МАРОКО – ИМПЕРСКИ ГРАДОВЕ * КАЗАБЛАНКА * РАБАТ * ФЕС * МЕКНЕС * МАРАКЕШ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

  ДЕН 1 | Полет до Казабланка Нощен полет. Eкскурзоводът ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела и настаняване в района на Казабланка.   ДЕН 2 | Казабланка – Рабат – Фес Закуска. В Казабланка ще посетите джамията Хасан II (отвън), плажа Корниш, сградата на Съдебната палата, двореца на Мохамед V. Рабат, столицата на [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 

ДЕН 1 | Полет до Казабланка

Нощен полет. Eкскурзоводът ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела и настаняване в района на Казабланка.

 

ДЕН 2 | Казабланка – Рабат – Фес

Закуска. В Казабланка ще посетите джамията Хасан II (отвън), плажа Корниш, сградата на Съдебната палата, двореца на Мохамед V. Рабат, столицата на Кралство Мароко, ще направите панорамна обиколка на Кралския дворец Мечуар, средновековната крепост Касба Одая, прекрасния мавзолей на Мохамед V, кулата Хасан. Пътуването продължава до Фес, пристига се в края на деня. Нощувка

в района на Фес.

 

ДЕН 3 | Фес

Закуска. Посещение на Фес ел Бали и неговите исторически обекти: медерса Атарин (ислямски колеж от XIV век), джамията Карауин (отвън) – един от най-старите, действащи и до днес, университети в света, фонтана Нежарин, района с коритата за обработка и боядисване на кожи и посещение на традиционен марокански пазар. Следобед посещение на Фес ел Жадид – крепостните

стени, Кралския дворец (отвън) и еврейския квартал. Нощувка в района на Фес.

 

ДЕН 4 | Фес – Волубилис – Мекнес

Закуска. Отпътуване за Волубилис, където ще видите едни от най-добре запазените останки от времето на Римската империя. Продължавате към Мекнес, един от имперските градове – градът на Султан Мулей Исмаил, ще посетите традиционна тъкачница за килими, площад Ел Хедим, както и огромните порти Баб ел Кемис и Баб Мансур. Нощувка в района на Мекнес.

 

ДЕН 5 | Мекнес – Бени Мелал – Маракеш

Закуска. Отпътуване към Маракеш през Кенифра и Бени Мелал – един от трите имперски града. Градът се е казвал ”Исмали”, кръстен на втория марокански владетел на династия Алауит, Мулай Исмаил. Пристигане в Маракеш. Нощувка в района на Маракеш.

 

ДЕН 6 | Маракеш

Закуска. Днешният ден е посветен на колоритния Маракеш, “Перлата на юга”. Ще посетите джамията Кутубиа, една от най-красивите сгради на града, двореца Бахия с типичната си мароканска архитектура и маслиновата градина на Менара. По-късно ще разгледате фабрика за бижута и кожа, традиционни за Мароко. Ще присъствате на модно ревю с кожени изделия в европейски стил и ще имате възможност за покупка. В края на деня ще посетите площада Джема ел Фна (обявен за паметник на ЮНЕСКО), където ще откриете всякакви забавления, като укротители на змии, акробати, монаси и други атракции. Нощувка в района на Маракеш.

 

ДЕН 7 | Свободно време или излет

Закуска. Свободно време или излет в околностите на Маракеш, предложен от любезните ни марокански партньори. Нощувка в района на Маракеш.

 

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска. Свободно време и възможност за късно освобождаване на стаята с вечеря (срещу допълнително заплащане). Трансфер до летище Казабланка и полет до София.

 

 

Цената за избраната дата включва:

 

ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР - Летище-Хотел-Летище с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - комфортни 4* хотели според местната категоризация.

ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
ЕКСКУРЗОВОД с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

Цената не включва:

 

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до        65 г.: 12,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 339,00 лв.

- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор;

 

Препоръчваме :

 

“Пакет културна програма и вечери” - 199,00 лв. на човек.:

• Входни такси във всички места според програмата;

• Професионален екскурзовод с български език;

• Щедри вечери за целия период.

- Застраховка “Отмяна на пътуването

Дати и цени – сезон Есен 2020:

 

Date

BB

HB + EXC

SGL

Авиокомпания

Полетна информация

25.11.2020

1499

199

339

LUFTHANSA

N/A

 

* Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

*Депозит при направа на резервация: 200.00 лв. на човек.

 

Примерни хотели по програмата:

 

- Казабланка – 1 нощувкa в хотел HOTEL SUISSE CASABLANCA 4*

- Фес – 2 нощувки в хотел HOTEL VOLUBILIS FES 4*

- Мекнес – 1 нощувка в хотел ZAKI SUITES HOTEL & SPA 4*

- Маракеш – 3 нощувки в хотел HOTEL ATLAS ASNI 4*


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)