УИКЕНД В КАТАР

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

УИКЕНД В КАТАР   Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Доха в хотели 4 или 5 звезди на база закуска, самолетен билет, трансфери и екскурзоводска програма на български език. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

УИКЕНД В КАТАР

 

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Доха в хотели 4 или 5 звезди на база закуска, самолетен билет, трансфери и екскурзоводска програма на български език. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с „Катарски авиолинии’’ (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг).

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 05.11.2020 – 12:25 ч. – 18:05 ч. – полет София – Доха. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 06.11.2020 - Закуска. Панорамна обиколка на Доха – „Перлата на Катар“ – луксозен жилищен комплекс, разположен на изкуствен остров край бреговете на Западния залив на Доха, с площ от 4 кв.км, приютяващ частни резиденции, апартаменти, луксозни хотели, магазини и ресторанти; архитектурен комплекс „Катара“, показващ историята на Катар; Кралските конюшни и хиподрума за конни надбягвания; посещение на музея на Ислямското изкуство, дело на архитекта Йео Минг Пей; пазара Сук Уоакиф, където могат да се закупят подправки, ръчно изработени сувенири и традиционни стоки. Заръщане в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия – следобедно джип сафари „Бягство към пустинята“ (с доплащане 108 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване; организира се при мин. 10 участника). Мястото на което ще се озовете е признато от ЮНЕСКО за природен резерват със собствена екосистема и е едно от малкото места в света, където морето нахлува дълбоко в сърцето на пустинята. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – 07.11.2020 – Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Природните дарове на Катар’’ с посещение на музея на шейх Фасал и плажа Зекрийт (с доплащане 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 6 участника). Програмата включва: фото пауза на скалните образувания Рас Абрук – пейзаж от варовикови скални образувания, изваяни от вятъра, преминаване през типично село, разходка по плажа Зекрийт, посещение на светилището на Ал Маха, в което се помещава елегантният арабски орикс, уникален за тази част на света, вечната скулптура на Ричард Сера, наречена “Изток-запад“ и посещение на музея на шейх Фасал. Това е един от най-големите частни музеи в света, помещаваща и личната колекция ретро автомобили на шейха. Вечерта – възможност за круиз с традиционно корабче с включена вечеря (с доплащане 147 лв. за възрастен и 137 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване; организира се при мин.10 участника). Едно незабравимо пътешествие по време на което ще се насладите на величествената гледка към нощна Доха. Пътуването продължава 3 часа по крайбрежната част на Доха. Ще стигнете до „Перлата“ – лускозният остров, дом на много от най-богатите шехове на държавата. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.11.2020 – Закуска. Свободно време или възможност за самостоятелно посещение на някои от търговските центрове в Доха. Следобед – трансфер до летището. 17:00 ч. – 21:15 ч. – полет Доха – София.

 

Дати и цени на човек в лева:

 

05.11.2020 – 08.11.2020

 

Хотел

На човек в двойна стая

1621

 1723

Допл. за инд. стая

160

168

Нам. за 3-ти възр.

77

36

Нам. за дете до 11 г.+ 2 възр.

107

235

 

Хотели, които използваме при съответния вариант (или подобни):

 

A Holiday Inn The Business Park****

B Crowne Plaza The Business Park*****

 

Цената включва:

- Самолетен билет София – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;

- 3 нощувки със закуски в хотел 4*/5* в Доха;

- Панорамна обиколка на Доха;

- Водач – придружител от туроператора.
Цената не включва:

- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

- Допълнителни екскурзии;

- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;

- Застраховка „Отмяна на пътуване”;

- Разходи от личен характер.

 

Допълнителни услуги:

 

-       Джип сафари „Бягство към пустинята“ –  108 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 10 участника).

 

-       „Природните дарове на Катар’’ с посещение на музея на шейх Фасал и плажа Зекрийт - 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 6 участника).

 

-       Круиз с традиционно корабче с включена вечеря - 147 лв. за възрастен и 137 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин.10 участника).

 

 

 

Продължителност на полетите:

София – Доха и обратно: около 4 ч. и 50 мин;

 

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през август 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)