РОДОС И МАРМАРИС – ДРЕВНИ КУЛТУРИ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

РОДОС И  МАРМАРИС – ДРЕВНИ КУЛТУРИ  В ПРОГРАМАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:  ЛИНДОС – РОДОС –  МАРМАРИС – АНТАЛИЯ  - АСПЕНДОС  –  ПАМУККАЛЕ   Дати на пътуване: 03.04.2018г.  - Цена на човек 499.00лв Дати на пътуване: 10.04.2018г. –  Цена на човек 539.00лв Дати на пътуване: 17.04.2018г. –  Цена на човек 559.00лв Дати на пътуване: 24.04.2018г. – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

РОДОС И  МАРМАРИС – ДРЕВНИ КУЛТУРИ 

В ПРОГРАМАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ: 

ЛИНДОС – РОДОС –  МАРМАРИС – АНТАЛИЯ  - АСПЕНДОС  –  ПАМУККАЛЕ

 

Дати на пътуване: 03.04.2018г.  - Цена на човек 499.00лв

Дати на пътуване: 10.04.2018г. –  Цена на човек 539.00лв

Дати на пътуване: 17.04.2018г. –  Цена на човек 559.00лв

Дати на пътуване: 24.04.2018г. –  Цена на човек 599.00лв

Дати на пътуване: 01.05.2018г. –  Цена на човек 639.00лв

 

Открийте невероятните съкровища, които предлагат Гърция и Турция. Това, което свързва тези две съседски държави, е изключителното богатство на древно културно наследство, изумрудено море и неповторима природа. Красивите пейзажи на Ликия и остров Родос завинаги ще останат в сърцето ви.

1 ДЕН  ПОЛЕТ ДО АНТАЛИЯ: Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с “Добре дошли“. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

2 ДЕН  АНТАЛИЯ – ДАЛАМАН: Закуска. Обиколка на Анталия – един от най-красивите градове на Турската ривиера. Ще разгледате някои от символите на града – “Улу джамия” и “Адриановата порта”. След това ще продължите към легендарния античен гр. Термесос, разположен на 1000 м надморска височина в националния парк “Гюлюк”. Пътят до гр. Даламан минава по крайбрежието, откъдето можете да се насладите на великолепната гледка към морето, боровите гори и върховете на планина Торос. Нощувка в Даламан / Мармарис.

3 ДЕН  ДАЛАМАН  – МАРМАРИС РОДОС: Закуска. Ранно тръгване за Мармарис, откъдето с модерен катамаран ще се отправите на екскурзия до гръцкия остров Родос. Пристигане и обиколка на района за първи впечатления от острова. Ще имате възможност да посетите бившия площад на “Родоския колос” (едно от Седемте чудеса на света). Нощувка в Родос. По желание можете да участвате и в допълнително организираната гръцка нощ.

4 ДЕН  СВОБОДНО ВРЕМЕ (Допълнителна екскурзия в Родос): Закуска. Свободно време. Този ден можете да изберете пълен релакс или допълнителна ексзкурзия до известното село Линдос, един от най-важните градове в Древна Гърция. По пътя нагоре ще видите и внушителния акропол с прекрасна гледка към боядисаните в бяло къщи, разположени по склона. В Родос ще се разходите до Стария град и родоската крепос (обект от културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО). Други забележителности в Родос са “Часовниковата кула” над пристанището със своята великолепна гледка и “Родоския замък” от XIV в., построен от рицарите хоспиталиери.

5 ДЕН  РОДОС – ПАМУККАЛЕ

Закуска. След нея отново се връщате с модерен катамаран до Мармарис и продължавате към Памуккале (обект от културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО). Варовиковите отлагания на термалните извори са образували снежнобели  фигури. Още от древността хората вярват, че този очарователен феномен на природата е източник на лечебни сили. След пристигането ще имате възможност да си вземете топла вана в термален хотел в района. Нощувка в Памуккале.

6 ДЕН  ХИЕРАПОЛИС – АНТАЛИЯ: Закуска. Останките от великолепния град Хиераполис, който достига културния си разцвет по времето на Римската империя, са разположени по горната страна на варовиковите каскади. Ще видите основите на храма на Аполон, датиращ от III в. пр.н.е., както и красивия римския амфитеатър със своите петдесет стъпала от травертин. Екскурзията към Анталия ви води през прекрасната природа на планината Торос, а по пътя ще имате възможност да посетите фабрика за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство. Нощувка в Анталия.

7 ДЕН  АСПЕНДОС – НАЙ-ВЕЛИКИЯТ АМФИТЕАТЪР : Закуска. Ще посетите древния град Аспендос, днес известен още като Памфилия. Неговият амфитеатър, построен през II в. пр.н.е. е един от най-добре запазените символи от Римско време. По време на обиколката ще можете да пазарувате, най-вече накити и кожени изделия. Нощувка в Анталия.

8 ДЕН  ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ: Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

 

ВСИЧКО ТОВА Е  ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

полети с реномирана авиокомпания;

 всички летищни такси (20 кг регистриран   и  5 кг салонен  багаж); ТРансфер (модерен автобус с  климатик. ПЪТУВАНЕ  ДО РОДОС  И ОБРАТНО  С  МОДЕРЕН  КАТАМАРАН);

настаняване (специално за вас сме  избрали отлични 4* хотели);

храна (7 богати закуски на блок маса);

екскурзовод (с български език. По време на целия престой той ще  бъде с вас, за  да ви дава подробна  информация  за цялата  програма, ще ви съветва  и оказва съдействие).

 

Допълнително заплащане:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 8,80 лв.;

ПАКЕТ 7 ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА: 199 лв.

Доплащане за индивидуално настаняване (в случай че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 40 лв. на вечер. Полет от летище Варна: 80 лв.

пакет допълнителни екскурзии: 499 лв.;

Застраховка „Отмяна на пътуването”

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)