Ликия – земя на легенди Aнталия, Хиераполис, Памуккале и Мира на цени от 559 ЛЕВА!

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

Ликия – земя на легенди Aнталия, Хиераполис, Памуккале и Мира на цени от  559 ЛЕВА! Направете своята резервация за незабравима 8-дневна екскурзия по Ликийското крайбрежие   Дати на пътуване:  25.09.2018г.  – Цена на човек 766.80 лв Дати на пътуване:  02.10.2018г.  – Цена на човек 726.80  лв Дати на пътуване:  09.10.2018г.  – Цена на човек 686.80 [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Ликия – земя на легенди

Aнталия, Хиераполис, Памуккале и Мира на цени от  559 ЛЕВА!

Направете своята резервация за незабравима 8-дневна екскурзия по Ликийското крайбрежие

 

Дати на пътуване:  25.09.2018г.  – Цена на човек 766.80 лв

Дати на пътуване:  02.10.2018г.  – Цена на човек 726.80  лв

Дати на пътуване:  09.10.2018г.  – Цена на човек 686.80 лв

Дати на пътуване:  16.10.2018г.  – Цена на човек 686.80 лв

Дати на пътуване:  23.10.2018г.  – Цена на човек 666.80 лв

Дати на пътуване:  30.10.2018г.  – Цена на човек 646.80 лв

Дати на пътуване:  13.11.2018г.  – Цена на човек 606.80 лв

Дати на пътуване:  20.11.2018г.  – Цена на човек 566.80 лв

Дати на пътуване:  27.11.2018г.  – Цена на човек 566.80 лв

 

Програмата на екскурзията включва:

 

Ден 1:  Полет до Анталия

Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

 

Ден 2: Мира

Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния град Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция. Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Фетие

 

Ден 3: Ликия

Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажът Изтузу, известен още като Плажа на костенурките. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате  следващите два дни. Нощувка в Кушадасъ.

 

Ден 4: Ефес

Закуска. Предстои ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо. Античните паметници чакат и вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Нощувка в Кушадасъ.

 

Ден 5: Памуккале

Закуска. Пътят до Памуккале (на български – Дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в Памуккале.

 

Ден 6: Хиераполис – Анталия

Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.

 

Ден 7: Анталия

Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ Минаре, сиреч Минарето с вдлъбнатините – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран

Нощувка в района на Анталия.

 

Ден 8: Пътуване към дома

Закуска. Трансфер до летището и завръщане в България.

 

Цената включва:

  • Самолетен билет
  • 20кг регистриран багаж и 5кг ръчен багаж
  • Трансфер хотел – летище – хотел
  • 7 нощувки в 4* и 5* хотели
  • Екскурзионна обиколка с луксозен автобус като посещавате:
  • Мира; Ликия; Ефес; Памуккале; Хиераполис – Анталия
  • 7 закуски и вечери на блок маса
  • Медицинска  застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро.

 

 

Допълнително заплащане:

Доплащане за индивидуално настаняване

(ако пътувате самостоятелно): 30 лв. на нощ


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)