КИПЪР- ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ: ФАМАГУСТА - САЛАМИН - КИРЕНИЯ - НИКОЗИЯ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

КИПЪР- ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ: ФАМАГУСТА - САЛАМИН - КИРЕНИЯ - НИКОЗИЯ   Дати на пътуване:  25.09..2018г. – Цена на човек: 906.80лв Дати на пътуване:  02.10..2018г. – Цена на човек:906.80лв Дати на пътуване:  09.10..2018г. – Цена на човек: 846.80лв Дати на пътуване: 16.10. .2018г. – Цена на човек: 786.80лв Дати на пътуване:  23.10.2018г. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

КИПЪР- ОСТРОВЪТ НА АФРОДИТА

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:

ФАМАГУСТА - САЛАМИН - КИРЕНИЯ - НИКОЗИЯ

 

Дати на пътуване:  25.09..2018г. – Цена на човек: 906.80лв

Дати на пътуване:  02.10..2018г. – Цена на човек:906.80лв

Дати на пътуване:  09.10..2018г. – Цена на човек: 846.80лв

Дати на пътуване: 16.10. .2018г. – Цена на човек: 786.80лв

Дати на пътуване:  23.10.2018г. – Цена на човек : 706.80лв

В Кипър слънцето е ваш постоянен спътник. Известен е като острова на любовта, защото според митологията на него е родена богинята Афродита. Интересните културни и исторически забележителности, приятното време и уникалната природа правят средиземноморския остров идеална дестинация за почивка и екскурзия.

1 ДЕН  ПОЛЕТ ДО НИКОЗИЯ: На летището вашият екскурзовод ще ви посрещне с „Добре дошли“ и ще ви съпроводи до гр. Фамагуста – перлата на Кипър. Настаняване в избрания хотел в района на Фамагуста.

2 ДЕН  ФАМАГУСТА: Закуска. Фамагуста е популярна дестинация. Ще посетите историческата част – Стария град, ограден със стени от XVI в. Някогашната катедрала „Св. Никола“ – образец на средновековна френска готика, преди пет века е превърната в джамия и носи името на османския завоевател на острова Лала Мустафа паша. Свободно време за плаж или разходка. Нощувка в района на Фамагуста.

3 ДЕН  СВОБОДНО ВРЕМЕ или по желание екскурзия с включен обяд до ПОЛУОСТРОВ КАРПАС, КАНТАРА: Закуска. Може да посетите полуостров Карпас. Поради своята уникална флора и фауна полуостровът е защитена зона. Ще видите манастира „Св. апостол Андрей“. Допълнителна пътека води до руините на замъка Кантара, построен около 900 г. От 630 м височина над морското равнище се открива красива гледка към целия полуостров. Нощувка в района на Фамагуста.

4 ДЕН  САЛАМИН – МАНАСТИР “СВ. ВАРНАВА” – КИРЕНИЯ: Закуска. Посещение на манастира „Св. апостол Варнава“. Св. Варнава е основател на Кипърската църква. Ще посетите и руините на древния гр. Саламин. Векове наред Саламин е най-важният град и седалище на царете, които управляват острова. Свободно време за пазаруване. Пътуването ще продължи към Кирения. Нощувка в района на Кирения.

5 ДЕН  СВОБОДНО ВРЕМЕ или по желание екскурзия с включен обяд до ОСТРОВ ПАФОС, ЮЖЕН КИПЪР: Закуска. Вълнуваща екскурзия в района на о. Пафос, който според гръцката митология е родното място на богинята Афродита. Ще пътувате до Никозия, където ще пресечете „Зелената линия“, разделяща столицата на две. На Пафос ще видите базиликата „Агия Параскеви“ и гробниците от IV в. пр.н.е., където са погребани някогашни царе и сановници. Не пропускайте да разгледате мозайките в археологическия парк, едни от най-старите, датиращи между II и V век. Обяд в местен ресторант, свободно време и връщане в хотела. Нощувка в района на Кирения.

6 ДЕН  КИРЕНИЯ: Закуска. Кирения е красив пристанищен град, сгушен удобно сред живописното средиземноморско крайбрежие. Това е най-богатият на растителност град на острова. Най-атрактивно за посетителите е старото венецианско пристанище, в което днес акостират туристически корабчета и малки яхти. Тук се усеща духът на Италия, затова е любимо място за снимки. В близост до пристанището се намира античната “Киренийска крепост.” Предполага се, че внушителната постройка е издигната някъде между I и VII в. Дори и днес крепостта впечатлява със своята монолитност и размери, откроява се зрелищно на фона на китния и спокоен град, а каменните стени се издигат буквално над морската повърхност. Нощувка в района на Кирения.

7 ДЕН  НИКОЗИЯ : Закуска. Незабравима екскурзия до Никозия – най-големият град и столицата на о. Кипър. Никозия е разделена на две от т.нар. „Зелена линия“ – демилитаризирана зона с дължина 180 км, охранявана от войски на ООН. След падането на Берлинската стена тя е последната от този вид. През 2007 г. части от границата са разрушени в южната ú половина. Ще имате възможност да разгледате венецианските стени, които обграждат Стария град. Построени през XVI в., по време на венецианското владичество на острова, те са основна туристическа атракция, тъй като са едни от най-добре запазените ренесансови стени в източното Средиземноморие. Градските стени на Никозия, както и тези на Валета, столицата на Малта, са двете най-добри древни защитни съоръжения в Европа. Посещение на катедралата „Св. София“, превърната в „Селимие джамия“, както и джамията на Ахмет Паша, която е преустроена римокатолическа църква. Ще се насладите и на атмосферата и на прочутия кервансарай “Буюк Хан”, построен през далечната 1572 г., където днес се помещават кафенета и сувенирни магазини. Нощувка в района на Кирения.

8 ДЕН  ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ: Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

 

ВСИЧКО ТОВА Е  ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

полети с реномирана авиокомпания;

 всички летищни такси (20 кг регистриран   и  5 кг салонен  багаж); ТРансфер (модерен автобус с  климатик. ПЪТУВАНЕ  ДО РОДОС  И ОБРАТНО  С  МОДЕРЕН  КАТАМАРАН);

настаняване (специално за вас сме  избрали отлични 3* и 4* хотели);

4 екскурзии (фамагуста, саламин, кирения, никозия); храна (7 богати закуски на блок маса);

екскурзовод (с български език. По време на целия престой той ще  бъде с вас, за  да ви дава подробна  информация  за цялата  програма, ще ви съветва  и оказва съдействие).

 медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро:

ПАКЕТ 7 ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА

пакет допълнителни екскурзии
Целодневна екскурзия с включен обяд до полуостров Карпас – манастир “Св. Андрей”, руините на замъка Кантара;
 ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО АБАТСТВО “БЕЛЛАПАИС”;

ВЕЧЕР В КИПЪРСКА ТАВЕРНА С ШОУПРОГРАМА.

Допълнително заплащане:

Доплащане за индивидуално настаняване (в случай че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 43 лв. на вечер.

Застраховка „Отмяна на пътуването”

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)