЗОНА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ   Екскурзията е десетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Токио и 3 нощувки със закуски в Осака, 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Фуджи, Хаконе, Никко, Камакура, Йокохама, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 

ЯПОНИЯ – В СЕЗОНА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ

 

Екскурзията е десетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Токио и 3 нощувки със закуски в Осака, 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Фуджи, Хаконе, Никко, Камакура, Йокохама, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и билети за влака стрела Токио – Осака. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с минибус или автобус, а пътуването между Токио и Осака се извършва с високоскоростен влак. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 01.04.2018 – Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” в 12:55 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 13:50 ч. Полет за Токио в 16:15 ч. Нощен полет.

 

ВТОРИ ДЕН – 02.04.2018 – Кацане на летището в Токио в 10:50 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – 03.04.2018 – Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсои – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица Гинза, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза.  Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е най-високата телевизионна кула в света. Разглеждане на района Шинжуку  – един от 23-те района на Токио, чието име се свързва главно с бизнес и търговия. Обиколката на Токио продължава с посещение на района Шибуйа – един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления. Пешеходна разходка и посещение на статуята на Хачико, издигната в памет на кучето Хачико пред гара Шибуя. 18:00 ч. Трансфер до хотела в Токио. 18:30 ч. Пристигане в хотела. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.04.2018 – Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Посещение на планината Фуджи и изкачване до нейната пета станция. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и разходка с лодка по езерото Аши, откъдето се откриват великолепни гледки към планините Фуджи и Хаконе. По-късно – посещение на панорамната площадка пред лифта Комагатаке, с който само за 7 минути можете да се изкачите до станцията Лейк Сайд, намираща се на върха на планината Хаконе. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – 05.04.2018 – Закуска. Отпътуване за град Никко (Токио – Никко 150 км). Пристигане в Никко и посещение на разположения сред гората храм Тошогу – гробница на шогун Токугава Иеясу, едно от главните действащи лица в романа на Джеймс Клавел „Шогун“. Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (Никко –Чузенджи 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония – водопада Кегон. Свободно време за снимки и почивка. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН – 06.04.2018 – Закуска. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Токио – Камакура 70 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Йокохама– вторият по големина град в Япония (Камакура – Йокохама 30 км). Пристигане в Йокохама и посещение на Китайския квартал - основна атракция на града, център на различни събития и фестивали. Основната атракция на квартала се състои в многобройните ресторанти и хранителни щандове. Популярни храни са задушените кифли (манджу), ястия с оризови продукти и широк спектър от други китайски традиционни специалитети. В този квартал се издига и храмът Куан Тай – пищно оцветен храм, построен през 1873 г. от китайските жители и посветен на китайския Бог на добрия бизнес и просперитет. Разходка в крайбрежния парк Йамашита, построен след голямото земетресение в Канто през 1923 г. В парка, освен откритите зелени площи с места за почивка и фонтани, може да бъде посетен и кораб-музей със запазен интериор от 30-те години на XIX век, сред чиито редовни пътници били членовете на императорското семейство. Посещение на Червеното хранилище – център на множество културни и търговски събития. Центърът се състои от две сгради, изградени от червени тухли, в които се помещават множество кафенета, ресторанти и магазини, а всички сезонни събития и постановки се провеждат на площада между двете сгради. Посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН – 07.04.2018 – Закуска. Трансфер до гарата в Токио. Багажът (по един куфар на човек) се трансферира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Осака (Токио – Осака 500 км). Пътуването до гара Шин в Осака   се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пътуването е в рамките на около 170 минути. Пристигане в Осака и обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Свободно време за покупки на Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Трансфер до хотела в Осака. Настаняване в хотел 3* или 4* за 3 нощувки в Осака. Нощувка.

 

ОСМИ ДЕН – 08.04.2018 – Закуска. Отпътуване към Киото (Осака – Киото 55 км) – в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Пристигане в Киото и посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, намиращ се в северната част на Киото. Построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като „Златния павилион“. Разглеждане на намиращия се в близост храм Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина и вписан в листата на световното културно  наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода  Токугава.  Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в квартала Гион – най-известният гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Трансфер до хотела в Осака. Пристигане в хотела. Нощувка.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – 09.04.2018 – Закуска. Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Пристигане в Нара и разходка в храмовия комплекс на града. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтуисткото светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, дванадесет от които разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където величествените животни се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани.  Обяд в местен ресторант. Трансфер до Осака. Пристигане в Осака и разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Пристигане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕСЕТИ ДЕН – 10.04.2018 –  Закуска. Отпътуване за международно летище Кансай в Осака. Отпътуване за Франкфурт с полет на авиокомпания „Луфтханза” в 10:00. Кацане във Франкфурт в 14:50 ч. Полет за София в 18:55 . Кацане в София в 22:05 ч.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

01.04.2018 – 10.04.2018

 

Цена на възрастен в двойна стая                  – 5999 лв.

Цена на човек в индивидуална стая              – 6498 лв.

Цена на трети възрастен в стая                     – 5737 лв.

Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни   – 5529 лв.

Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен   – 5799 лв.

 

Посочената пакетна цена включва:

-     самолетни билети София – Токио и Осака – София с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;

-     летищни такси;

-     5 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Токио и 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Осака;

-     билет за влак „Стрела” /стандартна класа/ по маршрут Токио-Осака;

-     трансфер на 1 куфар на човек от Токио до Осака

-     всички трансфери по маршрута;

-     екскурзоводско обслужване на английски със симултанен превод на български език от водача на групата;

-     входни такси за посещаваните туристически обекти – храма Асакуса, Императорския дворец, Токио Тауър – основната панорамна площадка, лифт до Фуджи, разходка с лодка по езерото Аши, лифта Комагатаке, храма Тошогу, храма Котокуин, Червеното хранилище, градината Санкей-ен, замъка Осака, храма Кинкаку-джи, храма Рьоан-джи, замъка Ниджо, храмовия комплекс Кийомидзу, чайна церемония в храма Кодаиджи, будисткия храм Тодайджи, шинтоиското светилище Касуга Таиша;

-     водач – придружител от „Руал Травел” ООД.
Посочената пакетна цена не включва:

-     Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

-     Напитки по време на храненията;

-     Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;

-     Разходи от личен характер

 

Примерни хотели:

Токио: Candeo Hotels Ueno Park Hotel 3*https://www.candeohotels.com/en/ueno/

Осака: Osaka Tokyu REI Hotel 3*  http://osaka.tokyuhotels.com/

 

Забележки:

Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.

 

Местна валута – Японска йена.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)