ПРАГА – СВЕТИ ВАЛЕНТИН – самолет

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ПРАГА – СВЕТИ  ВАЛЕНТИН – самолет   Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел в центъра на Прага, самолетен билет и трансфери. Лети се с авиокомпания „България Ер”.   ПРОГРАМА   13.02.2018 – 10:25 ч. – отпътуване от летище София. 11:20 ч. – кацане в Прага. Трансфер до избрания от Вас [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ПРАГА – СВЕТИ  ВАЛЕНТИН – самолет

 

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел в центъра на Прага, самолетен билет и трансфери. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

 

ПРОГРАМА

 

13.02.2018 – 10:25 ч. – отпътуване от летище София. 11:20 ч. – кацане в Прага. Трансфер до избрания от Вас хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

 

14.02.2018 - Закуска. Свободен ден в Прага или програма по желание: полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (с доплащане 45 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; обиколката се провежда при минимум 6 участника). Програмата продължава около 3 часа и включва: Храдчани – Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. След обяд – свободно време. Нощувка.

 

15.02.2018 - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 45 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзовод на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

 

16.02.2018 - Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. 12:15 ч. – отпътуване от Прага. 15:05 ч. – кацане в София.

 

 

Цени на човек в лева според настаняването:

 

Хотел

На човек в двойна стая

666

725

Допл. за инд. стая

60

90

Нам. за 3-ти възр.

0

12

Нам. за дете до 11 г.+2 възр.

35

35

Нам. за дете до 11 г.+1 възр.

25

25

      

Хотели в Прага, които ползваме при програмите:

 

Victoria*** - в оживения квартал „Жижков“ с множество ресторанти и магазини наоколо, в непосредствена близост до спирка на трамвай, на 20 мин. пеша от Вацлавския площад и 10 мин с трамвай;

B Best Western City Moran**** – в Нове место, на няколко мин. пеша от Вацлавския площад, Карловия мост и Националния театър.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:

 

Пакетната цена включва самолетен билет (включително летищни такси), настаняване в съответната категория хотели на база нощувка и закуска, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводските услуги по описаната програма.

Пакетната цена не включва таксите за вход в музеи, билети за корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр., както и някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане.

Медицинските застраховки за акутни заболявания са с доплащане по 2 лв. на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс.

При цените за деца, формулировката дете + един или двама възрастни означава дете с един или, съответно, двама възрастни в стая. Формулировката „цена за трети възрастен” означава цена за възрастен, настанен на трето легло с други двама възрастни в стая.

При настаняване в тройна стая понякога третото легло е допълнително. Агенцията  не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи трите легла ще са с еднаква големина и еднакво удобни.

Туристите, пътуващи сами, задължително трябва да доплатят за индивидуална стая.

Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по-скъпи категории стаи.

При ранен час на полета на връщане, туристите нe ползват последната закуска в хотела.

Точните часове на полетите са изписани върху самолетните билети.

Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

 

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)