ОТ БАЛТИКА ДО НОРДКАП – КРАСОТАТА НА СЕВЕРА

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

  ОТ БАЛТИКА ДО НОРДКАП – КРАСОТАТА НА СЕВЕРА   * РИГА * ТАЛИН * ХЕЛЗИНКИ * РОВАНИЕМИ * ЛАПЛАНДИЯ * НОРДКАП * АЛТА * СТОКХОЛМ   ДЕН 1 | Полет до Рига Пристигате в Рига (столицата на Латвия) следва трансфер до хотела. Нощувка в района на Рига.   ДЕН 2 | Рига – Талин Закуска. Ще имате свободно [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 

ОТ БАЛТИКА ДО НОРДКАП - КРАСОТАТА НА СЕВЕРА

 

* РИГА * ТАЛИН * ХЕЛЗИНКИ * РОВАНИЕМИ * ЛАПЛАНДИЯ * НОРДКАП * АЛТА * СТОКХОЛМ

 

ДЕН 1 | Полет до Рига

Пристигате в Рига (столицата на Латвия) следва трансфер до хотела. Нощувка в района на Рига.

 

ДЕН 2 | Рига – Талин

Закуска. Ще имате свободно време за опознаване на Рига или да се включите към обзорната екскурзия с екскурзовод (“Пакет допълнителни екскурзии”). След това ще се отправите към Талин (столицата на Естония). Отново ще разполагате със свободно време или опцията за екскурзия с екскурзовод (“Пакет допълнителни екскурзии”). Ще посетите хълма Тоомпея, талинската и руската катедрала. Нощувка в района на Талин.

 

ДЕН 3 | Талин – Хелзинки – Лахти

Закуска. Ще се предвижите с ферибот до Хелзинки (столицата на Финландия). Ще може да се включите в обзорна разходка (“Пакет допълнителни екскурзии”), в която ще видите старото пристанище, финландския пазар, Хелзинкската катедрала или Успенската православна катедрала. Ще продължите към столицата на спорта Лахти и ще видите забележителната шанца за ски скокове “Salpausselka”. Нощувка в района на Финската езерна област.

 

ДЕН 4 | Рованиеми – Финска Лапландия

Закуска. Ще посетите Рованиеми (столицата на финландския регион Лапландия). Ще продължите към селото на Дядо Коледа, където дори и през лятото всичко е на зимна и коледна тематика, включително музиката! Преди да влезете в селото обаче, ще пресечете Северния полярен кръг и ще участвате в арктическо кръщене, което ще Ви направи част от семейството на полярните изследователи. По-късно лично ще посетите Дядо Коледа и ще имате възможност да изпратите коледно писмо чрез неговата собствената пощенска служба на Joulupukki, което да бъде доставено до любимите Ви хора навреме за Коледа. Нощувка в района на Финска Лапландия.

 

ДЕН 5 | о. Магерия – п-ов Нордкап

Закуска. Ще пътувате до фиорда Порсангер, докато стигнете до величествения остров Магерия. По пътя ще се насладите на изумителни природни гледки, характерни за острова: от многообразните скални форми и образувания, откритите пейзажи и уникалната атмосфера. Нощувка на п-ов Нордкап.

 

ДЕН 6 | Нордкап – Алта – Финска Лапландия

Закуска. Този ден е кулминацията на пътуването – посещението на втората най-северна точка в Европа – Нордкап. Ще посетите туристическия център „Нордкап Хол“ (“Пакет допълнителни екскурзии”), ще си направите уникални снимки на огромната скала на носа и паметника Нордкап Глоуб. Ще се разходите по платото, докато се наслаждавате на мистична гледка към това, което някога хората са смятали за „края на света”. Ще продъл- жите към Алта – градът на Северното сияние. Ще разгледате

и катедралата на сиянието, вдъхновена от чудото и мистиката на това природно явление. На връщане отново ще преминете във Финска Лапландия, където ще нощувате.

 

ДЕН 7 | Финска и Шведска Лапландия

Закуска. Отпътувате за Швеция и отново ще преминете през Финландия. Ще посетите страната на Астрид Линдгрен, отново ще прекосите Арктическия кръг, ще се насладите на стръмни върхове, ледници и скали, както и на спираща дъха шведска природа. Нощувка в Шведска Лапландия.

 

 

 

 

ДЕН 8 |  Шведска Лапландия – Йостерсунд – Даларна

Закуска. Ще продължите към Йостерсунд до красивото езеро Стурсьон, в което се предполага, че живее чудовище. По пътя ще се насладите на уникалния пейзаж на Емтланд. След това ще преминете през провинция Даларна, която има един от най-уникалните природни пейзажи в света. Провинцията е

известна не само с традиционното производство на дървени кончета – популярен сувенир, а днес и символ на Швеция, но и с известния цвят червено, в който са боядисани местните дървени къщи. Нощувка в района на Даларна.

 

ДЕН 9 |  Даларна – Стокхолм – Рига

Закуска. Ще посетите Стокхолм (столицата на Швеция) с възможност да се включите в обиколка разходка из града (“Пакет допълнителни екскурзии”). Ще видите впечатляващия Кралски дворец, гледката от най-известната шведска „тераса”, както и много добре запазения Стар град. В ранната вечер ще отплавате с ферибот към Рига, а на борда ще се насладите на развлекателната програма и огромно разнообразие от кафенета, барове и магазини, които да посетите. Нощувка на борда.

 

ДЕН 10 |  Полет до България

Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

 

Цената за избраната дата включва:

 

ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР - Летище-Хотел-Летище с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - отлични хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 9 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

Цената не включва:

 

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до        65 г.: 15,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799,00 лв.

В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

 

Ние Ви препоръчваме:
“Пакет допълнителни екскурзии” – 299,00 лв., който осигурява:

  • Обзорна разходка в Рига;
  • Обзорна разходка в Талин;
  • Обзорна разходка в Хелзинки;
  • Посещение на Нордкап Хол;
  • Обзорна разходка в Стокхолм.

- ”Пакет вечери” – 449,00 лв. , който осигурява:

  • 8 вечери (2-степенно меню или шведска маса);
  • 1 специална вечеря на борда на кораба от Стокхолм до Рига – богат бюфет с напитки (неограничено).

- Застраховка “Отмяна на пътуването

Дати и цени – сезон Есен 2020:

 

Date

BB

HB

EXC

SGL

Авиокомпания

Полетна информация

04.08.2020

2499

499

299

799

N/A

N/A

15.09.2020

2399

499

299

799

N/A

N/A

 

* Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

 

*Депозит при направа на резервация: 400,00 лв. на човек.

 

 

Примерни хотели по програмата:

 

Очаквайте скоро!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)