ИТАЛИЯ – ЕДНА РОМАНТИКА 2018г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ИТАЛИЯ – ЕДНА РОМАНТИКА НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ УДИВИТЕЛНИ МЕСТА:  ТОСКАНА – РИМ – АСИЗИ – ФЛОРЕНЦИЯ – СИЕНА   Дати на пътуване от  Летище София: 09.05.2018   - Цена на човек 1 199.00лв Дати на пътуване от  Летище София: 04.10.2018   - Цена на човек 1 299.00лв   Тоскана е един от най-красивите райони на Италия, предлагащ на [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИТАЛИЯ – ЕДНА РОМАНТИКА

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ УДИВИТЕЛНИ МЕСТА: 

ТОСКАНА – РИМ – АСИЗИ – ФЛОРЕНЦИЯ – СИЕНА

 

Дати на пътуване от  Летище София: 09.05.2018   - Цена на човек 1 199.00лв

Дати на пътуване от  Летище София: 04.10.2018   - Цена на човек 1 299.00лв

 

Тоскана е един от най-красивите райони на Италия, предлагащ на туристите истински празник на виното, отлична храна, достатъчно време за отдих и почивка, и дори малко магия. Безкрайните хълмове поръбени с кипариси са запазената марка на Тоскана – романтика и наслада!

 

1 ДЕН  РИМ И ВАТИКАНА: Сутринта ще кацнете в Рим, след което ще имате възможност да посетите католическия център на света и най-малката независима държава Ватикана. В следобедните часове ще имате възможност да си направите с местен екскурзовод панорамна обиколка във Вечния град, която обхваща най-важните забележителности. С повече от 2500-годишна история, Рим може да се охарактеризира като величествен и очарователен град, който в същото време е сред най-популярните туристически дестинации в света. Рим е известен със своите културни и исторически паметници, сгради и музеи. Трансфер до комфортен 4* хотел, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.

2 ДЕН  ФЛОРЕНЦИЯ (по желание срещу допълнително заплащане): Закуска. Културното и историческо влияние на Флоренция е поразително. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в.
Флоренция се счита за люлката на Ренесанса, където са живели и творили майстори като Леонардо да Винчи, Джото и Микеланджело, обогатили историята и наследството на този пленителен град. През 1982 г. това незабравимо и красиво място е обявено от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Основните забележителности включват една от най-големите катедрали в Италия – “Дуомо”, с уникалните си камбанария, проектирана от великия Джото, и купол, дело на Филипо Брунелески. Куполът е един от архитектурните шедьоври на Ранния Ренесанс и върхово постижение на инженерната мисъл. Връщане в хотела.

3 ДЕН  СПА В КИНЧИАНО ТЕРМЕ (по желание срещу допълнително заплащане): След закуска ще посетите СПА център. Връщане в хотела.

4 ДЕН  ПИЕНЦА – БАНО ВИНОНЕ – ВАЛ ДОРЧИЯ: Закуска. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса (също включен в списъка на ЮНЕСКО) и Бано Виноне, средновековно селище, известно със своите термални бани. След това ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове, излизащи от равнината, вдъхновение на много творци. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Връщане в хотела.

5 ДЕН  ПЕРУДЖА И АСИЗИ (по желание срещу допълнително заплащане): Закуска. Ще посетите столицата на Умбрия – Перуджа, както и Асизи, родното място на св. Франциск. Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа предлага чудесен изглед към езерото Тразимено. Посещение на гр. Асизи, пълен със следи от Св. Франциск и Св. Клеър. Това е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници. Връщане в хотела.

6 ДЕН  МОНТЕПУЛЧАНО – дегустация на зехтин и вино: След закуска се отправяме към средновековния град Монтепул-чано, заобиколен от крепостна стена. Ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона. Връщане в хотела.

7 ДЕН  СИЕНА (по желание срещу допълнително заплащане): Закуска. Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници в “Пиаца дел Кампо”, построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена, в романо-готически стил се смята за една от най-красивите в Италия. Връщане в хотела.

8 ДЕН  ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ: Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

 

ВСИЧКО ТОВА Е  ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

полети с реномирана авиокомпания;

 всички летищни такси (20 кг регистриран   и  5 кг салонен  багаж); ТРансфер (модерен автобус с  климатик);

настаняване (специално за вас сме  избрали ОТЛИЧНи 4* хотели);

храна (7 богати закуски на блок маса);

екскурзовод (с български език. По време на целия престой той ще  бъде с вас, за  да ви дава подробна  информация  за цялата  програма, ще ви съветва  и оказва съдействие).

 

Допълнително заплащане:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 8,80 лв.;

Доплащане за индивидуално настаняване (в случай че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 200 лв.

ПАКЕТ 7 ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА: 169 лв.
Незабравими преживявания с “Пакет допълнителни екскурзии”: 269 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуването”

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)