ЛИКИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ ЕСЕН 2019г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ЛИКИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ   Ликия – земя на легенди Aнталия, Хиераполис, Памуккале и Мира. Направете своята резервация за незабравима 8-дневна екскурзия по Ликийското крайбрежие   Дати на пътуване: 01.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  766.80лв Дати на пътуване: 08.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  766.80лв Дати на пътуване: 15.10.2019г. Цена на [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ЛИКИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ

 

Ликия – земя на легенди

Aнталия, Хиераполис, Памуккале и Мира.

Направете своята резервация за незабравима 8-дневна екскурзия по Ликийското крайбрежие

 

Дати на пътуване: 01.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  766.80лв

Дати на пътуване: 08.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  766.80лв

Дати на пътуване: 15.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  726.80лв

Дати на пътуване: 22.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  686.80лв

Дати на пътуване: 29.10.2019г. Цена на човек в двойна стая  666.80лв

Дати на пътуване: 05.11.2019г. Цена на човек в двойна стая  626.80лв

Дати на пътуване: 12.11.2019г. Цена на човек в двойна стая  606.80лв

Дати на пътуване: 19.11.2019г. Цена на човек в двойна стая  586.80лв

Дати на пътуване: 26.11.2019г. Цена на човек в двойна стая  566.80лв

 

 

ДЕН 1 | Полет до Анталия

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с “Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 2 | Мира

Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния гр. Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция.  Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Фетие.

ДЕН 3 | Ликия

Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на р. Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажа на костенурките – Изтузу. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Нощувка в района на Кушадасъ.

ДЕН 4 | Ефес

Закуска. Предстои Ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо.  Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Нощувка в района на Кушадасъ.

ДЕН 5 | Памуккале

Закуска. Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в Памуккале.

 

ДЕН 6 | Хиераполис – Анталия

Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.

 

ДЕН 7 | Анталия

Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

 

ДЕН 8 | Полет към дома

Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

Всичко това е включено в цената:

 Двупосочен самолетен билет до Анталия с престижна авиокомпания.

 Всички летищни такси и 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж на човек.

 Трансфер: летище-хотел-летище (модерен автобус с климатик).

 Специално за вас сме подбрали само отлични 4* и 5*  хотели.

 7 богати закуски на блок маса.

Екскурзовод, говорещ български език, ще Ви посрещне с освежаващ коктейл и ще Ви даде подробна информация за цялата програма на екскурзията. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви съветва и оказва помощ.

 Медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро

 Пакет “Културна програма и вечери“: 259 лв. на човек, вместо 299 лв. на място.

• Входни такси във всички места с екскурзовод;

• Разходка с корабче по река Далян и плажа на костенурките Карета – Изтузу;

• 7 богати вечери.

 

Цената не включва :

 Застраховка “Отмяна на пътуването”

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 160туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)